Άμυνα: Έτσι χωρίς πρόγραμμα με χρηματοδότηση από το… ΦΠΑ του σούπερ μάρκετ!

Άμυνα: Έτσι χωρίς πρόγραμμα με χρηματοδότηση από το… ΦΠΑ του σούπερ μάρκετ!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεικνύεται η επιτομή όλης της κακοδαιμονίας της χώρας των τελευταίων δεκαετιών.

Από τις μεγαλοστομίες για την Άμυνα έως την καταστροφή της μεσαίας τάξης το μόνο που σκέφτεται είναι να κάνει ταμείο για τους επιχειρηματίες και να εξυπηρετήσει ισχυρά συμφέροντας εντός και εκτός της χώρας.

Αφού η Νέα Δημοκρατία εξυπηρέτησε τα μικροκομματικά της συμφέροντα με την κριτική και τις διαδηλώσεις κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, αφού εν μία νυκτί αποφάσισε να δώσει πολλά δισεκατομμύρια για αμερικανικά F35 και πανάκριβες γαλλικές κορβέτες τώρα… προσγειώνεται!

Μόλις τη Δευτέρα, 4/12/23 ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης μας ενημέρωσε πως οι έμμεσοι φόροι, ο ειδικός φόρος στα καύσιμα και ο ΦΠΑ στα σούπερ μάρκετ δεν μειώνονται γιατί στηρίζουν… τα εξοπλιστικά μας προγράμματα!

Τέτοια κυβερνητική αθλιότητα που προσπαθεί να βρει δικαιολογίες για την ακρίβεια προσπαθώντας να μας δημιουργήσει «εθνικά» αντανακλαστικά!

Αλλά τα πράγματα είναι χειρότερα!

Το εξοπλιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης, οι αμυντικές δαπάνες που όπως έχουμε γράψει βρίσκονται πάνω από το ποσοστό 2% του ΑΕΠ που ζητά το ΝΑΤΟ και μάλιστα στο 3,6% (2022) είναι προφανώς αποφασισμένα στο πόδι.

Μια άλλη παράμετρος είναι πως έξω από ορισμένους εκσυγχρονισμούς, όλες οι εγκαταστάσεις, οι νοοτροπίες, οι δομές (και πολλά άλλα) όχι απλά δεν έχουν εκσυγχρονιστεί αλλά βρίσκονται στη δεκαετία του ’80 ή και νωρίτερα.

Τώρα λοιπόν μαθαίνουμε πως τα χρήματα δεν φτάνουν. Που να φτάσουν με τόσες απευθείας αναθέσεις που κυρίως ικανοποιούν κομματικές πελατείες;

Έτσι από τις μεγαλοστομίες Μητσοτάκη, οι γαλλικές κορβέτες παγώνουν (δυσάρεστο για την ευρωπαϊκή χώρα…) ενώ η διαδικασία για την απόκτηση των αμερικανικών F35 συνεχίζεται…

Ο Δένδιας «παγώνει» αμφιλεγόμενα προγράμματα

Παράλληλα ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Δένδιας παγώνει και άλλα «αμφιλεγόμενα» προγράμματα. Μόνος του δεν νομίζουμε. Δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα παγώνει, αυτός που τα εξήγγειλε!

Και να σκεφτεί κανείς πως τα δημόσια έσοδα, όπως μας λένε πάνε καλά, όπως και η αναβάθμιση της χώρας από τους επενδυτικούς Οίκους.

Οπότε μάλλον όλα έγιναν «έτσι» χωρίς πρόγραμμα ή απλά κάτι άλλο συνέβη. Υπάρχει και ότι τα λέμε για να τα διαφημίσουμε και μετά δεν τα κάνουμε…

Η αλήθεια είναι πως όλη η άμυνα της χώρας, με εξοπλιστικά, υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό χωλαίνει…

Και δεν το λέμε μόνον εμείς αλλά και σήμερα η Καθημερινή στο κύριο άρθρο:

«Δεν αρκεί να έχεις πληρώσει για ένα υπερσύγχρονο όπλο αν δεν έχει φροντίσει να υπάρχουν κατάλληλες υποδομές ώστε να είναι όπλο λειτουργικό. Δεν αρκεί να ξοδεύεις, αν το πλάνο σου μένει καθηλωμένο στις τεχνολογίες και στον σχεδιασμό του 20ού αιώνα. Χρειάζεται και στις Ένοπλες Δυνάμεις να ξαναδούμε το σύστημα από την αρχή»

Αυτά λέει μια συντηρητική φιλοκυβερνητική εφημερίδα!

Αλλά το θέμα το έχει θέσει ήδη ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης και αφορούσε την Άμυνα και το ανθρώπινο δυναμικό της.

Όπως και να’χει η κυβέρνηση Μητσοτάκη ούτε άριστη φαίνεται ούτε επιτελική! Δεν γίνεται να τα ανακοινώνεις, η οικονομία να πηγαίνει (κατά τα δικά σου λεγόμενα) καλύτερα από το αναμενόμενο και μετά να τα ακυρώνεις…

Ό,τι να’ναι αλλά στο κεφάλι μας θα σκάσει ενώ προς το παρόν καταστρέφουν τη μεσαία τάξη, δίνουν φωνή στην ακροδεξιά και καταργούν το κράτος δικαίου…

Διαβάστε επίσης: 

Οι ανησυχίες του κυρίου Μυλωνάκη μας

Εφιάλτης χωρίς τέλος στη Γάζα: Ισραηλινό σφυροκόπημα στη Χαν Γιουνίς – «Στόχος οι υπόγειες σήραγγες»

Τα ντοκουμέντα που ρίχνουν φως στην ιστορία των Δεκεμβριανών και του Εμφυλίου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter