Βιετνάμ: Εντολή να σφαγιαστούν 100.000 πουλερικά για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση στελεχών της γρίπης των πτηνών

Το Βιετνάμ έχει δώσει εντολή για τη σφαγή 100.000 πουλερικών μέχρι στιγμής φέτος σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της γρίπης των πτηνών στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Οι αρχές έχουν αναφέρει ξεσπάσματα των άκρως παθογόνων στελεχών H5N1 και H5N6 της γρίπης των πτηνών σε 14 επαρχίες, αναφέρει η κυβέρνηση σε ανακοίνωση που έχει αναρτήσει στον ιστότοπό της.

"Ο κίνδυνος εξάπλωσης (του ιού) από τις εστίες αυτές σε ευρύτερη κλίμακα είναι πολύ υψηλός", επισημαίνεται στην κυβερνητική ανακοίνωση.

Υπολογίζεται ότι περίπου 460 εκατομμύρια πτηνά εκτρέφονται στο Βιετνάμ, στο οποίο στη διάρκεια των τελευταίων ετών έχουν εντοπιστεί σποραδικά μικρής κλίμακας ξεσπάσματα γρίπης των πτηνών.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.