Απολογία Βόλου-Άρη: Μπαλάκι οι ευθύνες για τα επεισόδια του Πανθεσσαλικού

Απολογία Βόλου-Άρη: Μπαλάκι οι ευθύνες για τα επεισόδια του Πανθεσσαλικού

Στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο της λίγκας και την Πρωτοδίκη Αντιγόνη Σταμολέκα, απολογήθηκαν σήμερα (12/11) o Βόλος και o Άρης για τα επεισόδια που έγιναν στο μεταξύ τους παιχνίδι την περασμένη Κυριακή (7/11) στο Πανθεσσαλικό. Οι δύο ΠΑΕ κινδυνεύουν με τιμωρία έδρας 2-4 αγωνιστικές και πρόστιμο από 50.000 έως 250.000 ευρώ.

Το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε στην ακροαματική διαδικασία, η οποία διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες, και θα κρίνει και την υπόθεση, ήταν αν η γηπεδούχος ομάδας πούλησε εισιτήρια στους οπαδούς του Άρη. Κι αυτό διότι, το άρθρο 14, παρ. 4β του Πειθαρχικού Κώδικα αναφέρει τα εξής: «Η φιλοξενούμενη ομάδα δεν τιμωρείται και τιμωρείται η γηπεδούχος αν η πρώτη δεν ζήτησε εισιτήρια από τη δεύτερη και παρά ταύτα η δεύτερη πώλησε εισιτήρια σε φιλάθλους της πρώτης». Επομένως, το κυρίαρχο θέμα δεν είναι από ποιους έγιναν τα επεισόδια, (έγιναν από οπαδούς του Άρη), αλλά αν οι οπαδοί του Άρη μπήκαν στο γήπεδο με εισιτήρια που τους πουλήθηκαν από το Βόλο ή με «ντου».

Από την πλευρά του Βόλου, λέχθηκε ότι τα εκδοτήρια του σταδίου έκλεισαν στις 10.30 το πρωί όταν οι ιθύνοντες της ΠΑΕ διαπίστωσαν ότι ερχόντουσαν στο γήπεδο φίλαθλοι του Άρη. Από την άλλη πλευρά ειπώθηκε ότι ανήμερα του αγώνα τα εκδοτήρια πουλούσαν εισιτήρια στους οπαδούς του Άρη, ανώνυμα και χωρίς ΑΜΚΑ, που τυπώθηκαν από το τερματικό της ΠΑΕ Βόλος.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν στην εκδίκαση της υπόθεσης:

Χάρης Γρηγορίου, δικηγόρος Βόλου: «Θα πρέπει να διαπιστώσετε με αποδείξεις αν υπάρχει πώληση εισιτηρίων στους φιλάθλους του Άρη, με ένα πρωτόκολλο. Τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει. Τα εισιτήρια πωλούνται ηλεκτρονικά με ονοματεπώνυμο και με  ΑΜΚΑ. Δώσαμε 40 προσκλήσεις στην ΠΑΕ Άρης, τις προκλήσεις της διοργανώτριας σε δικούς μας φιλάθλους vip, και 129 ηλεκτρονικά εισιτήρια μέχρι την ημέρα του αγώνα με ονοματεπώνυμο και ΑΜΚΑ. Η διάθεση ήταν ότι «ΠΑΕ Άρης ότι δεν σου δίνω εισιτήρια και δεν πουλάω τίποτα. Θα πάρεις τα vip και ότι επιβάλλει το hospitality». Εγώ ξέρω ότι πουλήσαμε 129 ηλεκτρονικά εισιτήρια στη Βόρεια Ελλάδα γενικά. Δεν αρκεί η ύπαρξη 10 κιτρινόμαυρων κασκόλ, μπουφάν, σημαίες για να μας οδηγήσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Λειτουργεί Σύνδεσμος Φιλάθλων του Άρη στην πόλη του Βόλου άρα είναι πολύ εύκολο να προμηθευτούν ηλεκτρονικά κάποια λίγα εισιτήρια. Τα εκδοτήρια έκλεισαν στις 10.30 το πρωί όταν έγινε αντιληπτό ότι ερχόντουσαν στην πόλη τσουνάμι οπαδών του Άρη χωρίς εισιτήρια. Η Αστυνομία γράφει ότι εισήλθαν σε δύο κύματα οι οπαδοί του Άρη, χωρίς εισιτήρια. Ο παρατηρητής γράφει ότι η παρουσία της Αστυνομίας ήταν ελλιπής και ότι η είσοδος οπαδών του Άρη έγινε χωρίς έλεγχο και χωρίς εισιτήρια.  Η έκθεση της Αστυνομίας αναγράφει επίσης, ότι δεν υπήρχαν εισιτήρια. Μας κατηγορείτε αν αυτοί που μπήκαν με εισιτήρια συμπαρασύρθηκαν από αυτούς που μπήκαν χωρίς εισιτήριο. Κάτι τέτοιο δεν αποδεικνύεται από πουθενά. Δεν είδαμε από τον Άρη, καμία ανακοίνωση, καμία συγγνώμη, τίποτα. Εμείς καταθέσαμε αγωγή για 50.161 ευρώ αποζημίωση για τις φθορές που προκάλεσαν οι οπαδοί του Άρη.

Η θέση του Άρη είναι ότι και οι 400 που έκαναν «ντου» είχαν εισιτήρια και δεν τα χρησιμοποίησαν. Όλες οι εκθέσεις δηλαδή είναι ψευδείς. Δεν υπάρχει έκδοση εισιτηρίου χωρίς ΑΜΚΑ και ονοματεπώνυμο. Η ΠΑΕ Άρης προσπαθεί να αποδείξει τα αναπόδεικτα. Δεν έβγαλε καμία ανακοίνωση που να προτρέπει τους οπαδούς της να μην πάνε στο Βόλο αλλά έρχεται τώρα υπερασπίστρια των οπαδών της. Εννοείται ότι είναι πλαστά όλα».

 «Δεν είχαν εισιτήρια»

Πέτρος Τσιτσιμπής, υπεύθυνος διοργάνωσης αγώνων Βόλου:  «Ήμουν στην είσοδο για να κάνουμε τον έλεγχο. Ανοίξαμε τα εκδοτήρια στις 10, στις 10.30 τα κλείσαμε γιατί υπήρχε ροή φιλάθλων του Άρη. Δόθηκαν 3-4, 5, παραπάνω εισιτήρια δεν δόθηκαν. Στις 16.50 έγινε το πρώτο «ντου», 100-150 οπαδοί πήδηξαν και μπήκαν μέσα, μαζέψαμε όλο τον κόσμο μας πίσω, ο έλεγχος της Αστυνομίας ήταν ελλιπής, είχαν διακριτικά του Άρη, ανέβηκαν τη δεύτερη πεζογέφυρα προς τα τουρνικέ και τις πόρτες, δεν είχαν εισιτήρια, γι’ αυτό έσπασαν και τον προέλεγχο. Έσπασαν τις πόρτες και πηδήξανε μέσα, μπήκαν στην Θύρα 25 και 27 που ήταν οι προσκλήσεις του Άρη.

Έσπασαν τον κλοιό και δεν μπορέσαμε να τους σταματήσουμε, Αστυνομία δεν υπήρχε εκεί. Στο 7ο λεπτό του αγώνα, από την πρώτη πεζογέφυρα, γύρω στα 300 άτομα με διακριτικά του Άρη, χωρίς εισιτήρια, εκεί δεν υπήρχε κανείς, πήδηξαν τα κάγκελα, έσπασαν τις πόρτες και τα κιγκλιδώματα με κλωτσιές και μπήκανε μέσα, πήγαν στην θύρα 12, αλλά επειδή είδαν ότι δεν ήταν κανείς εκεί, πέρασαν τα vip και μαζευτήκανε στην 25 και την 27 που ήταν και οι υπόλοιποι οπαδοί του Άρη. Στα vip υπήρξε συμπλοκή των οπαδών του Άρη με όποιον έβρισκαν μπροστά τους.

Στις Θύρες 31 και 32 που μεταφέρθηκαν από την Αστυνομία τελικά, οι οπαδοί του Άρη, έκαναν ζημιές. Έσπασαν καθίσματα, τουαλέτες, νιπτήρες. Πέρναγαν μπροστά από τα vip και δεν έβλεπαν ποιόν χτυπούσαν. Ήταν 300-400 και ενώθηκαν με τους άλλους 300 που ήταν μέσα. Το πρωτόκολλο επιτρέπει μέχρι τρεις ώρες πριν από τον αγώνα να πωλούνται εισιτήρια από τα εκδοτήρια, εμείς τα κλείσαμε στις 10.25 μόλις είδαμε ότι ερχόντουσαν οπαδοί του Άρη. Τα εκδοτήρια άνοιξαν μόνο για φιλάθλους δικούς μας».

Ως μάρτυρας για το Βόλο κατέθεσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ και δήμαρχος της πόλης, Αχιλλέας Μπέος, που μεταξύ άλλων είπε: «Μπούκαραν στα VIP και πέταξαν κροτίδες. Και κλαίγανε παιδάκια 8 και 10 χρονών. Μπήκαν νταηλίκι και χωρίς εισιτήριο».

«Ο Άρης δεν ζήτησε εισιτήρια»

Την ΠΑΕ Άρης εκπροσώπησε ο δικηγόρος Παναγιώτης Μπιλίρης, που ανέφερε τα εξής: «Τόσες ανακρίβειες δεν έχω ξανακούσει σε δικαστήριο. Η έκθεση της αστυνομίας λέει ότι περίπου 300 άτομα μπήκαν με εισιτήριο στο γήπεδο, μεμονωμένα, ομαδοποιήθηκαν και εμφάνισαν τα διακριτικά τους. Ο Βόλος είπε ότι θα ανοίξει τα εκδοτήρια από τις 10:00 έως τις 14:00, ενώ απαγορεύεται. Ο Άρης δεν ζήτησε εισιτήρια και δεν πήρε και ο Βόλος πωλούσε εισιτήρια την ημέρα του αγώνα σε οπαδούς του Άρη με διακριτικά. Υπάρχει πλήθος εισιτηρίων και σε φωτοτυπίες και έχω και μαζί μου. Όλα χωρίς ΑΜΚΑ, από το τερματικό του Βόλου. Και δεν είναι για μία θύρα. Είναι σε πολλές θύρες (σ.σ. τα προσκόμισε). Είναι σαφές και αποδεικνύεται: Ο Άρης δεν ζήτησε εισιτήρια και παρόλα αυτά, η γηπεδούχος ομάδα πούλησε εισιτήρια στη φιλοξενούμενη. Άρα την ευθύνη την έχει ο Βόλος. Ο πειθαρχικός κώδικας είναι ξεκάθαρος. Για εμάς ήταν προαποφασισμένο να γίνουν αυτά. Δεν ξέρω για ποιο λόγο».

Ως μάρτυρες για την ΠΑΕ Άρης, κατέθεσαν ο πρώην πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Θεόδωρος Αθανασιάδης και ο γενικός διευθυντής της ομάδας, Αγησίλαος Τουμασάτος.

Ο Αθανασιάδης κατέθεσε: «Εγώ είχα πρόσκληση για τον αγώνα. Πήγαμε στο εκδοτήριο στις 12 παρά, ζητήσαμε 10 εισιτήρια και μας έδωσαν από το εκδοτήριο 10 εισιτήρια. Πλήρωσα 150 ευρώ από την τσέπη μου, μετρητά. Δεν ζήτησαν ούτε ονοματεπώνυμο, ούτε ΑΜΚΑ. Φύγαμε και πήγαμε μετά στο γήπεδο, στις 4 παρά. Ο επικεφαλής της αστυνομίας μας είπε ότι δεν μπορούμε να περάσουμε. Μπήκαμε οι δύο που είχαμε προσκλήσεις, μετά μάθαμε ότι μπήκαν και οι άλλοι με τα εισιτήρια».

Ο Τουμασάτος ανέφερε: «Στον προέλεγχο κατά τις 4, υπήρχε πολύς κόσμος με φανέλες του Άρη, έδειχναν εισιτήριο και περνούσαν. Και στο πεντάλεπτο μετά την έναρξη, είδα φιλάθλους με διακριτικά του Άρη να θέλουν να μπουν στην θύρα 25, να κουνάνε τα εισιτήρια που είχαν στο χέρι και να ζητούν να μπουν. Η αστυνομία δεν τους άφηνε και κάποια στιγμή τους έβαλαν μέσα. Εμείς προτρέψαμε τους οπαδούς μας να μην πάνε στο γήπεδο, βγάλαμε και ανακοίνωση».

Στην δευτερολογία του ο Χ. Γρηγορίου, υποστήριξε. «Αποδείχθηκε και από τους δύο μάρτυρες του Άρη, απήντησαν ότι ακόμη και αν κάποια εισιτήρια πουλήθηκαν εν αγνοία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, αυτοί δεν συνενώθηκαν με τους οπαδούς που έκαναν το ντου. Αυτό νομίζω ότι είναι το θεμέλιο της δικής μας απαλλαγής. Αν είχαν εισιτήρια γιατί η ΠΑΕ δεν έβγαλε μια ανακοίνωση. Εμείς έχουμε την κατηγορία ότι προμηθεύσαμε εισιτήρια στην Θύρα 25 και αυτοί συνενώθηκαν με τους άλλους, οι μάρτυρες του Άρη όμως, είπαν ότι αυτοί ήταν φιλήσυχοι. Δεν συμμετείχαν στα επεισόδια που δημιουργήθηκαν από οπαδούς του Άρη. Δεν πουλήσαμε και κάναμε τα πάντα για να μην πουλήσουμε εισιτήρια στους οπαδούς του Άρη. Ότι και αν έγινε, έγινε από οπαδούς του Άρη που μπήκαν χωρίς εισιτήρια στο γήπεδο».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter