Ασύμμετρη κυβερνητική προπαγάνδα προς υπεράσπιση της ομιλίας Kyriakos στο Κογκρέσο

Ασύμμετρη κυβερνητική προπαγάνδα προς υπεράσπιση της ομιλίας Kyriakos στο Κογκρέσο

Η προπαγανδιστική μηχανή της Νέας Δημοκρατίας και της κυβέρνησης Μητσοτάκη λειτουργεί από το βράδυ της Τρίτης με φουλ τις μηχανές σε μια προσπάθεια να πείσουν για την τεράστια επιτυχία του ταξιδιού του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ αλλά και για την ιστορικότητα της ομιλίας του στο Κογκρέσο, όπου ως γνωστόν δεν τόλμησε να αναφέρει ούτε μια φορά τη λέξη «Τουρκία».

Στα πρωινάδικα παρουσιαστές και καλεσμένοι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος επιδίδονται σε μια άνευ προηγουμένου εκθείαση της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία ξεπερνάει κατά πολύ τα όρια της υπερβολής.

Μια «ομιλία υποτέλειας» με ανιστόρητες συγκρίσεις που αναλώθηκε στο να αναδείξει του δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ με αναφορές στη αρχαία Ελλάδα, την αμερικανική και ελληνική επανάσταση ενώ αναφέρθηκε στο Κυπριακό ως ανοιχτή πληγή. Μια ομιλία που ανέδειξε το πόσο δεδομένη θέλει την Ελλάδα για τις ΗΠΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι προπαγανδιστές των Μέσων της λίστας Πέτσα προσπαθούν με όλους τους τρόπους να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι μια επίσκεψη από την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός επιστρέφει με άδεια χέρια για τα συμφέροντα της χώρας, είναι απολύτα επιτυχημένη.

Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη το πρωί της Τετάρτης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο οποίος αναφέρει σχετικά: «Είναι μία ιστορική στιγμή για τη χώρα μας, ότι δόθηκε η δυνατότητα σε Έλληνα Πρωθυπουργό για πρώτη φορά να μιλήσει στην Αντιπροσωπεία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Αυτό από μόνο του είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός, όπως πολύ σημαντικό γεγονός είναι ότι ο Πρωθυπουργός ανέδειξε τις στενές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ Ελλάδος και Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. …..

Έμεινε σε ένα επίπεδο ουσίας και η αποδοχή που έτυχε από τους εκπροσώπους του Αμερικανικού λαού, ήταν αποδοχή που έδειχνε ακριβώς ότι οι ελληνικές θέσεις, η ελληνική αντίληψη, οι ελληνικές αρχές και αξίες σε μεγάλο βαθμό βρίσκουν αναφορά και στην Αμερικανική πολιτεία. Οπότε ήταν οπωσδήποτε μία επιτυχημένη παρουσία Πρωθυπουργού που για πρώτη φορά ήταν σε τόσο αναβαθμισμένο επίπεδο. Τέθηκαν όλα τα θέματα τα Ελληνοτουρκικά, της εθνικής κυριαρχίας, το Κυπριακό και προφανέστατα δεν πηγαίνεις μέσα σε αυτά τα επίπεδα, προκειμένου να λειτουργήσει με όρους χαμηλού επιπέδου διπλωματίας. Η διπλωματία γίνεται σε πολύ υψηλό επίπεδο. Μακάρι να υπάρξει και άλλος Έλληνας Πρωθυπουργός στην πορεία, να μπορεί να βρεθεί στην ίδια θέση που βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Ενώ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε ένα tweet της γεμάτο θαυμασμό για τον Kyriakos αναφέρει σε τόνους βερμπαλιστικούς: «Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Kyriakos Mitsotakis στις ΗΠΑ και ιδιαιτέρως η σημερινή του ομιλία στο Κογκρέσο είναι μια ιστορική στιγμή για την Ελλάδα. Και αυτό για πολλούς λόγους:

– είναι σπάνιο να καλείται ξένος ηγέτης να μιλήσει στο Κογκρέσο,
– είναι πιο σπάνιο η ομιλία να απευθύνεται και στα δυο σώματα του Κογκρέσου,
– είναι ακόμη πιο σπάνιο η πρόσκληση να υπογράφεται διακομματικά,
– είναι εξαιρετικά σπάνιο κατά τη διάρκεια της ομιλίας να χειροκροτούν όρθιοι οι γερουσιαστές τον ξένο ηγέτη για πάνω από 10 φορές,
– και είναι εντυπωσιακό η Πρόεδρος της Βουλής να χρειάζεται να ανατρέξει 30 χρόνια πίσω για να βρει ομιλία άλλου ξένου ηγέτη που να συγκρίνεται με αυτήν του Πρωθυπουργού σήμερα.
Και κάτι τελευταίο που δεν αποτυπώνεται εύκολα στην κάμερα: η ατμόσφαιρα στην αίθουσα ήταν πολύ συγκινησιακά φορτισμένη. Η προσοχή όλων στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού απόλυτη, η Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Vice President Kamala Harris και η Πρόεδρος της Βουλής House Speaker Nancy Pelosi παρακολουθούσαν κάθε λέξη του. Το χειροκρότημα ήταν πάρα πολύ ζεστό. Η Ελλάδα ισχυρός και αξιόπιστος πρωταγωνιστής. Η εθνική υπερηφάνεια όλων μας πάρα πολύ μεγάλη».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter