Δασαρχείο Σουφλίου: Μόνο 4 δασοφύλακες για ευθύνη περιοχής 200.000 στρεμμάτων

Δασαρχείο Σουφλίου: Μόνο 4 δασοφύλακες για ευθύνη περιοχής 200.000 στρεμμάτων

Σε επίσκεψη κλιμακίου της Τ.Ε. Έβρου του Κ.Κ.Ε. στο Δασαρχείο Σουφλίου μετά την εκδήλωση της μεγάλης φωτιάς στο δάσος Δαδιάς, αναδείχτηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλα τα Δασαρχεία της περιοχής, δηλαδή η υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση αυτών των πολύ σημαντικών κρατικών υπηρεσιών.

Όπως αναφέρει το ΚΚΕ, επιβεβαιώθηκε ότι τα μεγάλα προβλήματα και οι αιτίες είναι η σημαντική μείωση των κρατικών δαπανών σχετικά με την οργάνωση της δασοπροστασίας, η συρρίκνωση των υποδομών η απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας με επίκεντρο την πρόληψη.

Διαπιστώθηκε ότι ένα τέτοιο Δασαρχείο υπεύθυνο μιας έκτασης 800.000 στρεμμάτων έχει μόνο 4 δασοφύλακες, δηλαδή με ευθύνη περιοχής 200.000 στρεμμάτων ο καθένας τους.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι δεν υπάρχει ούτε ένας Δασολόγος, καθώς επίσης ότι ο τελευταίος διοικητικός υπάλληλος συνταξιοδοτήθηκε πριν 2 χρονιά με αποτέλεσμα τα αντίστοιχα χρέη να εκτελούνται από τους υπόλοιπους λιγοστούς υπαλλήλους διαφορετικών καθηκόντων.

Και όλα αυτά σε ένα Δασαρχείο που έχει στον χώρο ευθύνης του το Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμμης – Σουφλίου, μια προστατευόμενη δασική περιοχή 428 τετραγωνικών χιλιόμετρων, μέρος του οποίου είναι αυστηρά προστατευόμενο και μοναδικής περιβαλλοντικής αξίας, από τις σημαντικότερες προστατευόμενες περιοχές σε διεθνές επίπεδο.

ΠΗΓΗ: gnomionline.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter