Απορρίφθηκε και πάλι το αίτημα αποφυλάκισης του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη – Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο

Απορρίφθηκε και πάλι το αίτημα αποφυλάκισης του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη – Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο

Απορριπτική ήταν η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου της Άμφισσας στο αίτημα για την υφ’όρον απόλυση του, εδώ και 30 ημέρες απεργού πείνας, Γιάννη Μιχαηλίδη.

Η απόφαση συντάσσεται απόλυτα με την εισαγγελική πρόταση, ενώ σημειώνεται πως είναι η δεύτερη αίτηση που έχει υποβληθεί από την πλευρά του κρατουμένου, αφού και η πρώτη ήταν απορριπτική -παρά το γεγονός ότι πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις (σ.σ. έχει εκτίσει τα 3/5 της 20ετούς ποινής που του έχει επιβληθεί και τα 2/5 της ποινής για την απόδραση) – με την αιτιολογία ότι δεν έχει περάσει ικανό χρονικό διάστημα ώστε να «μεταστραφεί» και να σωφρονιστεί.
Σήμερα, Τρίτη μετά από ένα μήνα απεργίας πείνας, ο Γιάννης Μιχαηλίδης είναι εξαιρετικά καταβεβλημένος, έχει φτάσει τα 57.5 κιλά (σ.σ. από 73) και έχει χάσει περισσότερο από το 21% του σωματικού του βάρους με αποτέλεσμα η ζωή του να βρίσκεται σε κίνδυνο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δικηγόρος του, Γιώργος Κακαρνιάς, «άμεσα κατατέθηκε έφεση κατά του βουλεύματος απευθυνόμενη στο αρμόδιο συμβούλιο εφετών Λαμίας με αίτημα για την άμεση εξέταση της υπόθεσής του. Ο Γ. Μιχαηλίδης συνεχίζει την απεργία και τον αγώνα του για  την ικανοποίηση του δικαίου αιτήματός του. Η πολιτεία και η δικαιοσύνη οφείλουν να ακούσουν την φωνή του και να δώσουν ένα τέλος στην αγωνία του ίδιου και των δικών του ανθρώπων».
Την Παρασκευή 24/6 έχει προγραμματιστεί διαδήλωση αλληλεγγύης στον Γ. Μιχαηλίδη, στις 18:00 στα Προπύλαια.
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter