Αλέξης Τσίπρας από Βερολίνο: Η σταθερότητα, συνώνυμο των κυβερνήσεων προγραμματικής συνεργασίας

Αλέξης Τσίπρας από Βερολίνο: Η σταθερότητα, συνώνυμο των κυβερνήσεων προγραμματικής συνεργασίας

Με τις φορές που έχει βρεθεί στο Βερολίνο, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε κάθε φορά που το επισκέφθηκε, ξεκίνησε την ομιλία του σε εκδήλωση που διοργανώνει η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βερολίνου, ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην πρώτη φορά που ταξίδεψε, ως εκπρόσωπος μιας χώρας το 2015 «που είχε χάσει το 25 % του ΑΕΠ της με την ανεργία να πλησιάζει το 30% » αλλά και την περίοδο του 2018 – 2019 όπου επισκέφθηκε το Βερολίνο έχοντας στις αποσκευές του όπως είπε χαρακτηριστικά «το μήνυμα ότι είναι εφικτό να λύνεις χρόνιες διεθνείς διαφορές σου ειρηνικά και με αμοιβαία αποδεκτό τρόπο με τους γείτονές σου».

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η σταθερότητα, είναι συνώνυμο των κυβερνήσεων προγραμματικής συνεργασίας, που θα απολαμβάνει πολύ πιο ευρεία στήριξη στον λαό από ότι οι λεγόμενες αυτοδύναμες κυβερνήσεις. «Το κόμμα λοιπόν που θα κερδίσει αυτές τις εκλογές θα έχει την πολιτική νομιμοποίηση αλλά και την ηθική νομιμοποίηση να δημιουργήσει συμμαχίες και μια κυβέρνηση σταθερή. Η ΝΔ αυτό το αρνείται».

Όπως είπε: «Οι αντίπαλοί μας κινδυνολογούν. Λένε ότι η απλή αναλογική και οι συμμαχικές κυβερνήσεις θα φέρουν αβεβαιότητα. Στην πραγματικότητα η αβεβαιότητα και η αστάθεια είναι οι ίδιοι».

«Το κόμμα λοιπόν που θα κερδίσει αυτές τις εκλογές θα έχει την πολιτική νομιμοποίηση αλλά και την ηθική νομιμοποίηση να δημιουργήσει συμμαχίες και μια κυβέρνηση σταθερή. Η ΝΔ αυτό το αρνείται» τόνισε και συνέχισε «Λέει ότι θέλει επαναληπτικές εκλογές μέχρι να έρθει αυτοδύναμη. Εμείς από την άλλη είμαστε έτοιμη, αν έρθουμε πρώτοι στις εκλογές της 21ης Μαίου να σχηματίσουμε την επόμενη ημέρα κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας.

Μια κυβέρνηση που θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις που όλοι γνωρίζουμε.

Την ενεργειακή αλλά και την κλιματική κρίση.
Την κρίση της ακρίβειας αλλά και της τρομακτικής διεύρυνσης των ανισοτήτων.
Τις συνέπειες από την υγειονομική κρίση.
Την παγκόσμια αποσταθεροποίηση που φέρνει η αιματηρή και παράνομη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Και ξέρουμε όλοι ότι αυτός ο αγώνας που δίνουμε, αυτές οι εκλογές, έχουν σημασία και για τον Απόδημο Ελληνισμό και πιο συγκεκριμένα για εσάς τους Έλληνες της Γερμανίας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter