Αντίθετος ο Βασιλακόπουλος με μια νέα χαλάρωση των μέτρων: «Το κόστος θα είναι μεγάλο»

Αντίθετος ο Βασιλακόπουλος με μια νέα χαλάρωση των μέτρων: «Το κόστος θα είναι μεγάλο»

Ανήσυχος είναι ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος για την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων για τα οποία καλείται να αποφασίσει σήμερα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων προειδοποιώντας για το μεγάλο κόστος που θα έχουν τέτοιου είδους αποφάσεις.

«Αν πούμε “ελεύθερα στα γήπεδα”, σε 3 – 4 ματς θα έχει παραπάνω κόσμο διότι ο μέσος όρος των εισιτηρίων στη SuperLeague είναι κάτω από 1000. Στα ντέρμπι θα υπάρχει συνωστισμός. Να κάνουμε “ελεύθερα” τα καρναβάλια και όρθιοι στα κέντρα (που υπάρχουν) να βγάλουμε και τις μάσκες, θα μειωθεί πιο γρήγορα η επιδημία, αλλά με πολύ μεγαλύτερο κόστος» επισήμανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας μιλώντας στον ΣΚΑΙ για το ενδεχόμενο χαλάρωσης των μέτρων.

«Δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα ταυτόχρονα» ξεκαθάρισε.

Σχετικά με τη χρήση της μάσκας ο καθηγητής εξήγησε πως το πότε θα τη βγάλουμε εξαρτάται από τα επιδημιολογικά δεδομένα της κάθε κοινωνίας και το ποσοστό εμβολιασμού. «Στις χώρες που αίρονται τα περισσότερα μέτρα οι άνω των 60 είναι όλοι εμβολιασμένοι κι είναι αυτοί που προκαλούν το πρόβλημα. Οπότε και να κολλήσει ένας νεαρός που έχει δυο φορές εμβολιαστεί η πιθανότητα να κινδυνέψει είναι πολύ πολύ μικρή».

«Η υποχρεωτικότητα αφορά όταν υπάρχει κόσμος, όχι όταν είμαστε μόνοι μας. Με μια απόσταση το να πίνεις καφέ χωρίς μάσκα δεν είναι κακό σε εξωτερικό χώρο, η πιθανότητα μετάδοσης είναι πάρα πολύ μικρή» τόνισε.

«Κάθε μέρα πεθαίνουν 70- 80 άνθρωποι, ανεμβολίαστοι, οι περισσότεροι πεθαίνουν τελείως άδικα, αν είχαν εμβολιαστεί κατά 90% δε θα πέθαιναν» σημείωσε ο καθηγητής.

Τόνισε πάντως ότι βρισκόμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης και ότι τέλη Φεβρουαρίου η εικόνα είναι καλύτερη και το Μάρτιο θα είναι ακόμα καλύτερη.

«Είναι γεγονός ότι είναι πιο βραδεία απ’ ό,τι αναμέναμε αλλά πλέον είναι τελείως σαφής, έχουμε 350 εισαγωγές κατά μέσο όσο από 550 δύο εβδομάδες πριν». κατέληξε.

 

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

10/12/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter