Άρωμα γυναίκας στο Φεστιβάλ Βενετίας

Άρωμα γυναίκας στο Φεστιβάλ Βενετίας
Η νικήτρια Οντρέι Ντιγουάν

Το Χρυσό Λιοντάρι του 78ου Φεστιβάλ Βενετίας πήγε στο «L’ Evénement» της Οντρέι Ντιγουάν

Για έκτη φορά στην ιστορία του θεσμού το σημαντικότερο των βραβείων της Βενετίας δόθηκε σε γυναικεία χέρια. Η γαλλίδα ταινία Οντρέι Ντιγουάν μπήκε στην κλειστή ομάδα των νικητριών που συμπεριλαμβάνει τις Μαργκαρέτε Φον Τρότα («Η Πραγματική Αλήθεια για τη Μάριαν Κ.»- 1981), Ανιές Βαρντά («Δίχως Στέγη, Δίχως Νόμο»- 1985), Μίρα Νάιρ («Ο Γάμος των Μουσώνων»- 2001), Σοφία Κόπολα («Somewhere»- 2010) και Κλόι Ζάο («Η Χώρα των Νομάδων»- 2020). Θυμίζουμε ότι από τις παραπάνω σκηνοθέτριες η Ζάο ήταν η μόνη που στο τέλος μιας συναρπαστικής πορείας κέρδισε και τα όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας και ταινίας.

Το «L’ Evénement» της Οντρέι Ντιγουάν βασίζεται στο ομότιτλο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα της Ανι Ερνό κι αφορά μια συγκλονιστική, σύμφωνα με τις πρώτες κριτικές, ιστορία ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης που συμβαίνει στην Γαλλία των 60ς που θυμίζει αρκετά την ρουμάνικη ταινία «4 Μήνες, 3 Εβδομάδες και 2 Μέρες» του Κριστιάν Μουτζίου η οποία είχε κερδίσει το Χρυσό Φοίνικα στις Κάνες το 2007. Τα υπόλοιπα βραβεία τα οποία απένειμε η επιτροπή που είχε πρόεδρο τον Νοτιοκορεάτη Μπονγκ Τζουν-χο («Παράσιτα») με μέλη τις ηθοποιούς Βιρζινί Εφιρά, Σίνθια Ερίβο και Σάρα Γκάντον καθώς και τους σκηνοθέτες Σαβέριο Κονστάντζο και Αλεξάντερ Νάναου ήταν:

Βραβείο Μαρτσέλο Μαστρογιάνι για νέο ταλέντο: Φιλίπο Σκότι στο «Το Χέρι Του Θεού» του Πάολο Σορεντίνο

Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής: «Il Buco» του Μικελάντζελο Φραμαρτίνο

Βραβείο Σεναρίου: Μάγκι Τζίλενχαλ για το «The Lost Daughter»

Βραβείο Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας: Τζον Αρτσίλα για το «On the Job: The Missing 8»

Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας: Πενέλοπε Κρουζ για τις «Παράλληλες Μητέρες» του Πέδρο Αλμοδόβαρ

Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας: Τζέιν Κάμπιον για το «The Power of the Dog»

Αργυρός Λέοντας – Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής: «Το Χέρι Του Θεού» του Πάολο Σορεντίνο, ένα φιλμ που αποκαλύπτει την επίδραση που είχε ο Μαραντόνα στην εφηβεία του σκηνοθέτη.

Το τρειλερ του φιλμ «Το Χέρι Του Θεού»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter