Ανοίγουν τις πόρτες του ΠΑΣΟΚ και περιμένουν…

Ανοίγουν τις πόρτες του ΠΑΣΟΚ και περιμένουν…

«Μακριά από επικοινωνιακά στραβοπατήματα και συμπεριφορές αλαζονείας, στο φόντο της δημοσκοπικής ανόδου των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ» είναι το σήμα που στέλνει η ηγεσία προς τα στελέχη της. Οι εξελίξεις στην Κουμουνδούρου και η πανελλαδική δημοσκόπηση (Opinion Poll για το Action 24), που δείχνει για πρώτη φορά το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να περνά στη δεύτερη θέση (16%) αφήνοντας στην τρίτη (14,7%) τον ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργούν νέα δεδομένα.

Ομως στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη επιμένουν ότι στις ευρωεκλογές ο στόχος πρέπει να είναι ποσοστό γύρω στο 20% και προσθέτουν ότι είναι μείζον να μειωθεί η διαφορά από τη ΝΔ, που δημοσκοπικά σήμερα είναι γύρω στο 38,5%. Κρίνουν ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει σύνδεση με την κοινωνία ώστε να τεθεί ψηλά ο εκλογικός πήχης ενόψει των ευρωεκλογών. Ομως στελέχη της λεγόμενης αριστερής αντιπολίτευσης προειδοποιούν ότι δεν πρέπει να υπάρξουν «ανώφελες συγκρούσεις» με τον ΣΥΡΙΖΑ. Οπως σημειώνουν, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ «δεν πρέπει να τσιμπήσει» σε «μικρό εμφύλιο» με την Κουμουνδούρου, καθώς αυτό επιδιώκει η ΝΔ για να παραμείνει κυρίαρχη.

Ας μην ξεχνάμε, όμως, ότι εντός του ΠΑΣΟΚ παραμένουν μεταρρυθμιστικές φιλονεοδημοκρατικής δυνάμεις οι οποίες αν και έχασαν τη δυναμική τους τουλάχιστον επικοινωνιακά στο δημόσιο πεδίο μετά την αποχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου, επηρεάζουν τμήμα στελεχών πανελλαδικά. Είναι αξιοσημείωτο ότι την ερχόμενη Δευτέρα (20 Νοεμβρίου) ο πρώην υπουργός Ανδρ. Λοβέρδος έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στην οποία θα περιγράψει το πολιτικό του σχέδιο. Μάλιστα, με τη δημιουργία πολιτικής κίνησης που μπορεί να συσπειρώσει στελέχη προερχόμενα και από τη Χαριλάου Τρικούπη βάζει πλώρη για τις ευρωεκλογές, καλλιεργώντας συνεργασίες, με ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Παράλληλα, εντός της Χαριλάου Τρικούπη στελέχη όπως ο Θόδωρος Μαργαρίτης, επικεφαλής της κίνησης Ανανεωτική Αριστερά, προβάλλουν προτάσεις για τη διαμόρφωση «μοντέλου Δούκα» (όπως έγινε στη μάχη των δημοτικών εκλογών στην Αθήνα). Κατά την άποψή τους χρειάζεται να μείνει ανοιχτή η «πόρτα» για διεύρυνση και προετοιμασία για να υπάρξει ένα ευρύ σχήμα από το προοδευτικό κέντρο έως την ανανεωτική Αριστερά. Ηδη υπάρχουν προτάσεις για επιτροπή διεύρυνσης στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ως πεδίο υποδοχής ανθρώπων που είτε έρχονται από τα δεξιά αφήνοντας τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη είτε αποδεσμεύονται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης και το επιτελείο του επιδιώκουν να καλλιεργήσουν εντατικά την πεποίθηση ότι το κόμμα τους μπορεί να αποτελέσει το αντίπαλο δέος στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, να ηγηθεί ως σοσιαλδημοκρατικός πόλος στην αντιπολίτευση ενόψει των ευρωεκλογών και να διεκδικήσει κυβερνητικό ρόλο. Αυτή η αντίληψη διαπερνά τις εισηγήσεις στο Πολιτικό Συμβούλιο και στη συνεδρίαση της 19ης Νοέμβριου της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, καθώς και τις εσωκομματικές ζυμώσεις για χάραξη πολιτικής και δράσεων.

Δείτε επίσης: «Διαίρει κεντροαριστερά και βασίλευε ΝΔ» φοβούνται στο ΠΑΣΟΚ

Νίκος Ανδρουλάκης: ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Αριστερά, μεσαία τάξη, ευάλωτοι, σε συμμαχία απέναντι στη συντήρηση

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter