Αντώναρος για ΔΕΗ: Κοινωνικά ανάλγητη και πολιτικά πρόστυχη η κυβερνητική απόφαση

Αντώναρος για ΔΕΗ: Κοινωνικά ανάλγητη και πολιτικά πρόστυχη η κυβερνητική απόφαση

Για κοινωνικά ανάλγητη και πολιτικά πρόστυχη κυβερνητική απόφαση, όσον αφορά την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ κάνει λόγο -μεταξύ άλλων- σε ανάρτησή του στο facebook ο Ευάγγελος Αντώναρος, πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή.

Σημειώνει μάλιστα τις ειδικές σημερινές συνθήκες όπου επιβάλλεται η κάθε κυβέρνηση να έχει δυνατότητα επεμβάσεων στην πολιτική ενέργειας λόγω των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος.

Μιλά για «ανόητες προφάσεις» και «δήθεν εξασφάλιση πόρων» ενώ σε δεύτερη ανάρτησή του αναφέρει:

«Πιστεύω ότι όλα τα κόμματα (κι εννοώ ΟΛΑ τα κόμματα), οι οργανώσεις, οι καταναλωτές, οι πολίτες πρέπει να κάνουν χρήση ΟΛΩΝ των νομίμων και δημοκρατικών τους δικαιωμάτων για να ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ και να ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ η απόφαση για πώληση του 17% της ΔΕΗ. Τώρα.
Γιατί αύριο θα είναι αργά. Και κανείς δεν θα έχει τότε δικαίωμα να διαμαρτύρεται ότι οι τιμές ρεύματος πήγαν στα ύψη.» 

Διαβάστε την πρώτη ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου:

Είναι κοινωνικά ανάλγητη και πολιτικά πρόστυχη η (κυβερνητική) απόφαση να πωληθεί το ποσοστό που εξασφάλιζε τον δημόσιο έλεγχο στη ΔΕΗ. Ειδικά στις σημερινές συνθήκες. Τώρα που επιβάλλεται η κυβερνηση — η κάθε κυβερνηση — να έχει βραχίονα επεμβάσεων στην πολιτική ενέργειας καθώς οι τιμές ηλεκτρικού ρεύματος για τον μέσο καταναλωτη αλλά και για τις επιχειρήσεις ξεφεύγουν.
Με ανόητες προφάσεις για δήθεν εξασφάλιση πόρων για την πραγματοποίηση επενδύσεων η κυβέρνηση προσπαθεί να δικαιολογήσει την ακαιρη κι εθνικά επιζήμια απόφαση της.Λες κι — αφου όπως λέει εξυγίανε τα οικονομικά της ΔΕΗ — δεν θα μπορούσε να προβει σε συναψη ομολογιακών δανείων. Οπως έκανε πρόσφατα δυο φορές. Αλλωστε οι διεθνείς συνθήκες δανεισμού ειναι ευνοικές.
Αλλά όχι. Με νεοφιλελευθερη ιδεολογική εμμονή η κυβερνηση του “παρτε τα όλα” Μητσοτάκη κάνει επιδειξη δύναμη –και πολιτικής αλαζονείας — προχωρώντας στο ξεπούλημα των ασημικών του κράτους. Στο δε ερώτημα του κυβερνητικού εκπροσωπου τι είδους ΔΕΗ θέλουμε, η απάντηση είναι μία: ΔΕΗ που εξυπηρετεί τους πολίτες και το δημόσιο συμφέρον. Οχι κλωτσοσκουφι ανεξελεγηκτων ιδιωτών. Αλλωστε η επιχείρηση λέγεται ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ. Εκτός αν η χρυσοπληρωμένη διοικηση της, με εντολή της κυβέρνησης, έχει αποφασίσει μετά την περίεργη αλλαγή του λογότυπου της ( πόσο κόστισε;) να αφαιρέσει και τη λέξη ΔΗΜΟΣΙΑ απο την επωνυμία της.
Τοτε το προμελετημένο έγκλημα σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος θα έχει ολοκληρωθεί και στην τυπική του μορφή.

Η δεύτερη ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου:

«Πιστεύω ότι όλα τα κόμματα (κι εννοώ ΟΛΑ τα κόμματα), οι οργανώσεις, οι καταναλωτές, οι πολίτες πρέπει να κάνουν χρήση ΟΛΩΝ των νομίμων και δημοκρατικών τους δικαιωμάτων για να ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ και να ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ η αποφάση για πώληση του 17% της ΔΕΗ. Τώρα.
Γιατί αύριο θα είναι αργά. Και κανείς δεν θα έχει τότε δικαίωμα να διαμαρτυρεται ότι οι τιμές ρεύμνατος πήγαν στα ύψη.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter