Australian Open: Αποκλεισμος Τσιτσιπα απο τον Αμερικανό Φριτς

Australian Open: Αποκλεισμος Τσιτσιπα απο τον Αμερικανό Φριτς

Εκτός προημιτελικής φάσης στο Australian Open έμεινε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, καθώς ηττήθηκε με 3-1 σετ (7-6, 5-7, 6-3, 6-3), από τον Αμερικανό, Τέιλορ Φριτς, μετά από τρεις ώρες αγώνα στην John Cain Arena.

Μετά από δύο οριακά πρώτα σετ, ο Φριτς κατάφερε να “λυγίσει” τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα, όντας ο ίδιος σε εξαιρετική μέρα. Πέρασε το 70% των πρώτων σερβίς του (83/113), είχε 86% σε κερδισμένους πόντους (68/79), και έδωσε ελάχιστες ευκαιρίες για break. Συνολικά πέτυχε 50 winners.

OΤσιτσιπάς, περσινός φιναλίστ της Μελβούρνης τέλειωσε τον αγώνα με 41 winners, έβγαλε έναν λιγότερο άσο συγκριτικά με τον Φριτς (12), και υπέπεσε σε αρκετά λάθη (33 αβίαστα και 7 διπλά λάθη).

Αυτή είναι η δεύτερη σερί νίκη του No 12 του ταμπλό επί του Ελληνα τενίστα. Τον είχε κερδίσει πέρυσι στο Μόντε Κάρλο, και τώρα τον “εκδικείται” για το παιχνίδι τους στον ίδιο γύρο της Μελβούρνης, στη διοργάνωση του 2022.

Προκρίνεται, μάλιστα, για πρώτη φορά στην τελική 8άδα του «Happy Slam», αλλά και για τρίτη φορά στα προημιτελικά ενός Major. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον κάτοχο του τίτλου, και κορυφαίο της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς, που νίκησε εύκολα τον Αντριάν Μαναρινό (6-0, 6-0, 6-3).

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter