Αναβλήθηκε για τις 6 Νοεμβρίου η δίκη για τη δολοφονία του Ζακ (Photos – Video)

Αναβλήθηκε για τις 6 Νοεμβρίου η δίκη για τη δολοφονία του Ζακ (Photos – Video)

Ξεκίνησε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η δίκη για το θανατηφόρο λιντσάρισμα του Ζακ Κωτσόπουλου με τους έξι κατηγορούμενους – τους 4 αστυνομικούς τον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη – να έρχονται δυο χρόνια και ένα μήνα μετά τον φόνο αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη.

Δείτε επίσης: Δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου: Η ώρα της δικαιοσύνης για τους κατηγορούμενους έφτασε

«Είστε σε μια ιστορική δίκη» είπε ο πρόεδρος απευθυνόμενος στους ενόρκους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δικηγόρος του μεσίτη δεν παρέστη καν στη διαδικασία καθώς δήλωσε ασθένεια.

Η δίκη διεκόπη για τις 9 το πρωί στις 6 Νοεμβρίου.

Δύο χρόνια και ένα μηνά μετά

Με την κατηγορία της θανατηφόρου σωματικής βλάβης και όχι αυτή της ανθρωποκτονίας παραπέμπονται ενώπιον του δικαστηρίου οι έξι κατηγορούμενοι.

Μετά το τέλος της ανάκρισης, η δικογραφία παραπέμφθηκε για τελική κρίση επί της παραπομπής σε δίκη στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. Η εισαγγελική πρόταση, αν και ο εισηγητής στην ανάλυση του αδικήματος με βάση τα πραγματικά περιστατικά οδηγούσε απευθείας στην απόδοση της κατηγορίας της ανθρωποκτονίας, όσον αφορά το κομμάτι του δόλου αντί να τον αναγνωρίσει, κατέληξε πως ο θάνατος του Ζακ επήλθε από αμέλεια των κατηγορουμένων.

Αξίζει να σημειωθεί πως η δολοφονία αρχικά παρουσιάστηκε από την αστυνομία σαν τον θάνατο ενός ληστή που προσπάθησε να διαφύγει από το κατάστημα που επιχείρησε να κλέψει και πάνω στην προσπάθειά του κόπηκε στα γυαλιά της τζαμαρίας και πέθανε.

Το κουβάρι της αλήθειας το οποίο και οδήγησε σε συλλήψεις άρχισε να ξετυλίγεται μετά τη δημοσιοποίηση των βίντεο που αποτυπώνουν την αγριότητα και τα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δέχτηκε ο Ζακ από τον κοσμηματοπώλη, τον μεσίτη και τους αστυνομικούς.

Μετά τις δύο συλλήψεις ξεκίνησε να σχηματίζεται δικογραφία χωρίς επαρκή στοιχεία και με εμφανή κωλυσιεργία από την πλευρά της ΕΛΑΣ, η οποία δεν είχε καν αποκλείσει τον χώρο του εγκλήματος από την πρώτη στιγμή, δεν συνέλεξε τα στοιχεία που όφειλε ούτε συνέλεξε το υλικό από τις γύρω κάμερες, με αποτέλεσμα να υπάρξει ασάφεια σχετικά με τον λόγο που ο Ζακ μπήκε στο κοσμηματοπωλείο.

Συγκέντρωση στο Εφετείο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στο Εφετείο Αθηνών ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις, συλλογικότητες της αριστεράς, με κεντρικό σύνθημα «Δικαιοσύνη για τον Ζακ».

«Μην κλείνετε τα μάτια» τονίζουν ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις σε σχετική τους ανακοίνωση.






Φωτογραφίες – Βίντεο: Μάριος Μπίκος

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter