Διεθνής Τύπος: Αυξάνεται ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ – Ρωσική χρηματοδότηση σε ευρωπαϊκά κόμματα, αποκαλύπτει η Ουάσινγκτον

Διεθνής Τύπος: Αυξάνεται ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ – Ρωσική χρηματοδότηση σε ευρωπαϊκά κόμματα, αποκαλύπτει η Ουάσινγκτον

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Οι μετοχές βουλιάζουν με τις φρούδες ελπίδες για τον πληθωρισμό». Ο δείκτης S&P 500 βιώνει την χειρότερη μέρα εδώ και δύο χρόνια, καθώς οι πιέσεις στις τιμές σε μια ευρεία γκάμα προϊόντων αυξάνονται. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Ο πληθωρισμός αψηφά τα μέτρα της Fed για να ανακουφισθεί η οικονομία». Οι αγορές κάνουν βουτιά, και μια μεγάλη αύξηση στα επιτόκια είναι πλέον πιθανή. Στους Financial Times διαβάζουμε: «O πληθωρισμός αυξάνεται περισσότερο από ό,τι αναμενόταν και αυξάνει τις ανησυχίες για ανώμαλη προσγείωση των ΗΠΑ». Ο πληθωρισμός ανέβηκε κατά 0,1% τον Αύγουστο, πιάνοντας εξαπίνης την Wall Street, στην οποία οι επενδυτές ξεπούλησαν μετοχές. Αναμένονται κινήσεις από την Fed. Τέλος η Washington Post: «Ο πληθωρισμός σαρώνει τις μετοχές». Η ημερήσια πτώση τους ήταν η μεγαλύτερη εδώ και 2 χρόνια. Τα φθηνότερα καύσιμα δεν καλύπτουν την αύξηση στα έξοδα στέγασης και τροφής.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Κόμματα πληρωμένα από τη Μόσχα». Σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, 300 εκατομμύρια δολάρια έχουν δοθεί σε πολιτικούς σε είκοσι χώρες για τη χειραγώγηση της δημοκρατίας. To Παλάτι Κίτζι έχει ενημερωθεί από τις ΗΠΑ αλλά δεν έχει επιβεβαιώσει καμιά χρηματοδότηση σε ιταλικό κόμμα. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Χρήματα από τη Ρωσία σε κόμματα». 300 εκατομμύρια από το 2014, σύμφωνα με τις ΗΠΑ. Η Μελόνι από το Τορίνο σημειώνει ότι η «αριστερά κάνει σπέκουλα» επειδή βλέπει ότι θα χάσει στις εκλογές. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Superbonus, ελευθερώθηκαν τα κεφάλαια». Μπορεί να μοιραστεί η ανάθεση πιστώσεων για τις εργασίες, εκτός από 30 χιλιάδες εταιρείες που περίμεναν. Τέλος, η Corriere della Sera: «Ρωσικά χρήματα σε δυτικά κόμματα». Οι ΗΠΑ αναφέρουν ότι έχουν μοιραστεί τουλάχιστον 300 εκατομμύρια δολάρια σε 24 χώρες, ακόμα και της Ευρώπης.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Μια τελευταία νύχτα στο παλάτι». Η βασιλική οικογένεια συγκεντρώνεται ιδιωτικά για να παραλάβει το φέρετρο της βασίλισσας. Ο Guardian έχει τίτλο: «Οι κανόνες για το γρήγορο φαγητό του Τζόνσον σε κίνδυνο καθώς η Τρας στοχεύει την γραφειοκρατία». Οργανώσεις κατά της παχυσαρκίας μένουν άναυδοι από την αναθεώρηση των μέτρων που προωθούν την υγιεινή διατροφή. Στον Independent διαβάζουμε: «Οι ρωσικές δυνάμεις παίρνουν εντολή να υποχωρήσουν από το Χάρκοβο». Οι μονάδες αφήνουν πίσω τα όπλα καθώς φεύγουν σε πανικό, όπως εκτιμά η εφημερίδα. Τέλος, η Daily Telegraph: «Η τελευταία επιστροφή στο σπίτι». Η οικογένεια της Ελισάβετ θρήνησε σε κλειστό κύκλο καθώς το φέρετρο έφτασε από την Σκωτία στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Ο Σολτς υπερασπίζεται την παγκοσμιοποίηση παρά τις κρίσεις στην παγκόσμια αγορά». Ο Χάμπεκ ανακοινώνει σκληρότερη στάση απέναντι στην Κίνα: «Μειώστε τις εξαρτήσεις». Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Ο Σολτς απαιτεί κατάπαυση του πυρός από τον Πούτιν». Ο καγκελάριος προέτρεψε τον πρόεδρο της Ρωσίας να τερματίσει τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας λόγω «της σοβαρότητας της στρατιωτικής κατάστασης». Σε περίπτωση περαιτέρω προσαρτήσεων, απειλεί με νέες κυρώσεις. Τέλος, η Die Welt: «Ο Σολτς υπόσχεται περισσότερη βοήθεια για τις εταιρείες». Τιμές ενέργειας: Ο υπουργός Οικονομικών Χάμπεκ θέλει να επεκτείνει τις επιχορηγήσεις και για άλλους τομείς.

Στη Γαλλία, η Humanité αφιερώνει το πρωτοσέλιδό της στον μεγάλο σκηνοθέτη Ζαν Λυκ Γκοντάρ, που πέθανε την Τρίτη, και γράφει: «H επανάσταση Γκοντάρ, 1930-2022». Στο ίδιο μήκος κύματος, η Libération γράφει στο πρωτοσέλιδό της: «Γκοντάρ για πάντα». Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Ζαν Λυκ Γκοντάρ, η επανάσταση του σινεμά». Ο γαλλο-ελβετός σκηνοθέτης πέθανε την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 91 ετών. Τέλος, η Le Figaro: «Ζαν Λυκ Γκοντάρ, ο τελευταίος μύθος του Νέου Κύματος». Μετά την κυκλοφορία της ταινίας «Με κομμένη ανάσα» το 1960, γρήγορα χαρακτηρίστηκε ως ιδιοφυΐα, όμως με την «Περιφρόνηση» και τον «Τρελό Πιερό» έμεινε στην ιστορία του σινεμά, αφού οι ταινίες αυτές θεωρούνται αριστουργήματα, εκτιμά η εφημερίδα.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Πίεση στη Ρωσία ώστε ο Πούτιν να δώσει εντολή για γενική επιστράτευση». Το περιβάλλον του Κρεμλίνου επιθυμεί την ολική κινητοποίηση και περισσότερα μέσα για πόλεμο. Και η El Mundo: «Ο πληθωρισμός πλήττει σκληρά τα υγιεινά τρόφιμα και οδηγεί τους ευάλωτους στο πρόχειρο φαγητό». Τα αρτοσκευάσματα και η σοκολάτα είναι τα φθηνότερα προϊόντα, ενώ το γάλα αυξάνεται 24% και τα λαχανικά 12%.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter