Champions League: Στα ημιτελικά μετά από 16 χρόνια η Μίλαν

Champions League: Στα ημιτελικά μετά από 16 χρόνια η Μίλαν
Η Μίλαν επέστρεψε στα υψηλά επίπεδα του Champions League και με το 1-1 που απέσπασε από τη Νάπολι στη ρεβάνς στο “Ντιέγκο Μαραντόνα” (είχε νικήσει 1-0 στο Μιλάνο) πήρε θέση στην τετράδα των ημιτελικών του Champions League, εκεί που θα βρει απέναντι της, τη νικήτρια του ζευγαριού Ιντερ-Μπενφίκα.
Η Νάπολι μπήκε φουριόζα στο ματς κι έκλεισε στο πρώτο 15λεπτο τη Μίλαν στη περιοχή της χωρίς πάντως να έχει τη μεγάλη ευκαιρία. Αντίθετα η Μίλαν στη πρώτη οργανωμένη επίθεση της στο 21′ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Λεάο από τον Μ. Ρουί. Το εκτέλεσε ο Ζιρού αλλά ο Μερέτ απέκρουσε. Ο Γάλλος έχασε πέναλτι για πρώτη φορά από το 2012 μετά από 17 εύστοχες εκτελέσεις. Τρία λεπτά μετά, πάλι ο Μερέτ έσωσε σε τετ α τετ με τον Ζιρού…
Στο ημίωρο οι γηπεδούχοι στάθηκαν άτυχοι καθώς προχώρησαν σε δυο αναγκαστικές αλλαγές αφου στις αοουσιες των Κιμ, Αγκισά προστέθηκαν με τραυματισμούς οι Μ. Ρουί και Πολιτάνο! Η Μίλαν δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και στο 43′ από εντυπωσιακή κούρσα του Λεάο και γύρισμα πάρε-βάλε στον Ζιρού, ο Γάλλος εξιλεώθηκε για το χαμένο πέναλτι κι έκανε το 0-1.
Στο β’ μέρος η Νάπολι έχασε στο 47′ μεγάλη ευκαιρία με τον Κβαρατσχέλια, όπως και στο 57′ πάλι μετά από ατομική προσπάθεια του Γεωργιανού. Η πίεση των “παρτενοπέι” έφερε ένα πέναλτι στο 80′ σε χέρι του Τομόρι αλλά ο Κβαρατσχέλια νικήθηκε από τον Μενιάν και ουσιαστικά εκεί κρίθηκε οριστικά η πρόκριση. Η ισοφάριση του Οσιμέν στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων δεν στάθηκε αρκετό να αλλάξει τα δεδομένα.
Ο Πολωνός Μαρτσίνιακ “κιτρίνισε” τους Μενιάν, Ντι Λορέντσο, Ολιβέρα.
ΝΑΠΟΛΙ: Μέρετ, Ντι Λορέντσο, Ραχμάνι (74′ Εστεργκαρντ) Ζέσους, Μάριο Ρουί (33′ Ολιβέρα) Εντομπελέ (63′ Ελμάς), Λομπότκα, Ζιελίνσκι (74′ Ρασπαντόρι), Πολιτάνο (33′ Λοσάνο), Οσιμέν, Κβαρατσχέλια.
ΜΙΛΑΝ: Μενιάν, Καλάμπρια, Κιάερ, Τομόρι, Ερναντέζ, Κρούνιτς, Τονάλι, Ντίας (60′ Μεσίας), Μπενασέρ, Λεάο (83′ Σελεμάκερς), Ζιρού (67′ Οριγκί).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter