Αστυνομία στα πανεπιστήμια, το… όραμα του Μηταράκη

Αστυνομία στα πανεπιστήμια, το… όραμα του Μηταράκη
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει αποτυχίες. Δεν τις παραδέχεται, άρα δεν υπάρχουν. Ετσι και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, αντί να κάνει κριτική στον εντελώς αποτυχημένο θεσμό της πανεπιστημιακής αστυνομίας, με συνέντευξή του στην ΕΡΤ, επαναφέρει το θέμα της φύλαξης των πανεπιστημίων.

«Η κατάσταση στα πανεπιστήμια είναι καλύτερη σήμερα από ό,τι ήταν πριν δύο χρόνια» είπε ο κ. Μηταράκης και προσέθεσε: «Νομίζω ότι, όπως είπα και στη Βουλή, υπάρχει ένας επανασχεδιασμός τώρα της όλης διαδικασίας φύλαξης των πανεπιστημίων, ο στόχος παραμένει ακριβώς ο ίδιος: να υπάρχει μία ομαλή ζωή στα πανεπιστήμια, ώστε να εξασφαλίζουμε το δικαίωμα των φοιτητών να σπουδάζουν με ασφάλεια, το ακριβές επιχειρησιακό πλαίσιο είναι σε επανεξέταση αυτή τη στιγμή».

Διαβάστε επίσης: Αμηχανία Πιερρακάκη μετά το «καρφί» Ηλιόπουλου για την «αποτυχημένη» πανεπιστημιακή αστυνομία

Δεν γνωρίζουμε αν ο κύριος υπουργός έχει πρόθεση να προσλάβει μερικές εκατοντάδες νέους ακόμη, αν έχει σκοπό να αλλάξει το όνομα των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ), αν επαναφέρει τους αστυνομικούς των ΟΠΠΙ, που μετατέθηκαν σε άλλες υπηρεσίες, αλλά είναι ανίκανοι να αντιμετωπίσουν την εγκληματικότητα καθώς είναι αστυνομικοί χωρίς εκπαίδευση!

Αυτό που δεν χρειάζεται να δούμε είναι εικόνες με πάνοπλους άνδρες των ΜΑΤ να τραμπουκίζουν φοιτητές ή τη γελοιότητα τα ΜΑΤ να φυλάνε τις ΟΠΠΙ!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter