Bye bye Κυριάκος καιρός να χρεοκοπήσουμε μόνοι μας

Bye bye Κυριάκος καιρός να χρεοκοπήσουμε μόνοι μας

Από την ημέρα που ο Πρετεντέρης φώναζε έμπλεος ενθουσιασμού «μπράβο Αντώνης» πέρασαν αρκετά χρόνια, άλλαξαν δύο κυβερνήσεις, υπογράψαμε ένα ακόμη μνημόνιο, βγήκαμε από την εποπτεία, μπήκαμε σε ένα χαλαρό πρόγραμμα παρακολούθησης (σιγά μη χρειάζονταν κάτι περισσότερο με 1000 και βάλε προαπαιτούμενα), φτιάξαμε ένα μπαμπάτσικο cash buffer, φέραμε τον Κυριάκο, μας ήρθε ο SARC-CoV2, μετά ο πόλεμος, στο μεσοδιάστημα το target model του Χατζηδάκη στην αγορά ενέργειας και τώρα ο πόλεμος. Είναι περιττό νομίζω να γράψω ότι δεν βρέθηκε ουδείς ένοχος για τη χρεοκοπία της χώρας και μόνο κάτι «αδιευκρίνιστοι» λογαριασμοί έμειναν για να θυμόμαστε «το μεγάλο, το ωραίο και το αληθινό». Καλά θα πάει κι αυτό…

Τώρα που στη χώρα του (αυτοφοράκια) της διαπλοκής Κυριάκου δεν μπορούμε να τραγουδήσουμε κατά του πολέμου και υπέρ της ειρήνης αν πρώτα δεν αναφωνήσουμε «μπράβο ΝΑΤΟ», «God save Pax Americana» και «Όλοι μαζί μπορούμε (να σώσουμε τους εφοπλιστές)» νομίζω ότι έφτασε η ώρα να προσπαθήσουμε να σώσουμε εαυτόν και χώρα μόνοι μας χωρίς σωτήρες, conditionalities, CEO της συμφοράς και «Άριστους» με copy paste διδακτορικά.

Κι αν δεν τα καταφέρουμε να μας καταστρέψουμε εμείς κι όχι οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, τα τζάκια της πολιτικής, τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ, οι δημοσιογράφοι της διαπλοκής και η διαφθορά της αρπαχτής. Να γράφει στον λογαριασμό «μπράβο τα έκανες σαν τα μούτρα σου» όχι «ψήφισέ μας να σε (ξανα)σώσουμε».
Να μπορούμε (βρε αδερφέ) να πούμε ξαναβάζουμε (για όσο) τον λιγνίτη στο παιχνίδι και αναστέλλουμε το target model να ανασάνει ο κόσμος. Γιατί μόνο οι Γερμανοί κι οι Πολωνοί σε τελική ανάλυση εμείς στο πηγάδι κατουρήσαμε;

Να βάλουμε πλαφόν στην ανώτατη τιμή της Mwh και να φορολογήσουμε τα υπερκέρδη των εταιρειών.

Να πούμε πως αν αφήσετε την Τουρκία να κάνει διπλό παιχνίδι με ΝΑΤΟ και Μόσχα, να πουλά Μπαϊρακτάρ στο Κίεβο και να φιλοξενεί Ρώσους ολιγάρχες, τότε δεν υιοθετούμε κι εμείς τις κυρώσεις και στείλτε τον λογαριασμό στον Σόλτς που τόσο τους αγαπά.

Να στείλουμε το μήνυμα πως αν μας επιβάλλετε πέντε και έξι φορές το πιο ακριβό αμερικανικό LNG χωρίς δικλίδες για την οικονομία μας (και με τη δαμόκλειο σπάθη των πλεονασμάτων) εμείς συνεχίζουμε με το Ρωσικό ή με όποιο μας προσφέρεται φθηνότερα κι ας είναι του «Κομμουνιστή» Μαδούρο.

Γιατί καλός ο ψηφοφόρος από το Κεντάκι αλλά ως πότε θα βλέπουμε το έργο «God bless America»; Κάποια στιγμή βρε αδελφέ «να γυρίσει κι ο τροχός να ……. κι ο φτωχός».

Καλή η Ούρσουλα, ακόμη καλύτερος ο φεντεραλισμός αλλά εδώ δεν πρόκειται για πολιτική αλλά για γνήσιο ανόθευτο φετιχισμό.

Πόσους πια να βάλουμε στο πορτοφόλι μας για συνεκμετάλλευση;

Αλλά τα πράγματα στη χώρα μπαίνουν σε μία σειρά. Με αυτά που συμβαίνουν στο «καλάθι της νοικοκυράς» δεν τον σώζουν τον Κυριάκο ούτε 100 MRB και 1000 «Όλοι μαζί μπορούμε».

Όσο και να βγάζουν νύχια οι νύφες και οι γαμπροί της διαπλοκής, όσο και να σπάνε νύχια στα πρωινάδικα της συμφοράς οι τηλεπερσόνες της επωνυμίας αυτό το χάλι δεν εξωραΐζεται με τίποτε. Θα το πιούνε το πικρό ποτήρι, θέλουν δεν θέλουν, οι «μπράβο Κυριάκος» του «Βάστα Σόιμπλε».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter