Αντεπίθεση του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα μέτωπα

Αντεπίθεση του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα μέτωπα

Στη γραμμή της σκληρής αντιπολίτευσης σε όλα τα μέτωπα έχει εισέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ώρες αρχής γενομένης από την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο πρόεδρος του κόμματος και πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τη διαχείριση της πανδημίας η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες από το Μαξίμου, θα συζητηθεί τη μεθεπόμενη Παρασκευή.

Στην ερώτηση ο Αλέξης Τσίπρας ρωτά τον πρωθυπουργό αν «θα αναλάβει την ευθύνη για τα καταστροφικά αποτελέσματα της κυβέρνησής του στη διαχείριση της πανδημίας;» ενώ σημειώνει ότι «Από τον Αύγουστο και μετά η χώρα μας διαρκώς βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη σε θύματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Την ίδια στιγμή ούτε το εμβολιαστικό πρόγραμμα προχωράει, αφού είμαστε 20η σε ποσοστά εμβολιασμού ανάμεσα σε 30 ευρωπαϊκές χώρες, με ποσοστό εδώ και πολύ καιρό καθηλωμένο γύρω στο 55%».

Μάλιστα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σχολιάζοντας σχετική ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι «προσπαθεί απεγνωσμένα να αλλάξει την ατζέντα», όσον αφορά στην ψήφιση της αμυντικής συμφωνίας με τη Γαλλία κάτι που προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έκανε λόγο για «απανθρωπιά» και «κυνισμό» του κυβερνητικού του εκπροσώπου» ο οποίος θεωρεί ότι «οι 300 απώλειες την εβδομάδα είναι από ό,τι φαίνεται ρουτίνα».

Επίθεση σε Μητσοτάκη και για την οικονομία

Επίθεση στην Κυβέρνηση για το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2022 εξαπέλυσε και η τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Έφη Αχτσιόγλου, η οποία με δήλωσή σημείωσε ότι «Ο κ. Μητσοτάκης αδιαφορεί προκλητικά για τις ανάγκες της κοινωνίας»  αφού όπως ισχυρίζεται στο Προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2022 η κυβέρνηση «Αφαιρεί 12,5 δισ. από την πραγματική οικονομία», «προβλέπει δημοσιονομική προσαρμογή ύψους 6,3% του ΑΕΠ», «δεν προβλέπει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αναχαίτιση του κύματος της ακρίβειας», «κρατάει ουσιαστικά καθηλωμένο τον κατώτατο μισθό», «προβλέπει επιπλέον έσοδα από φόρους 4,1 δισ.» και «κόβει 907 εκατ. υγειονομικών και έκτακτων δαπανών καταπολέμησης της πανδημίας, αδιαφορώντας για την καλπάζουσα πορεία της».

Ως πατριωτική δύναμη καταψηφίζουμε τη Συμφωνία με τη Γαλλία

Την ίδια ώρα ο τομεάρχης Εξωτερικών της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γ. Κατρούγκαλος, στην ομιλία του στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει τη Συμφωνία με τη Γαλλία, εφόσον δεν διορθωθούν οι δύο βασικές της αδυναμίες , όπως είπε, η αναφορές για συνδρομή της χώρα μας στις εχθροπραξίες στο Σαχέλ και η αμφισβήτηση της Ελληνικής ΑΟΖ που είναι εκτός Συμφωνίας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter