Αυξημένες παραμένουν οι προσφυγικές ροές στο Βόρειο Αιγαίο

Αυξημένες παραμένουν οι προσφυγικές ροές στο Βόρειο Αιγαίο

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, χθες Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου και μέχρι τα μεσάνυχτα, συνολικά πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου 188 πρόσφυγες και μετανάστες. Από αυτούς 147 πέρασαν στη Λέσβο και 41 στη Σάμο.

Σήμερα, Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 12:00, στο βόρειο Αιγαίο είχαν περάσει 153 πρόσφυγες και μετανάστες. Από αυτούς, 68 είχαν περάσει στη Λέσβο, 25 στη Χίο και 60 στη Σάμο. 

Σημειώνεται, ότι μεταξύ αυτών που πέρασαν στη Σάμο περιλαμβάνεται μία γυναίκα, η οποία όπως διαπιστώθηκε ήταν νεκρή. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες των μεταναστών που επέβαιναν σε λέμβο και αποβιβάστηκαν στην εν λόγω περιοχή, η άτυχη γυναίκα πέθανε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ΕΚΑΒ που έφθασε στο σημείο, ο θάνατος της 65χρονης οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Στη θαλάσσια περιοχή όπου εντοπίστηκαν οι μετανάστες βρίσκονται έρευνες του λιμενικού σώματος από δύο πλωτά, για τον εντοπισμό ενός διακινητή, που σύμφωνα με μαρτυρίες των μεταναστών πήδηξε από τη λέμβο στη θάλασσα προκειμένου να μπορέσει να διαφύγει.

Τα τελευταία 24ωρα ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των μεταναστών που καταφθάνουν στη χώρα μας από την γειτονική Τουρκία την ώρα μάλιστα που ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απειλεί πως θα ανοίξει τα σύνορα προς πρόσφυγες και μετανάστες προς την Ευρώπη, εάν η Άγκυρα δεν λάβει αρκετή διεθνή υποστήριξη στη διαχείριση των Σύρων προσφύγων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter