ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Παιδοβιαστής «γαλάζιος» πολιτευτής στα Γιάννενα – Ελεύθερος με συνταγή Λιγνάδη – Στο Documento που κυκλοφορεί – μαζί το Docville

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Παιδοβιαστής «γαλάζιος» πολιτευτής στα Γιάννενα – Ελεύθερος με συνταγή Λιγνάδη – Στο Documento που κυκλοφορεί – μαζί το Docville

Ευυπόληπτος παράγοντας βίαζε την 11χρονη κόρη του. Καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 18 χρόνια κάθειρξη ομόφωνα αλλά προστατεύτηκε σε όλη την ποινική διαδικασία

Η εισαγγελία δεν δημοσιοποίησε καν το όνομά του

ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΕΠΙ ΚΟΛΩΝΩ Ο διαρκής βιασμός με το τηλεκοντρόλ
Οι «αποκαλυπτικές» λεπτομέρειες των καναλιών κλείνουν στόματα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – ΑΤ ΟΜΟΝΟΙΑΣ Οι αστυνομικοί έλεγαν ψέματα ότι η κάμερα ήταν υπηρεσιακή

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Στάκαμαν!

Ο Ι.Σ.Καριώτης γράφει για αυτόν που, πουλημένος κανονικά, όπως οι σερίφηδες σε κάποια γουέστερν, ευνοεί τα τσιράκια του καθεστώτος και οργανώνει την καταδίωξη όσων αντιστέκονται

MΠΑΜΠΟΥΣΚΑ Το «Noor 1» έδεσε στο Μαξίμου

Ο ΕΝΕΣ ΚΑΝΤΕΡ ΣΤΟ DOCUMENTO «Αν συναντήσω τον Ερντογάν, θα τον φτύσω κατάμουτρα!»
Ο Τούρκος σταρ του ΝΒΑ που θυσίασε την οικογένεια, την καριέρα και την ξεγνοιασιά του στον αγώνα ενάντια στο τουρκικό καθεστώς

ΚΑΡΟΛ ΒΑΛΑΝΤ «Η Wagner δεν πολεμά μόνο, κάνει και πολιτική»
Μιλά στο Documento ο κάτοχος του βραβείου δημοσιογραφίας «Δάφνη Καρουάνα Γκαλίζια»

ΕΦΚΑ Εισαγγελέας για τη ληστεία στις συντάξεις

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Εξαπατούν με τη δήθεν μειωμένη εγκληματικότητα

ΕΛΑΣ Μπούλινγκ σε συνδικαλιστή που κατήγγειλε ελλείψεις

ΡΕΣΑΛΤΟ ΙΔΙΩΤΩΝ Πελάτες στο ΕΣΥ πλέον οι ασθενείς

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥΝ: Γιώργος Κατρούγκαλος, Δώρα Αυγέρη, Δημήτρης Στρατούλης, Ζέφη Δημαδάμα, Παναγιώτης Παπαϊωάννου

Μαζί όπως κάθε Κυριακή το DocVille:

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ με τους Στάθη Σταμουλακάτο και Αντώνη Τσιοτσιόπουλο, Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Αλέξανδρο Νεχαμά

Γιατί και αυτή την Κυριακή υπάρχει Documento

Μαζί το Docville

Ένα κέντρο διασκέδασης στην Ελευσίνα, χαρακτήρες που φλερτάρουν με τον κόσμο της νύχτας και ένας ήρωας που έρχεται από το παρελθόν για να διεκδικήσει τη διαφορετικότητα. Μία συζήτηση με τους Αντώνη Τσιοτσιόπουλο και Στάθη Σταμουλακάτο με αφορμή την παράσταση «Κωλόκαιρος» που ανεβαίνει στο Θέατρο Τζένη Καρέζη για το νεοελληνικό θέατρο  και τους «εξουσιάκηδες» του θεάτρου, για τον Γιάννη Οικονομίδη και τα «Μαγνητικά Πεδία». Συνέντευξη στην Ηλέκτρα Ζαργάνη.

Ο κορυφαίος καθηγητής Φιλοσοφίας Αλέξανδρος Νεχαμάς μιλάει με την Έμυ Ντούρου για τον Πλάτωνα, τον Σωκράτη και τη σημερινή εποχή. «Είναι ωραίο να νιώθεις ευτυχία πότε πότε, αλλά αυτό που έχει πιο πολλή σημασία είναι να νιώθεις ότι κάνεις κάτι το οποίο θα αφήσει αποτύπωμα στον κόσμο», επισημαίνει.

Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης με αφορμή τη συμμετοχή του στη νέα ταινία του Σωτήρη Γκορίτσα “Εκεί που ζούμε” (βγαίνει στις αίθουσες στις 27 Οκτωβρίου) μιλάει στον Κωνσταντίνο Καϊμάκη για τα κριτήρια με τα οποία επιλέγει τις δουλειές του, τους αγαπημένους του ρόλους, τις φιλίες που έχτισε μέσω του κινηματογράφου όλα αυτά τα χρόνια αλλά και το πως οδηγηθήκαμε στη σημερινή αβάσταχτη ελληνική πραγματικότητα μέσω της φούσκας των 80ς και του ΠΑΣΟΚ.

«Keep your ’lectric eye on me, babe». Με αφορμή τη διανομή του ντοκιμαντέρ «Moonage daydream» στις κινηματογραφικές αίθουσες ο Δημήτρης Γραμματικογιάννης ανιχνεύει τους ενδυματολογικούς κώδικες του Ντέιβιντ Μπόουι. Οι πειραματισμοί στη μουσική δεν έληγαν στις νότες και στους στίχους, αλλά έβρισκαν εφαρμογή και στις προκλητικές ενδυματολογικές του αναζητήσεις.

Η Μικρασιατική Καταστροφή στο θέατρο: o Τύπος, η λογοτεχνία, η λαϊκή συνείδηση. Ο Κώστας Ζήσης εμβαθύνει σε τρεις θεατρικές παραστάσεις για τα γεγονότα που επέφεραν τεράστιες ανακατατάξεις σε όλους τους τομείς της Ελλάδας και καθόρισαν την εξέλιξη του πολιτισμού της χώρας.

Το ’22 από την «άλλη» πλευρά. Με αφορμή την έκθεση «Το έπος της Ανατολής στη φαντασία των Ελλήνων. Η Μικρασιατική Καταστροφή στη λογοτεχνία του μεσοπολέμου» στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα η Νατάσα Λαιμού, από τις επιμελήτριες της έκθεσης, γράφει για την τουρκική λογοτεχνία του «πολέμου της ανεξαρτησίας».

«Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι». Μια διαφορετική ιστορία της Ραπουνζέλ επί σκηνής η οποία καλείται να αντιμετωπίσει τον ρατσισμό και τη μοναξιά.  Ο Ηλίας Καρελλάς επιστρέφει στο θέατρο Κάππα με ένα έργο γεμάτο συναισθήματα και ελπίδα. Στο ρεπορτάζ η Ειρήνη Δρίβα.

Μια κριτική αποτίμηση που δεν χάνει την ψυχραιμία της για τον πρώτο κύκλο της σειράς «The lord of the rings: The rings of power» που διανέμεται από την Amazon. Γράφει η Επιτροπή Αρχόντων Σωτηρίας των Δυναμοδαχτυλιδιών.

Το καλοκαίρι του 1518 και για διάστημα μερικών εβδομάδων σχεδόν ολόκληρη η πόλη του Στρασβούργου βρέθηκε –χωρίς ιδιαίτερο λόγο ή αφορμή– να χορεύει ανέλεγκτα στους δρόμους μέχρι θανάτου. Ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Μάρκελλος εμπνέεται από αυτό το μυστηριώδες ιστορικό γεγονός και μιλάει στην Ηλέκτρα Ζαργάνη για τη «Χορευτική Πανούκλα» που παρουσιάζει στο Σύγχρονο Θέατρο.

Ο Κώστας Ζήσης παρακολούθησε την παράσταση «The music critic» με τον Τζον Μάλκοβιτς στη σκηνή του Ωδείου Ηρώδου Αττικού και καταγράφει τις εντυπώσεις του στο Docville.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter