Διεθνής Τύπος: Ανοιχτός στις διαπραγματεύσεις ο Πούτιν – Σκεπτικισμός στη Δύση για την αποχώρηση ρωσικών στρατευμάτων

Διεθνής Τύπος: Ανοιχτός στις διαπραγματεύσεις ο Πούτιν – Σκεπτικισμός στη Δύση για την αποχώρηση ρωσικών στρατευμάτων
Στη Γαλλία, η Le Monde γράφει: «Ουκρανία: η Μόσχα στέλνει σήμα αποκλιμάκωσης». Ένα μέρος από τα ρωσικά στρατεύματα αποχωρεί από τα σύνορα ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είπε ότι θα δοθεί στην διπλωματία μια ευκαιρία. Στη Le Figaro διαβάζουμε: «Ουκρανία: ο Πούτιν κατευνάζει τα πνεύματα». Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι αποσύρει μερικά από τα στρατεύματά της στα σύνορα με την Ουκρανία. Η κίνηση αποκλιμάκωσης έρχεται μετά από εβδομάδες έντασης. Η Humanité κυκλοφορεί με τίτλο: «Εμβόλια: ρήγμα στις πατέντες». Όπως με το Corbevax, ένα ελεύθερο από πατέντες εμβόλιο που φτιάχνει η Ινδία, εναλλακτικές λύσεις ενοχλούν τις μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες και τις μεγάλες δυνάμεις.Τέλος, η Libération: «Φαμπιάν Ρουσέλ: Αρκετά με αυτή την αριστερά που μας ενοχοποιεί». Ο υποψήφιος με το Κομμουνιστικό κόμμα μιλά στην εφημερίδα για το δικαίωμα στην ευτυχία, τις ανατιμήσεις, τους μισθούς και την κρίση στην Ουκρανία.

 

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Ο Μπάιντεν  αμφιβάλλει για τη ρωσική αποχώρηση». Οι ΗΠΑ προειδοποιούν καθώς αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών λένε ότι δεν υπάρχει σημάδι αποκλιμάκωσης. Στο Guardian διαβάζουμε: «Ο πρίγκιπας κανονίζει την υπόθεση Τζούφρι εξωδικαστικά». Η συμφωνία δίνει τη δυνατότητα στον πρίγκιπα Άντριου να μην υποστεί την ταπείνωση μιας δίκης, ενώ η αποζημίωση που θα καταβάλλει ξεπερνά τις 10 εκ. λίρες. Ο Independent έχει τίτλο: «Δε θέλουμε πόλεμο, λέει ο Πούτιν». Η Δύση δε βλέπει σημάδια ρωσικής αποχώρησης. Τέλος, η Daily Telegraph: «Η βασίλισσα θα βοηθήσει να πληρωθεί ο διακανονισμός των £12 εκατομμυρίων». Ο Δούκας της Υόρκης, πρίγκιπας Άντριου, συμφώνησε να κανονίσει εξωδικαστικά την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης, πληρώνοντας αποζημίωση στην Βιρτζίνια Τζούφρι.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post γράφει: «Ο Μπάιντεν λέει ότι η ρωσική αποχώρηση δεν είναι ξεκάθαρη». Η Μόσχα ισχυρίζεται ότι οι μονάδες κοντά στην Ουκρανία έχουν φύγει. Η Δύση βλέπει τις αναφορές με σκεπτικισμό αλλά και με μια μικρή ελπίδα. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Ο Πούτιν προσφέρει αποχώρηση στρατευμάτων και διπλωματία». Ο Μπάιντεν παραμένει επιφυλακτικός για την απειλητική στάση των ρωσικών δυνάμεων. Τέλος, οι Financial Times: «Ο Πούτιν ανοιχτός στις συνομιλίες αλλά επιμηκύνει την απειλή εισβολής». Μερικές μονάδες αφήνουν τα σύνορα, ενώ ο ρώσος πρόεδρος επανέλαβε τη δυσαρέσκειά του για το ΝΑΤΟ.
 
Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Ο Σολτς και ο Πούτιν δίνουν έμφαση στις διαφορές τους». Ο γερμανός καγκελάριος ωστόσο βλέπει καλό σημαδι στην ανακοίνωση αποχώρησης ρωσικών στρατευμάτων. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Ο Σολτς βλέπει σημάδια ελπίδας». Μετά τη συνομιλία του με τον Πούτιν, ο καγκελάριος επαινεί την αποχώρηση μερικών ρωσικών στρατευμάτων και μιλά για το “καταραμένο μας καθήκον” και την ευθύνη να αποτρέψουμε έναν πόλεμο στην Ευρώπη. Τέλος, η Die Welt: «Ανοιχτή ανταλλαγή χτυπημάτων μεταξύ Σολτς και Πούτιν». Οι δηλώσεις της καγκελαρίου για το μέλλον του ΝΑΤΟ δεν είναι αρκετές για τον ρώσο πρόεδρο.
Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Η Ρωσία αποκλιμακώνει την ένταση αποσύροντας μέρος των στρατευμάτων της». Ο Πούτιν θεωρεί ότι υπάρχει χώρος για διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ για το ΝΑΤΟ, ενώ ο Μπάιντεν δεν πείθεται από την ανακοίνωση και λέει ότι μια εισβολή είναι πιθανή. Και η El Mundo: «Ο Κασάδο επιτίθεται στον Αμπασκάλ και κλείνει την πόρτα μιας κυβέρνησης με το Vox». Ο πρόεδρος του Λαϊκού κόμματος, Πάμπλο Κασάδο, ξέσπασε εναντίον του λαϊκισμού και των ακροτήτων και των δύο αντιπάλων κομμάτων και βάζει όρια στην διαπραγμάτευση για το σχηματισμό διοίκησης στην αυτόνομη κοινότητα Καστίλη-Λεόν.
Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Ευθανασία, το Δικαστήριο είπε όχι». Το συνταγματικό δικαστήριο έβαλε πάγο στο δημοψήφισμα για την ευθανασία ενώ θέλει να διατηρήσει μια ελάχιστη προστασία για τα ευάλωτα άτομα. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Ο Πούτιν χαλαρώνει τη μέγγενη: ‘δεν σκέφτομαι τον πόλεμο’». Ο ρώσος πρόεδρος δίνει ένα σημάδι ότι είναι ανοιχτός στις διαπραγματεύσεις. Η Il Messaggero έχει τίτλο: «Ουκρανία, ευκαιρία στο διάλογο: ο Πούτιν υπόσχεται αποχώρηση». Ο Μπάιντεν προτρέπει τους συμμάχους να παραμείνουν σε υψηλή επιφυλακή. Τέλος, η Corriere della Sera: «Ουκρανία, το φρένο του Πούτιν». Η Μόσχα ανακοινώνει την μερική απόσυρση των στρατευμάτων, κάτι που ο Μπάιντεν δεν πιστεύ
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter