Αθλιοτήτων συνέχεια στο φορολογικό έλεγχο του Documento: Δεν αναγνωρίζουν ως έξοδα ούτε το ταξίδι στο εξωτερικό όπου βραβεύτηκε η εφημερίδα

Αθλιοτήτων συνέχεια στο φορολογικό έλεγχο του Documento: Δεν αναγνωρίζουν ως έξοδα ούτε το ταξίδι στο εξωτερικό όπου βραβεύτηκε η εφημερίδα

Σε ακόμη μία γκάφα υπέπεσε η ελέγκτρια της ΑΑ∆Ε Αικατερίνη Λυμπεροπούλου στην προσπάθειά της να ενοχοποιήσει πάση θυσία το Documento, όπως ακριβώς επιθυμεί από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα η ελέγκτρια της ΑΑΔΕ, εφηύρε αδιανόητα επιχειρήματα προκειμένου να καταλογιστεί το πρόστιμο των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στην εταιρεία Documento Media. Ένα από αυτά ήταν ότι έφτασε στο σημείο να μην αναγνωρίζει καν ως δικαιολογημένα έξοδα της εταιρείας ακόμη και τις δαπάνες που έγιναν ως έξοδα δημοσιογραφικών αποστολών αλλά και για ταξίδια δημοσιογράφων στο εξωτερικό σχετικά με δημοσιογραφικούς σκοπούς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χαρακτηρίζει ως μη δικαιολογημένα έξοδα για την εταιρεία, το ταξίδι που έκανε ο επικεφαλής του Ατελιέ του Documento, Διονύσης Θεοδόσης στις 12 Μαΐου του 2017, προκειμένου να παραλάβει τα πέντε βραβεία που παρέλαβε η εφημερίδα ως η καλύτερα σχεδιασμένη εφημερίδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο στο γνωστό διαγωνισμό European Newspapers Awards.

To ίδιο ισχύει και για ταξίδι του δημοσιογράφου του αθλητικού ρεπορτάζ, Νίκου Παπαδογιάννη, τον Αύγουστο του 2017 στο Ελσίνκι, για τις ανάγκες κάλυψης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ.

Ωστόσο το πιο γελοίο και άθλιο σε όσα έχουν συμβεί είναι και το γεγονός πως ενώ ερευνούσαν επί τρία χρόνια το Doucmento, ουδέποτε ρώτησαν ως όφειλαν σε τι αφορά κάθε μία από αυτές τις δαπάνες αλλά αντιθέτως πρώτα τις χαρακτήρισαν ως μη αποδεκτές και στη συνέχεια κάλεσαν το Documento να δώσει εξηγήσεις.

Το παραπάνω είναι το έγγραφο με το οποίο ανακοινώθηκε στο Documento ότι παίρνει το Πανευρωπαϊκό Βραβείο για τον σχεδιασμό της εφημερίδας. Η ομάδα του Documento ταξίδευσε στη Βιέννη για την παραλαβή του. Αυτό δεν αναγνωρίζει η ελέγκτρια.

Διαβάστε επίσης

Το κύκλωμα και η πειθήνια ελέγκτρια

Οι αγέλες των επίορκων της ΑΑΔΕ

Στοχοποίηση Documento: Ομολογία Μαρινάκη για επικοινωνία ΑΑΔΕ – Μαξίμου

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter