«Ανεξάρτητες Αρχές», το μαύρο ανέκδοτο του καθεστώτος Μητσοτάκη

«Ανεξάρτητες Αρχές», το μαύρο ανέκδοτο του καθεστώτος Μητσοτάκη
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

«Ανεξάρτητες Αρχές» μόνο κατ’ όνομα θέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης επειδή απεχθάνεται τον έλεγχο στη δική του κυβέρνηση, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να ελέγξει όλους τους άλλους.

Ο θεσμός των «ανεξάρτητων Αρχών» καταντάει μαύρο ανέκδοτο όταν μέλος του Εθνικού Συμβούλιου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) γίνεται ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και πρώην εκπροσώπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης.

Αλλη… ενδιαφέρουσα τοποθετήση στο ΕΣΡ είναι του Ευτύχη Παλλήκαρη, ο οποίος υπήρξε πρώτη επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για πρόεδρος του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, όταν με το πρώτο προεδρικό διάταγμα της διακυβέρνησής του πήρε το ΑΠΕ στην άμεση εποπτεία του.

Για πρόεδρος του ΕΣΡ προτείνεται η νυν αντιπρόεδρος Ευτέρπη Κουτζαμάνη, πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, διορισμένη επί κυβέρνησης Σαμαρά με τις ευλογίες του συντοπίτη της υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου.

Αλλά και στις άλλες Ανεξάρτητες Αρχές η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δείξει ότι θέλει τη χειραγώγησή τους.

Νομοθέτησε εκ των υστέρων «ασυμβίβαστα» για να ξεφορτωθεί τη διοίκηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Κατάργησε τον θεσμό του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και άλλους ελεγκτικούς μηχανισμούς για να δημιουργήσει την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και να τοποθετήσει επικεφαλής τον Αγγελο Μπίνη, ο οποίος ήταν σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη όταν ο σημερινός πρωθυπουργός ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στο ΑΣΕΠ πρόεδρος, για πρώτη φορά χωρίς τη συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιλέχθηκε ο Θάνος Παπαϊωάννου, πρώην γραμματέας της Βουλής επί προεδρίας Πετσάλνικου και Μεϊμαράκη και, σύμφωνα με δημοσιεύματα, συμμαθητής του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη.

Εκεί που κυβέρνηση δίνει τα… ρέστα της είναι η τωρινή μεθόδευση για αντικατάσταση μελών της ΑΔΑΕ, στο παρά πέντε της πολυαναμενόμενης συνεδρίασης της ανεξάρτητης Αρχής για τις κυρώσεις που θα επιβληθούν στην ΕΥΠ λόγω άρνησης συνεργασίας στο πλαίσιο της διερεύνησης της πολύκροτης υπόθεσης των υποκλοπών.

Διαβάστε επίσης: Σκάνδαλο υποκλοπών: Κυβερνητικό πραξικόπημα στην ΑΔΑΕ για να «σώσουν» την ΕΥΠ

Βουλή: «Γαλάζιο» ΕΣΡ με πρόεδρο την Κουτζαμάνη

Ανδρουλάκης για «γαλάζιο» πραξικόπημα στην ΑΔΑΕ: «Θέλουν να συγκαλύψουν τις ευθύνες Μητσοτάκη για τη δυσώδη υπόθεση των υποκλοπών»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter