Διαδήλωση με άλογα στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για τη διάσωση του ιπποδρόμου

Διαδήλωση με άλογα στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για τη διάσωση του ιπποδρόμου
Φωτογραφία αρχείου από παλαιότερη κινητοποίηση για τον Ιππόδρομο (2021) / Eurokinissi

Οι Ενώσεις Ιδιοκτητών (ΕΙΔΙΕ), Προπονητών (ΕΠΔΙ & ΕΝΕΠΔΙ), Αναβατών (ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΤΩΝ) και Ιπποκόμων του ελληνικού ιπποδρόμου διοργανώνουν στις 10:00 το πρωί της Τετάρτης 4 Iανουαρίου συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στο Μαρούσι για τη διάσωση του ελληνικού ιπποδρόμου.

Στην κινητοποίηση αναμένεται να συμμετέχουν επαγγελματίες, ερασιτέχνες, φίλοι των ελληνικών ιπποδρομιών και των ιπποδρομιακών αλόγων, αλλά ίσως και τα ίδια τα… άλογα. Πρόκειται για μια κίνηση συμβολισμού με την οποία ζητείται η άμεση παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για τη διάσωση των ελληνικών ιπποδρομιών.

Οι ιπποδρομιακές τάξεις ζητούν από την Πολιτεία να σεβαστεί «τα 100 χρόνια ιστορίας των ελληνικών ιπποδρομιών και να προστατεύσει τις θέσεις εργασίας που κινδυνεύουν να χαθούν». Για να συμβεί αυτό πρέπει «να συμπεριληφθεί το άθλημα των ιπποδρομιών στο άρθρο 60 του ν. 2961/2001 και στην υπουργική απόφαση 11402/2021» ώστε να πάρει χρήματα από το Στοίχημα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter