Basketball Champions League: Ο Φρίντρικσον του ΠΑΟΚ έγραψε ιστορία

Basketball Champions League: Ο Φρίντρικσον του ΠΑΟΚ έγραψε ιστορία

To τρίτο, μόλις, τριπλ νταμπλ στην ιστορία του Basketball Champions League πέτυχε ο Άλβαρ Φρίντρικσον στην εκπληκτική νίκη του ΠΑΟΚ επί της Γαλατασαράι στην Κωνσταντινούπολη (77-88) το βράδυ της Τετάρτης.

Ο Ισλανδός μπασκετμπολίστας τελείωσε τον αγώνα με 19 πόντους, 10 ασίστ και 11 ριμπάουντ, αν και έχει μπόι μόλις 1,83 μ. Μάλιστα οι Χάρισον (21 π.), Γκίμορ (20 π.) σούταραν μαζί 7/8 τρίποντα και ο ΠΑΟΚ συνολικά 11 στα 18. Τα προηγούμενα τριπλ-νταμπλ σημειώθηκαν το 2017, από τον Κρις Κράμερ της Όλντενμπουργκ και τον Άρνας Μπουτκέβιτσιους της Νεπτούνας.

Με ρεκόρ ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του και ο Προμηθέας, αφού το 115-66 επί της τσεχικής Όπαβα είναι η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη της ευρωπαϊκής ιστορίας του. Επτά παίκτες της ομάδας του Ηλία Παπαθεοδώρου είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με κορυφαίους τους Κόφι (16), Κάουαν (15), Κούρουκς (14).

Την Τρίτη, η ΑΕΚ νίκησε στα Λιόσια τη γερμανική Ρίζεν με 84-79, ενώ το Περιστέρι γνώρισε βαριά ήττα από τη ΛεΜάν στη Γαλλία με 96-68.

Στο Eurocup, o ελλιπής Άρης πέτυχε την πρώτη νίκη του, μετά από δύο ήττες, με «θύμα» την Τουρκ Τέλεκομ στο κατάμεστο Αλεξάνδρειο: 68-66 . Το παιχνίδι κρίθηκε από 2/2 βολές του Βασίλη Τολιόπουλου (κορυφαίος των νικητών με 22 πόντους), ενώ ακολούθησε ένα άστοχο σουτ του Άνταμς στην εκπνοή.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter