Από τους -17 στους… 13 βαθμούς Κελσίου – Τα δύο «πρόσωπα» του καιρού σε βορρά και νότο

Από τους -17 στους… 13 βαθμούς Κελσίου – Τα δύο «πρόσωπα» του καιρού σε βορρά και νότο

Χειμωνιάτικος και τη Δευτέρα ο  καιρός. Μπορεί ο χιονιάς να υποχώρησε, ωστόσο το κρύο και οι χαμηλές θερμοκρασίες στο σύνολο της επικράτειας παραμένουν και σήμερα. Ουσιαστικά, επηρεασμένη από τα φαινόμενα που επικράτησαν το Σαββατοκύριακο είναι η βόρεια Ελλάδα, καθώς σημειώθηκαν πυκνές χιονοπτώσεις σε περιοχές της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας.

Διαβάστε επίσης: Καιρός: Τσουχτερό κρύο και τη Δευτέρα – Πού αναμένονται χιονοπτώσεις (LIVE)

Διαφορά 30 βαθμών Κελσίου σε Φλώρινα – Κάρπαθο

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον στοιχείο για τη διαφορά των θερμοκρασιών μεταξύ των βόρειων και των νότιων περιοχών της χώρας, μοιράστηκε μέσω social media ο Θοδωρής Κολυδάς.

Ο διευθυντής της ΕΜΥ ανέδειξε δύο περιοχές, την Φλώρινα και το νησί της Καρπάθου, όπου στην μεν πρώτη επικρατούν…. πολικές θερμοκρασίες (-17 βαθμοί) ενώ στην Κάρπαθο η ελάχιστη θερμοκρασία κινείται στους 13. Ουσιαστικά, η θερμοκρασιακή διαφορά ανέρχεται στους 30 βαθμούς Κελσίου.

«Στους -17 βαθμούς Κελσίου η Φλώρινα σήμερα . Στην Κάρπαθο ελάχιστη οι 13 βαθμοί, με αποτέλεσμα η διαφορά μεταξύ βορρά και νότου να φτάνει τους 30 βαθμούς Κελσίου», ανέφερε ο Θοδωρής Κολυδάς.

Διαβάστε επίσης: Καιρός: Τσουχτερό κρύο και τη Δευτέρα – Πού αναμένονται χιονοπτώσεις (LIVE)

Καιρός: Η πρόγνωση για τη Δευτέρα

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθεί τοπικά ισχυρός παγετός τις πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 8 και τοπικά 9 μποφόρ θα πνέουν σε ολόκληρο το Αιγαίο. Σταδιακά από το μεσημέρι της Δευτέρας θα εξασθενήσουν στα 8 μποφόρ, αρχικά στα βόρεια και από τις βραδινές ώρες και στο υπόλοιπο Αιγαίο.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας  στα νοτιότερα τμήματα των Δωδεκανήσων και πιθανώς στην Κρήτη.

Ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Στερεάς, της Εύβοιας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης, οι οποίες από το μεσημέρι της Δευτέρας (22-01-24) σταδιακά θα περιοριστούν μόνο στα ορεινά της Κρήτης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter