Ανεξέλεγκτα πύρινα μέτωπα σε Μάνδρα και Λουτράκι – Μάχη με τις φλόγες για δεύτερη νύχτα (Videos)

Ανεξέλεγκτα πύρινα μέτωπα σε Μάνδρα και Λουτράκι – Μάχη με τις φλόγες για δεύτερη νύχτα (Videos)

Ακόμη μία νύχτα αγωνίας για τους πυροσβέστες τους εθελοντές και τους κατοίκους περιοχών που βρίσκονται κοντά στα πύρινα μέτωπα στη Μάνδρα και στην Κορινθία.

Το πύρινο μέτωπο από τα Δερβενοχώρια έχει περάσει τα όρια του δήμου Μεγαρέων. Δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν αναπτυχθεί στην εθνική οδό για να μην περάσει η φωτιά στην απέναντι πλευρά. Οι φλόγες έχουν φτάσει περιμετρικά της Μαγούλας, αλλά και στη Μάνδρα, ενώ από αργά το απόγευμα της Τρίτης έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Πουρνάρι, Νέα Ζωή, Νέος Πόντος.

Σε άμεση ετοιμότητα εφόσον απαιτηθεί, βρίσκονται πέντε πλωτά του λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη στην περιοχή του Λουτρόπυργου. Επίσης άλλα τρία πλωτά και ιδιωτικά σκάφη διαφόρων τύπων βρίσκονται σε επιφυλακή στους Αγίους Θεοδώρους, προς παροχή συνδρομής εφόσον απαιτηθεί, λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή.

Μήνυμα για εκκένωση έχουν λάβει οι κάτοικοι των περιοχών Λουτρόπυργος, ‘Ανω Βλυχάδα, Συνοικισμός Όθωνα και Ευταξίας. Σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες και στον οικισμό Κιάφα, όπου έφθασαν οι φλόγες αφού πέρασαν από τη Νέα Ζωή.

«Η φωτιά από τα Δερβενοχώρια τώρα απειλεί τη Μάνδρα και οικισμούς της», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας, Χρήστος Στάθης. «Με τη βοήθεια του ισχυρού ανέμου καθώς και του πευκώδους και χορτολιβαδικού χαρακτήρα της βλάστησης πέρασαν το ύψωμα- οικισμό Άγ.Σωτήρα με φορά προς τη Ν.Ζωή και στη συνέχεια προς τη Μάνδρα».

Σύμφωνα με ενημέρωση του εκπρόσωπου Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλη Βαθρακογιάννη, έχουν διαπιστωθεί ζημιές και οι πυροσβέστες σε συνεργασία με τις αστυνομικές δυνάμεις χρειάστηκε να πραγματοποιήσουν απεγκλωβισμούς σε αρκετές περιπτώσεις.

Ολονύχτια μάχη και στο Λουτράκι

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στο Λουτράκι, όπου οι εστίες αναζωπυρώθηκαν και το μέτωπο εκτείνεται σε μεγάλη ακτίνα, περνώντας μέσα από τους οικισμούς Καλλιθέα, Πανόραμα και Άγιο Χαράλαμπο.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής κατάφεραν το βράδυ της Τρίτης να κρατήσουν το πύρινο μέτωπο σε απόσταση άνω του 1 χιλιομέτρου από τις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων. Σε αυτή την περιοχή θα επικεντρωθούν οι προσπάθειες πυροσβεστών και εθελοντών.

Νωρίτερα, κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων από σήμερα και για έξι μήνες. Μέσω 112 εστάλη ειδοποίηση για εκκένωση της περιοχής «Γλυκιά Ζωή» όπου βρίσκονται τα διυλιστήρια.

 

Δήμαρχος Λουτρακίου: «Έχουν καεί 32 σπίτια και 5 αποθήκες»

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης μιλώντας στην ΕΡΤ εξέφρασε την αισιοδοξία του πως με τις πρώτες πρωινές ώρες θα πέσουν στην μάχη της κατάσβεσης αρκετά εναέρια πυροσβεστικά μέσα.

«Μέχρι στιγμής υπάρχουν 32 καμένα σπίτια και πέντε αποθήκες. Για την περιοχή του Αγίου Χαραλάμπους όπως και για το Πανόραμα δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες. Το βασικό όπως τόνισε ο Δήμαρχος είναι ότι δεν έχει χαθεί ανθρώπινη ζωή που είναι πολύ βασικό», σημείωσε.

«Η πυροσβεστική εστιάζει στον οικισμό Γλυκιά Ζωή ο οποίος είναι ακόμα λίγο μακριά και καταβάλετε προσπάθεια να σωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο δάσος».

Πυροσβεστική: «Ξημερώνει μία δύσκολη ημέρα»

«Ξημερώνει δύσκολη μέρα λόγω καύσωνα», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης και συνέστησε στους πολίτες να είναι προσεκτικοί, στη νέα ενημέρωση που έγινε το βράδυ της Τρίτης.

«Ξημερώνει δύσκολη ημέρα, οι μετεωρολογικές συνθήκες αύριο υπεραυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης και επέκτασης πυρκαγιών. Ο καύσωνας δεν έχει χάσει τη δυναμική του, κάθε αμέλεια μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter