Αμηχανία Μαξίμου από τις απαντήσεις της Μενδώνη για Ακρόπολη

Αμηχανία Μαξίμου από τις απαντήσεις της Μενδώνη για Ακρόπολη

Σε απόλυτη αμηχανία βρίσκεται το Μαξίμου σχετικά με τις αποκαλύψεις του Documentonews, για τη «φάμπρικα με τα παράτυπα εισιτήρια» που λειτουργούσε στην Ακρόπολη, αλλά και για τους ψευδείς ισχυρισμούς της κ. Μενδώνη σχετικά με τις αρμοδιότητες των αρχαιοφυλάκων.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση του Documentonews, σχετικά με τις αναληθείς διατυπώσεις της υπουργού Πολιτισμού, που υποστήριξε ότι οι υπηρεσίες έκδοσης και ακύρωσης των εισιτηρίων δεν είναι στις αρμοδιότητες των αρχαιοφυλάκων, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε με εμφανή αμηχανία, ότι «δεν υπήρξε κάποιο ζήτημα για την υπουργό Πολιτισμού, ότι διατύπωσε ψεύδος, κατά την απάντησή της. Έδωσε μία πλήρη και ολοκληρωμένη απάντηση, στη συνέχεια όσων σας απάντησα και εγώ τη Δευτέρα. Δεν έχω κάτι να προσθέσω. Τέθηκαν αναλυτικά όλα τα δεδομένα και ως προς τις εισπράξεις των εισιτηρίων και ως προς τη διαδικασία που ακολουθείται από το 2018 μέχρι σήμερα».

Ψευδείς ισχυρισμοί Μενδώνη

Η πραγματικότητα είναι, ότι οι υπηρεσίες έκδοσης και ακύρωσης των εισιτηρίων στην Ακρόπολη διαχρονικά εκτελούνται από τους αρχαιοφύλακες, δηλαδή το φυλακτικό προσωπικό, μόνιμο και έκτακτο αλλά από το 2017 οι υπηρεσίες ενσωματώθηκαν επισήμως στο καθηκοντολόγιό τους.

Ενδεικτικά ανάμεσα σε άλλα καθήκοντα ορίζεται και «η πώληση και διαχείριση εισιτηρίων καθώς και η τήρηση βιβλίων στα οποία καταγράφεται η καθημερινή οικονομική κίνηση του ταμείου».

Σημειώνεται επίσης, ότι προς αναγνώριση του ειδικού βάρους που έχουν οι αρχαιότητες, επομένως και η φύλαξη αυτών, στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του κλαδολογίου-προσοντολογίου του δημοσίου όπου συγχωνεύονται κλάδοι, με προεδρικό διάταγμα του 2022 του Υπουργείου Εσωτερικών επί Μάκη Βορίδη (ΠΔ  85/2022 (ΦΕΚ 232/Α/17-12-2022) Άρθρο 5 , Παράρτημα Α πίνακας 3 ΙΔ Τομέας Φύλαξης και Παράρτημά Β ΙΔ Τομέας  Φύλαξης), οι αρχαιοφύλακες παρέμειναν ειδικός κλάδος διακριτής σημασίας. Ορίστηκαν συγκεκριμένα, τρεις κλάδοι: σωφρονιστικοί φύλακες, αρχαιοφύλακες και γενικοί φύλακες.

Στην δικαιοσύνη οι καταγγελίες

Παράλληλα, σε ότι αφορά τον αριθμό των καταγγελιών και το κατά πόσο έχουν διαβιβαστεί στη δικαιοσύνη, ο Παύλος Μαρινάκης σημείωσε ότι «δεν είναι δική μου αρμοδιότητα να γνωρίζω ή να κοινοποιώ, ούτε  γνωρίζω τον αριθμό καταγγελιών ή κάθε ποινική υπόθεση. Υπόκειται σε συγκεκριμένο καθεστώς προσωπικών δεδομένων. Εγώ αυτό που γνωρίζω, γιατί έτσι ενημερωθήκαμε από το αρμόδιο υπουργείο, είναι ότι κάθε υπόθεση έχει διαβιβαστεί στη δικαιοσύνη και παίρνει το δρόμο της. Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και κάνει αυτά που προβλέπει ο νόμος και από εκεί και πέρα προχωράνε συγκεκριμένες υποθέσεις».

Διαβάστε επίσης:

Ψεύδεστε και στη Βουλή για την Ακρόπολη, κ. Μενδώνη

Με την πλάτη στον τοίχο η Μενδώνη μετά τις αποκαλύψεις του Documento για τα πλαστά εισιτήρια στην Ακρόπολη – Στη Βουλή το σκάνδαλο

Μαξίμου: Πλήρης κάλυψη Μενδώνη για τη φάμπρικα με παράτυπα εισιτήρια στην Ακρόπολη

Ακρόπολη: Φάμπρικα με παράτυπα εισιτήρια… ΥΠΠΟ το βλέμμα της Μενδώνη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter