Από Δευτέρα η απόφαση για τον αγώνα Ατρόμητος – ΑΕΚ

Από Δευτέρα η απόφαση για τον αγώνα Ατρόμητος – ΑΕΚ

Εκδικάστηκε στον αθλητικό δικαστή η υπόθεση του μη διεξαχθέντος αγώνα του Ατρόμητου με την ΑΕΚ και η απόφαση για την τύχη του θα εκδοθεί την επόμενη εβδομάδα.

Η ΑΕΚ από την πλευρά της ήταν ξεκάθαρη και ζήτησε να πάρει το παιχνίδι στα χαρτιά από την στιγμή που ο διαιτητής έκρινε αντικανονικό το γήπεδο Περιστερίου.  «Όλους τους αγώνες η ΑΕΚ τους δίνει στο γήπεδο αλλά με τους σωστούς κανονισμούς. Σε ένα σωστό γήπεδο με σωστές διαστάσεις και επίπεδο να μπορούν να παίξουν σωστά οι παίκτες, φυσικά να γίνει το παιχνίδι», είπε η δικηγόρος της ΑΕΚ Ελ. Ρίζου, η οποία πρόσθεσε: «Όταν το γήπεδο δεν είναι κανονικό ο διαιτητής αναβάλει το παιχνίδι και το κερδίζει η άλλη ομάδα με 3-0. Αυτό θα ήταν το Survivor με ανωμαλίες στον αγωνιστικό χώρο, και όχι πρωτάθλημα της Super League. Οι σωστές μετρήσεις ήταν οι πρώτες. Η προσπάθεια του Ατρόμητου να διορθώσει τα πράγματα τα έκανε χειρότερα και κατέστησε τον χώρο του γηπέδου παντελώς ακατάλληλο».

Όσον αφορά τη θέση της ΑΕΚ για την τύχη του αγώνα, είπε ότι «η εφαρμογή του άρθρου 21, 3ιδ του ΚΑΠ είναι υποχρεωτική γιατί για την κατάσταση του γηπέδου είναι υπαίτια η γηπεδούχος ομάδα. Ζητούμε όσα προβλέπει ο νόμος και να θεωρηθούν ως ορθά και σωστά όσα έγραψε ο Μανούχος στο φύλλο αγώνα για τα οποία δεν μπορεί να γίνει ανταπόδειξη».

Τον Ατρόμητο εκπροσώπησε ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Το γήπεδο ελέγχθηκε από τον παρατηρητή αγώνα τριάντα (30) λεπτά πριν από την έναρξη της αναμέτρησης και βρέθηκε κανονικό. Ο διαιτητής του αγώνα λανθασμένα και με δόλο και σε συνεργασία με τον Γιάννη Παπαδόπουλο, στενό συνεργάτη του Δημήτρη Μελισσανίδη, που ήταν στο γήπεδο, όπως δείχνουν και τηλεοπτικά πλάνα και φωτογραφίες, εκτέλεσε ένα σχέδιο το οποίο είχε πριν τον αγώνα, βρέθηκε ξαφνικά με μια κορδέλα μεζούρα στη μέση που του την παρέδωσε η αστυνομία. Πώς συνέβη αυτό; Δεν έχουν οι αστυνομικοί στα χέρια τους μεζούρες. Μόνο σε τροχαία. Ενήργησε σαν υπάλληλος της ΠΑΕ ΑΕΚ και όχι σαν αντικειμενικός και δεν ελέγχθηκε και ποτέ η κορδέλα – μεζούρα. Δίνει λανθασμένα αποτελέσματα καθώς αν είναι ζαρωμένη μπορεί να φέρει αποκλίσεις. Με την ίδια μεζούρα, ενώ στην πρώτη μέτρηση βρήκε απόκλιση 5 και 3 εκατ. ενώ σε άλλη μέτρηση βρήκε 1.5 και 2 εκατοστά. Δεν αναφέρει ποιο σημείο μέτρησε».

Ο Κούγιας κατέληξε λέγοντας ότι «θα κάνουμε μήνυση και στον Παπαδόπουλο και στον Μανούχο γιατί πραγματικά έκαναν παράνομη πράξη. Ο δόλος του συγκεκριμένου διαιτητή προκύπτει από το γεγονός πως είναι αδιανόητο να μην γνωρίζει πως έπρεπε να χρησιμοποιήσει λέιζερ και πως επειδή πρόκειται για φυσικό χορτάρι έπρεπε να μετρήσει κάτω από το χορτάρι. Επίσης ο δόλος προκύπτει κι από το γεγονός πως ο διαιτητής σαν φιλιππινέζα έπαιρνε εντολές από τον Γιάννη Παπαδόπουλο που του έλεγε τελείωνε».

Πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του Ατρόμητου έκαναν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. «Μιλάμε εδώ και 2,5 ώρες για μια μέτρηση. Αυτό δεν είναι πειθαρχική διαδικασία, είναι διαδικασία ορθής ή μη εφαρμογής του κανονισμού. Η ΑΕΚ λέει ότι δεν τηρήθηκε ο κανονισμός αλλά δεν υπέστη καμία βλάβη, δεν έγινε ο αγώνας. Διαπιστώθηκε μια παράβαση και ο διαιτητής είπε ότι δεν πρέπει να γίνει. Η ΑΕΚ είπε ότι όλους τους αγώνες τους δίνει στο γήπεδο, αυτό θέλουμε κι εμείς», είπε ο δικηγόρος του Ολυμπιακού Δ. Καρπετόπουλος, ενώ ο δικηγόρος του Παναθηναϊκού Λ. Μπουτσικάρης ανέφερε: «Όσον αφορά την ουσία, μια πλευρά λέει ότι θέλει να πάρει έναν αγώνα για 2,5 πόντους και μια άλλη που λέει ότι θέλει να παιχθεί ποδόσφαιρο. Καλείστε να αξιολογήσετε μια μέτρηση, αυτή είναι η ουσία της υπόθεσης. Για να γίνει αυτό όμως, θα πρέπει να είναι έγκυρη. Πρέπει να λάβετε τις πραγματικές συνθήκες. Είδαμε τρομερά πράγματα, να ψάχνουμε να βρούμε έναν ψηλό επόπτη, είδαμε πλάνα με λυγισμένο το μέτρο… Ο διαιτητής επιλέγει την κανονικότητα από τον μέσο όρο. Ακόμη και με τον δικό του λάθος τρόπο, η απόκλιση είναι 0,8».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter