Αύξηση ορίου συνταξιοδότησης: Ο Άδωνης Γεωργιάδης τα ρίχνει στο ΠΑΣΟΚ!

Αύξηση ορίου συνταξιοδότησης: Ο Άδωνης Γεωργιάδης τα ρίχνει στο ΠΑΣΟΚ!

Μια «πρόγευση» του μέλλοντος μας έδωσαν οι δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας (Κοινωνικής Ασφάλισης) Πάνου Τσακλόγλου που μιλώντας στον ΑΝΤ1 έθεσε θέμα αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης θεωρώντας την αύξηση ως «δεδομένη» μετά το 2026.

Η είδηση δεν ήταν «νέα» αφού το δημογραφικό καθώς και η κατάρρευση των μισθών αλλά και το κούρεμα των ασφαλιστικών ταμείων που έγιναν θυσία στα μνημόνια, η άθλια κατάσταση της οικονομίας της χώρας με ευθύνη των μνημονιακών κόμματων και της συγκεκριμένης πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν απέκλειαν κάτι τέτοιο. Εξάλλου η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν δείχνει καμία πρόθεση προστασίας των εργαζομένων και των συνταξιούχων, που αποτελούν σε μεγάλο ποσοστό την μεσαία τάξη. Το έχει δείξει και στην ακρίβεια, πριμοδοτώντας τους ισχυρούς και φίλους της.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μασάει τα λόγια του πριν τον Άδωνη

Ο Παύλος Μαρινάκης προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους. Ανέφερε -μεταξύ άλλων- πως δεν υπάρχει θέμα αύξησης των ορίων ή οποιαδήποτε αλλαγής συμπληρώνοντας πως ήταν μια «γενική συζήτηση», όπως γίνεται και σε άλλες χώρες ανά τρία χρόνια, δηλαδή τώρα θα γίνει το 2027.

Διαβάστε επίσης: «Μασάει τα λόγια του» ο Παύλος Μαρινάκης για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης του Τσακλόγλου!

«Κάποια στιγμή θα γίνει, μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία»

Μόνον που τόσο ο Παύλος Μαρινάκης όσο και ο Άδωνης Γεωργιάδης, υπουργός Εργασίας ξέχασαν -προφανώς εσκεμμένα- πως ο κ. Τσακλόγλου το είχε προεξοφλήσει στη συζήτηση στον ΑΝΤ1 λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κάποια στιγμή θα γίνει, μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία».

Με τέτοια δήλωση βέβαια από τον αρμόδιο υφυπουργό δεν προκύπτει πως πρόκειται για απλή συζήτηση αλλά για μια πολιτική κατεύθυνση που την παρουσίασε ως «δεδομένη» από το 2027 και πέρα.

Ο Άδωνης δεν το διαψεύδει αλλά ρίχνει τις ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ

Σειρά είχε πλέον ο Άδωνης Γεωργιάδης που προτίμησε να σχολιάσει στο «Χ». Αρχικά επιβεβαιώνει ότι ως το 2026 δεν τίθεται τέτοιο θέμα παραπέμποντας για μετά οποιαδήποτε συζήτηση. Ξεχνά όπως προελέχθη ότι ο υφυπουργός το ανέφερε ως δεδομένο και στη συνέχεια κάνει μια τρίπλα ρίχνοντας τις ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ και στον τότε αρμόδιο υπουργό και αγαπημένο της συντηρητικής παράταξης, Ανδρέα Λοβέρδο. Μιλά για το νόμο του 2010 με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου, τον τότε υπουργό Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδο και τον αρμόδιο υφυπουργό Γιώργο Κουτρουμάνη που συνέδε τα όρια συνταξιοδότησης με το προσδόκιμο ζωής.

Για μια ακόμη φορά ο Άδωνης Γεωργιάδης προσπαθεί να ξεφύγει διά του αποπροσανατολισμού. Ο λόγος γιατί το ΠΑΣΟΚ που το θεωρούσαν του χεριού τους, εξέδωσε μια ανακοίνωση για «κρυφή κοινωνική ατζέντα της κυβέρνησης». Το καλεί μάλιστα να μην μοιάσει σε λαϊκισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ -που εξέδωσε επίσης μια ανάλογη ανακοίνωση – «που αυτός εξαφανίστηκε», όπως ο ίδιος εκτίμησε.

Ο Τσακλόγλου λαγός της κυβέρνησης;

Είναι άγνωστο αν ο υφυπουργός του είπε εσκεμμένα τη συγκεκριμένη φράση για να αρχίσει το «μασάζ» της κοινής γνώμης ή πρόκειται για αστοχία. Το πιθανότερο είναι το πρώτο. Όπως και να’χει και αντίθετα με αυτό που «κατάλαβε» ο Άδωνης Γεωργιάδης τα περισσότερα ΜΜΕ το παρουσίασαν ως «αύξηση των ορίων ηλικίας» από το 2027.

Πονοκέφαλος στην κυβέρνηση οι καταλυτικές διεργασίες στην Αντιπολίτευση

Η επίθεση του Άδωνη Γεωργιάδη στο ΠΑΣΟΚ δείχνει ταυτόχρονα και ως ένα βαθμό και τη διατάραξη της δικής τους σχέσης. Μετά τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και τη νέα κινητικότητα που χαρακτηρίζει την προεδρία του Στέφανου Κασσελάκη το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να αντιδρά. Είτε ελπίζοντας να καταλάβει τη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είτε να μπορέσει να διατηρήσει τα ποσοστά του. Εξάλλου η μάχη που δίνουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ κατά του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη δεν δείχνουν κανένα εφησυχασμό. Το αντίθετο μάλιστα: Ανησυχούν για το νέο αίμα και τη νέα δυναμική που αναπτύσσεται μέσα στο κόμμα αλλά και το νέο τρόπο προσέγγισης και ένταξης των πολιτών.

ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία υπεύθυνοι για την καταστροφή της χώρας

Αν ο Άδωνης Γεωργιάδης επικαλείται τους μνημονιακούς νόμους ξεχνά να αναφέρει πως τα δύο αυτά εναλλασσόματα κόμματα είναι και οι πρωτεργάτες της καταστροφής της χώρας με τα μνημόνια, της μείωσης μισθών, συντάξεων αλλά και του πληθυσμού. Το τελευταίο τόσο λόγω της μείωσης των γεννήσεων αλλά και λόγω της φυγής του εργατικού δυναμικού στο εξωτερικό.

Έτος εκλογών το 2027 με εργαζόμενους-σκλάβους – Γιατί να μην αλλάξει ο νόμος;

Και βέβαια είναι στο χέρι της κυβέρνησης – όσο κι αν είναι δύσκολο – αν δεν της αρέσει ο νόμος του ΠΑΣΟΚ να τον αλλάξει. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι στη φιλοσοφία της που θέλει φτηνή εργασία για να τροφοδοτούν τους προσφιλείς τους εφοπλιστές και επιχειρηματίες. Δεν έχουν καμία πρόθεση να αποφύγουν αντεργατικούς νόμους, αν δεν έχει μεγάλο τίμημα στο κόμμα και στα ποσοστά του. Εξάλλου μόλις πρόσφατα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δέχθηκε πιεζόμενος από τον Γερμανό καγκελάριο να απορροφήσει μεταναστευτικές ροές που δεν θέλει η Γερμανία. «Έχουμε μεγάλη ανάγκη σε ανθρώπινο δυναμικό», είπε συγκεκριμένα, ξεχνώντας να πει πως η μεγάλη προσφορά εργατικού δυναμικού ρίχνει τους μισθούς προς όφελος εκείνων που κατέχουν τα μέσα παραγωγής.

Τώρα αν η κυβέρνηση θέλει να πάει στις εκλογές με ατζέντα την αύξηση των ορίων ηλικίας ή όχι δεν το ξέρουμε. Ούτε καν ξέρουμε αν θα είναι και έτος εκλογών. Εξάλλου μας έχει μάθει πως “όλα μπορούν πλέον να συμβούν». Ακόμα και ένας καταποντισμός της σε ποσοστά. 

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης σε Σολτς: Δέχομαι μετανάστες που δεν θέλει η Γερμανία για εργατικό δυναμικό

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter