Άλκης Καμπανός: Καταθέτει ο δεύτερος αστυνομικός στη δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου

Άλκης Καμπανός: Καταθέτει ο δεύτερος αστυνομικός στη δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου

Συνεχίζεται στο Εφετείο Θεσσαλονίκης η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Στη σημερινή (20/2) δέκατη δικάσιμο θα καταθέσει ο δεύτερος μάρτυρας αστυνομικός από το τμήμα Ανθρωποκτονιών και αναμένονται να βγουν στο «φως» περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έρευνα που διεξήγαγε η υπηρεσία στην υπόθεση.

Ο πρώτος μάρτυρας που προερχόταν από την Αστυνομία κατέθετε στις τρεις προηγούμενες δικασίμους, ενώ προβλήθηκε και σχετικό  βίντεο. Ενδιαφέρον συγκέντρωσε η συζήτηση γύρω από ορισμένες ματσέτες που είχαν βρεθεί στον τόπο του εγκλήματος, αλλά δεν ταυτοποιήθηκαν με θύματα ή κατηγορουμένους.

Διαβάστε επίσης: Δίκη δολοφονίας Άλκη: Τα «ορφανά» σπαθιά και η εκδίκηση

Κατά την συλλογή των πειστηρίων στον τόπο του εγκλήματος, μερικές ημέρες μετά τη δολοφονία, βρέθηκαν όπλα τα οποία δεν ταυτοποιήθηκαν με κάποιον από τους κατηγορουμένους και δηλώθηκαν «ορφανά». Επρόκειτο για δυο ματσέτες στην οδό Παπαναστασίου και στην οδό Πλαστήρα, 40 και 30 εκατοστών αντίστοιχα. Στην κατάθεση του την Δευτέρα, ο αστυνομικός αποκάλυψε πως τα σπαθιά αυτά ανήκουν στα άτομα που φαίνονται στο βίντεο επάνω στην Πλαστήρα να πετάνε μια καρέκλα στο λευκό Citroen του πρώτου κατηγορουμένου.

Μάλιστα, αυτό ο μάρτυρας το κατέθεσε με βεβαιότητα και όχι ως υπόθεση, χωρίς ωστόσο να εξηγεί αυτή τη βεβαιότητα. Συγκεκριμένα ο μάρτυρας απάντησε σε ερώτηση της υπεράσπισης: «δεν είναι όπλα των κατηγορουμένων, ή των παθόντων είναι από τα άτομα που πετάνε καρέκλες». Στη συνέχεια, ο αστυνομικός ανέφερε ότι εκτίμηση της υπηρεσίας του Κέντρου Εγκλημάτων κατά Ζωής είναι ότι τα συγκεκριμένα άτομα είναι οπαδοί του Άρη που έσπευσαν να συνδράμουν τα θύματα.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter