Blue Horizon: Στα δικαστήρια Πειραιά οι 3 από τους 4 κατηγορούμενους

Blue Horizon: Στα δικαστήρια Πειραιά οι 3 από τους 4 κατηγορούμενους

Στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά παρουσιάστηκαν σήμερα το πρωί οι τρεις από τους τέσσερις κατηγορoύμενους ναυτικούς μέλη του πληρώματος του Blue Horizon σε βάρος των οποίων έχουν ασκηθεί διώξεις για τον τραγικό θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη. Ο τέταρτος που κατηγορείται, βρίσκεται στο νοσοκομείο μετά από έμφραγμα.

Όπως είναι γνωστό. σε βάρος του υπάρχου που έσπρωξε τον 36χρονο πάνω στον καταπέλτη ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο.

Τα άλλα δύο μέλη του πληρώματος, ο αξιωματικός φυλακής και ο λοστρόμος, κατηγορούνται για συνέργεια στην ανθρωποκτονία που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο, ενώ ο καπετάνιος του πλοίου κατηγορείται για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες αδίκημα επίσης που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος.

Πρόκειται για βαρύτατες κατηγορίες, οι οποίες τιμωρούνται μέχρι και με ισόβια κάθειρξη.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι είχαν ζητήσει προθεσμία για να απολογηθούν.

Πέρα από τα διώξεις, το Ναυτοδικείο καταρχάς και στη συνέχεια η εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά έδωσαν εντολή να διενεργηθεί κατεπείγουσα ποινική έρευνα για τις ευθύνες του Λιμενικού Σώματος προκειμένου να διαπιστωθεί αν εκπρόσωπός του ήταν στο σημείο ως όφειλε για να αποτρέψει την τραγωδία και τι έκανε όταν το πλοίο απέπλευσε αφήνοντας αβοήθητο τον 36χρονο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter