Ανοιχτή Πόλη: Τα ζητήματα που έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 31ης Οκτωβρίου

Ανοιχτή Πόλη: Τα ζητήματα που έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 31ης Οκτωβρίου

Η παρέμβαση της «Ανοιχτής Πόλης» στο δημοτικό συμβούλιο της 31ης Οκτωβρίου.

Στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων της 31ης Οκτωβρίου, η «Ανοιχτή Πόλη» ζήτησε στην παρέμβασή της να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες που παρέχονται από το ισχύον νομικό πλαίσιο για τη μεταβίβαση στον Δήμο Αθηναίων του ακινήτου της Πάτμου και Καραβία. Πρόκειται για έναν χώρο που εδώ και 30 χρόνια φιλοξένησε εκατοντάδες κοινωνικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, μαθήματα, παρουσιάσεις βιβλίων αλλά και που αποτέλεσε τόπο συνάντησης και επικοινωνίας για τους κατοίκους της γειτονιάς.

Παράλληλα εκφράστηκε το αίτημα δέσμευσης του δημοτικού συμβουλίου στο ότι θα προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για τη διάσωση του Γηροκομείου Αθηνών που τη στιγμή αυτή βουλιάζει στην ανυποληψία. Με δυνατότητα φιλοξενίας περισσότερων από 500 ανθρώπων και σημαντική ακίνητη περιουσία, το Γηροκομείο φιλοξενεί σήμερα μόλις κάτι περισσότερο από 100 ανθρώπους. 

Η «Ανοιχτή Πόλη» πρότεινε τον ορισμό μεταβατικής διοίκησης με επικεφαλής το δήμαρχο και συμμετοχή μελών του δημοτικού συμβουλίου, καθώς και την επικαιροποίηση της επιτροπής εποπτείας φιλανθρωπικών ιδρυμάτων του Δήμου, με στόχο να εξομαλυνθεί η λειτουργία του ιδρύματος και να ανταποκριθεί αυτό στις υποχρεώσεις του. 

Όσο για τα δημοτικά τέλη, για τα οποία η δημοτική αρχή εισηγήθηκε τη διατήρηση της κατάστασης ως έχει από την προηγούμενη διοίκηση, η «Ανοιχτή Πόλη» θεωρεί ότι απαιτείται μία επικαιροποιημένη μελέτη του θέματος που να λαμβάνει υπόψη την εξέλιξη της πόλης και της σύγχρονης πραγματικότητας, καθώς και παραμέτρους όπως για παράδειγμα ο ρόλος του τουρισμού στην ανάπτυξη της πόλης. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter