Αντισυνταγματική η παράταση λειτουργίας περιφερειακών καναλιών χωρίς διαγωνισμό για άδειες

Αντισυνταγματική η παράταση λειτουργίας περιφερειακών καναλιών χωρίς διαγωνισμό για άδειες

Αντισυνταγματική έκρινε το επιστημονικό συμβούλιο την παράταση της… παράτασης στη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών προβλέπει το πολυνομοσχέδιο – σκούπα που θα είναι το τελευταίο νομοθέτημα που τίθεται προς ψήφιση.

Δείτε επίσης: Βουλή: Νέα παράταση στις αδειοδοτήσεις τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών

«Σημειώνεται, ότι οι εν λόγω προθεσμίες έχουν παραταθεί επανειλημμένα με διατάξεις νόμων», αναφέρει το Επιστημονικό Συμβούλιο και σημειώνει ότι οι εν λόγω σταθμοί συνεχίζουν να εκπέμπουν νόμιμα, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία χορήγησης ραδιοφωνικών αδειών.

Όσον αφορά το καθεστώς λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών περιφερειακής εμβέλειας, επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας, η επ’ αόριστον λειτουργία τηλεοπτικών σταθμών που ιδρύθηκαν και λειτούργησαν παράνομα, χωρίς να έχουν προκηρυχθεί σχετικές διαγωνιστικές διαδικασίες και χωρίς θέσπιση εύλογης προθεσμίας ολοκλήρωσης της αδειοδότησης, αντίκειται στο Σύνταγμα, ως αντιβαίνουσα στην αρχή του Κράτους Δικαίου και την αρχή της ισότητας. «Υπό το φως των ανωτέρω, αυτονόητο είναι ότι οι σχετικές διαδικασίες πρέπει να λάβουν χώρα εντός του συντομότερου δυνατού χρόνου».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter