Αλέξης Τσίπρας: Το δίλημμα δεν είναι «βιβλιοθήκη ή βαριοπούλα» αλλά αν θα πληρώσουν ρεύμα ή φροντιστήριο

Αλέξης Τσίπρας: Το δίλημμα δεν είναι «βιβλιοθήκη ή βαριοπούλα» αλλά αν θα πληρώσουν ρεύμα ή φροντιστήριο

Ευθείες βολές προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και στον ίδιο τον πρωθυπουργό εκτόξευσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της παρέμβασης του στο  Συνέδριο Future of Retail 2022 της ΕΣΕΕ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «ψάχνει τεχνηέντως τρόπο να δημιουργήσει κοινωνική ένταση», αποδομώντας τον πολωτικό λόγο του Πρωθυπουργού και προτάσσοντας πως το πραγματικό δίλημμα της ελληνικής κοινωνίας δεν είναι το «βιβλιοθήκη ή βαριοπούλα», αλλά το αν οι πολίτες θα πληρώσουν το ρεύμα η το φροντιστήριο των παιδιών τους.

Αναφορικά με την ρήτρα αναπροσαρμογής τόνισε πως μόνο στην Ελλάδα έχει αυτό τον τρόπο υπολογισμού και μεταφοράς αυτούσια όλου του μεγέθους της επιβάρυνσης του κόστους στον καταναλωτή. «Στην ΕΕ, η μεταφορά του κόστους στον καταναλωτή ξεκινάει από το 35% με 40% και κατεβαίνει, στην Ελλάδα είναι 99%» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και χαρακτήρισε τα όσα γίνονται με την ΔΕΗ «τεράστιο σκάνδαλο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πανδημία και συγκεκριμένα στα συσσωρευμένα χρέη που σύμφωνα με όσα τόνισε, είναι περίπου 10 δισ. ευρώ.

«Αν κάποιος δεν πιστεύει στην αναγκαιότητα της μικρομεσαίας επιχείρησης, τότε δεν πιστεύει στο 95% της ελληνικής οικονομίας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας παράλληλα ότι «οι ιδιοκτήτες των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεις δεν μπορούν να περάσουν ούτε έξω από το γκισέ των τραπεζών. Για να πάρουν ένα δάνειο πρέπει να αποδείξουν ότι δεν έχουν ανάγκη να πάρουν δάνειο»

Δείτε το βίντεο:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter