Ανυπεράσπιστη η χώρα: Συναγερμός για τη φωτιά στον Ασπρόπυργο – Η εικόνα σε όλα τα πύρινα μέτωπα (Videos)

Ανυπεράσπιστη η χώρα: Συναγερμός για τη φωτιά στον Ασπρόπυργο – Η εικόνα σε όλα τα πύρινα μέτωπα (Videos)

H Ελλάδα δοκιμάζεται για ακόμη μία φορά από τις καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονται τα τελευταία 24ωρα ενώ το «επιτελικό κράτος» Μητσοτάκη αδυνατεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση αφήνοντας τη χώρα ανυπεράσπιστη.

Το υποστελεχωμένο Σώμα της Πυροσβεστικής και εθελοντές μάχονται με τις φλόγες σε Αλεξανδρούπολη, Ψαχνά Ευβοίας, Ροδόπη, Καβάλα και Βοιωτία, όπου μαίνονται και τα σοβαρότερα πύρινα μέτωπα. Συναγερμός σήμανε το πρωί της Δευτέρας και στον Ασπρόπυργο όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά με πολλαπλές εστίες.

Τη Δευτέρα εντοπίστηκαν νεκροί δύο άνθρωποι από τις φωτιές, ο πρώτος ηλικιωμένος κτηνοτρόφος σε περιοχή μεταξύ του Προδρόμου και της παραλίας Σαράντη στη Βοιωτία, ενώ ο δεύτερος στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο. Εκκενώθηκαν δεκάδες οικισμοί στα πύρινα μέτωπα, σπίτια, εγκαταστάσεις και σχολεία παραδόθηκαν στις φλόγες.

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής

Λίγο μετά τις 10 το πρωί της Δευτέρας, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός προχώρησε σε έκτακτη ενημέρωση για την κατάσταση στα πύρινα μέτωπα.

Για τον Ασπρόπυργο ανέφερε ότι οι νέες εστίες κοντά στο σημείο που ξέσπασε και τη Δευτέρα φωτιά και ότι σχεδόν καθημερινά η πυροσβεστική καλείται στην περιοχή για φωτιές που ξεκινούν από καύση ελαστικών ή άλλων υλικών και από καύση ξερών χόρτων σε οικόπεδα.

Για την εκκένωση στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης σημείωσε ότι έπρεπε να συμβεί «λόγω των πυκνών καπνών και για να μην δημιουργηθούν αναπνευστικά προβλήματα στους ασθενείς».

Όσον αφορά τη Δαδιά, σημείωσε ότι «υπήρξαν δύο περιστατικά, το πρώτο αντιμετωπίστηκε πολύ γρήγορα, το δεύτερο όμως πήρε διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων».

Τα μέτωπα σε Μίσχο και Ίασμο παρουσιάζουν βελτιωμένη εικόνα, όσον αφορά τη Ροδόπη. Βελτιωμένη είναι, σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό η κατάσταση στα Ψαχνά και τη Νέα Αρτάκη Ευβοίας.

Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκονται οι πυρκαγιές στη Βοιωτία, με τη φωτιά να μαίνεται « στη δυτική πλευρά μεταξύ Προδρόμου και παραλίας Σαράντη», ενώ στην Κύθνο, η φωτιά έχει κατεύθυνση προς Πετρούσα και Άγιο Δημήτριο.

Ασπρόπυργος: Μήνυμα από το 112 για την Λάκα Κάτσαρη

Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 09:00 στην Πυροσβεστική για τρείς πυρκαγιές που ξέσπασαν στον Ασπρόπυργο, και συγκεκριμένα στις περιοχές Λάκα Κάτσαρη, Νέα Ζωή και Αμμουδιές. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική πρόκειται για πυρκαγιές που ξέσπασαν κοντά σε επαγγελματικούς χώρους και για την κατάσβεση του επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 27 οχήματα και δύο ελικόπτερα.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός υποστήριξε ότι πρόκειται για καινούργια πυρκαγιά που ξεκίνησε κοντά στη βιομηχανική ζώνη, προσθέτοντας ότι έχει ξεκινήσει από ανθρώπινο χέρι. «Έχουμε συχνά τέτοια περιστατικά, σχεδόν καθημερινό το φαινόμενο» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Επιπλέον, με εντολή της Πυροσβεστικής διακόπτεται η κυκλοφορία στο τμήμα Κινέτα-Άνω Λιόσια. Η αμαξοστοιχία 1309 έχει ακινητοποιηθεί στο Σ.Σ Κινέτας. Αναμένονται καθυστερήσεις και πιθανές ακυρώσεις.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή του Ασπροπύργου διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων :

1) στην έξοδο 4 της Αττικής Οδού
2) στην Λεωφόρο Νάτο από κόμβο Θριασίου έως τη Ζωοδόχου Πηγής και στα δύο ρεύματα και Αγίας Σοφίας και Λεωφόρο Νάτο προς το βουνό.

Διαβάστε σχετικά: Φωτιά στον Ασπρόπυργο με πολλαπλές εστίες: Μήνυμα του 112 για εκκένωση της περιοχής Λάκα Κάτσαρη (Photos-Video)

Πρωτοφανείς εικόνες στην Αλεξανδρούπολη

Μία ανάσα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης έφτασαν οι φλόγες τα ξημερώματα της Τρίτης, γεγονός που οδήγησε στην εκκένωση του χώρου. Αρκετοί ασθενείς μεταφέρθηκαν με το ferry boat «Αδαμάντιος Κοραής» στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου έχουν στηθεί σκηνές, συνθέτοντας ένα σκηνικό που θυμίζει εποχές πολέμου.

Παράλληλα, το πλοίο έχει μετατραπεί και αυτό σε νοσοκομειακό θάλαμο. Στο ferry boat που επιτάχθηκε αυτή την στιγμή νοσηλεύονται 30 άτομα από τη μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου. Σε βίντεο που αναρτούν στο διαδίκτυο τοπικά ΜΜΕ, φαίνονται διασωληνωμένοι ασθενείς και ιατρικό προσωπικό να καλύπτουν χώρους του ferry boat.

Τα νεογνά μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Καβάλας, ενώ οι ασθενείς που είναι ελαφρά τραυματίες και μπορούν να περπατήσουν, μεταφέρονται με λεωφορεία στο Νοσοκομείο Κομοτηνής ή σε αυτό της Ξάνθης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter