«Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω»

«Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω»

Ηταν το 2008 όταν το κίνημα «Δεν πληρώνω» πρωτοεμφανίστηκε στην Ελλάδα.

Αρχικά με λιγοστές φωνές ως αντίδραση στην πληρωμή των διοδίων και στη συνέχεια ως τεράστιο κίνημα που κέρδιζε ολοένα περισσότερο έδαφος από αγανακτισμένους πολίτες. Ηταν τότε που η φράση «οικονομική κρίση» άρχισε να πρωτοδιατυπώνεται από τα χείλη των Ελλήνων.

Κι αν οι Ελληνες έχουν πλέον ξεχάσει το κίνημα, ήρθε η ώρα για τους Βρετανούς να εναντιωθούν στην πρωτοφανή ενεργειακή κρίση φωνάζοντας: «Δεν πληρώνω».

Η τρομακτική αύξηση της τιμής κατά 80% του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας που ανακοίνωσε η ρυθμιστική αρχή της χώρας εξαγρίωσε τους Βρετανούς, οι οποίοι βλέπουν την τσέπη τους να αδειάζει και την κυβέρνηση να αδιαφορεί.

Το νέο κίνημα «Don’t Pay UK» έχει ήδη βρει πάνω από 70.000 υποστηρικτές και συνεχίζει να μεγαλώνει καθώς αυξάνεται και η οργή των Βρετανών.

Η νέα μεγάλη έρευνα του think tank Resolution Foundation υποστηρίζει ότι τα βρετανικά νοικοκυριά θα έρθουν αντιμέτωπα με την εντονότερη πίεση ως προς το βιοτικό τους επίπεδο εδώ και έναν αιώνα.

Πρόκειται για δυσοίωνα στοιχεία που προστίθενται σε αυτά της φιλανθρωπικής οργάνωσης National Energy Action, η οποία επισημαίνει ότι 10.000 άνθρωποι πεθαίνουν ετησίως στα κρύα σπίτια τους.

Το «Δεν πληρώνω» που ακούγαμε στην Ελλάδα και τώρα στη Βρετανία δεν αποκλείεται να το ακούσουμε και σε άλλες χώρες, όπως σε Γερμανία, Βέλγιο και Γαλλία, που κάποτε εκεί τα «Κίτρινα Γιλέκα» έκαναν τη δική τους επανάσταση για την αύξηση της τιμής των καυσίμων.

Η ΕΕ βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πρωτοφανή ενεργειακή κρίση και όσο η επισιτιστική ανασφάλεια και η φτώχεια βασανίζουν τους Ευρωπαίους τόσο ο φόβος ενός ντόμινο θα απειλεί τη γηραιά ήπειρο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter