Αναφορές για συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας με τον ηγέτη της Χαμάς

Αναφορές για συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας με τον ηγέτη της Χαμάς

Με τον ηγέτη της Χαμάς, Ισμαΐλ Χανίγιε συναντήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Χαμάς, που μεταδίδουν και τουρκικά μέσα, οι δυο άνδρες συζήτησαν την κατάσταση στην Γάζα και τι μπορεί να γίνει για να σταματήσουν οι επιθέσεις του Ισραήλ εναντίον της Γάζας και για να παρασχεθεί ανθρωπιστική βοήθεια στην πολιορκημένη περιοχή.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν ο Χανίγιε συνεχάρη τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις δηλώσεις του υπέρ της Χαμάς και εξέφρασε την εκτίμηση του για τις προσπάθειες της Τουρκίας να βοηθήσει τον παλαιστινιακό λαό. Ο Χανίγιε κάλεσε επίσης την διεθνή κοινότητα να αναλάβει την ανθρωπιστική της ευθύνη ενάντια στα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει το Ισραήλ και τις αποτρόπαιες πράξεις εκδίκησης κατά του άμαχου πληθυσμού.

Από την πλευρά του ο Χακάν Φιντάν, ανέφερε ότι η χώρα του στηρίζει την παλαιστινιακή υπόθεση και χαρακτήρισε τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα απαράδεκτες. Σημείωσε μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να παρασχεθεί επείγουσα βοήθεια στους Παλαιστίνιους και ότι αυτό που συμβαίνει θα πρέπει να σταματήσει άμεσα. Ο Φιντάν πρόσθεσε ότι θα πρέπει να συζητηθεί μια πολιτική λύση του παλαιστινιακού προκειμένου να αποκτήσουν ξανά δικαιώματα οι Παλαιστινίοι.

Τέλος, προειδοποίησε για τους κινδύνους που θα μπορούσαν να προκύψουν εάν η σύγκρουση κλιμακωθεί σε ολόκληρη την περιοχή.

Διαβάστε επίσης: Ερντογάν: «Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, αλλά ομάδα απελευθερωτών» – Δεν πάει στο Ισραήλ (Video)

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter