Διεθνής Τύπος: Επέμβαση της αμερικανικής κυβέρνησης για τη Silicon Valley Bank – Επιστρέφει στο BBC ο Λίνεκερ

Διεθνής Τύπος: Επέμβαση της αμερικανικής κυβέρνησης για τη Silicon Valley Bank – Επιστρέφει στο BBC ο Λίνεκερ

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφουν: «Οι ΗΠΑ κάνουν βήματα για να αποφύγουν την κατάρρευση της τράπεζας». Οι ρυθμιστικές αρχές παίρνουν τον έλεγχο και δεύτερης τράπεζας και υπόσχονται να καλύψουν όλες τις καταθέσεις. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Οι ρυθμιστικές αρχές κινούνται για να προστατέψουν τα χρήματα, νέα κατάρρευση τράπεζας». Το υπουργείο Οικονομικών, το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και η κεντρική τράπεζα προσπαθούν να διασκεδάσουν τους φόβους ότι το λογαριασμό θα τον πληρώσουν οι φορολογούμενοι. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Ξεκινά το κυνήγι για την εύρεση μετρητών ώστε να στηριχτούν οι τεχνολογικές εταιρείες που επλήγησαν από την κατάρρευση της SVB». Τα επενδυτικά ταμεία έχουν εγκλωβιστεί στην αποτυχημένη τράπεζα, ενώ οι νεοφυείς επιχειρήσεις (start-ups) φοβούνται για μακελειό σε μισθούς και λογαριασμούς. Οι εκκλήσεις για bail-out δεν εισακούονται. Τέλος η Washington Post: «Οι ΗΠΑ επεμβαίνει να προστατέψει τις καταθέσεις της καταρρέουσας τράπεζας». Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι τη Δευτέρα οι καταθέσεις θα είναι διαθέσιμες, ενώ οι αρχές επεκτείνουν την ασφάλεια καταθέσεων και στη Νέα Υόρκη.

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Φόβοι για τραπεζική κρίση μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank». Συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ για την κρίση. Οι νεοσύστατες εταιρείες δεν μπορούν πλέον να πληρώσουν μισθούς. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Η Φέζερ θέλει γρήγορα έλεγχο των όπλων σε όλους». Μετά την επίθεση στο Αμβούργο, η υπουργός Εσωτερικών πιέζει για αυστηρότερους ελέγχους. Το FDP, που έχει το σχέδιο μέχρι στιγμής, είναι έτοιμο να κάνει τις πρώτες παραχωρήσεις. Τέλος, η Die Welt: «Οι επιθέσεις στον Τύπο φτάνουν στο αποκορύφωμά τους». 320 ποινικά αδικήματα σε βάρος δημοσιογράφων και εργαζομένων στα ΜΜΕ τον περασμένο χρόνο.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Τα αφεντικά του BBC αναζητούν ανακωχή για να ξαναφέρουν τον Λίνεκερ». Μετά από ένα σαββατοκύριακο στο οποίο πολλοί σχολιαστές του καναλιού απείχαν από το σχολιασμό των αθλητικών γεγονότων σε ένδειξη συμπαράστασης του Γκάρι Λίνεκερ για τις επικρίσεις του απέναντι στο σχέδιο της κυβέρνησης για την παράνομη μετανάστευση, οι ιθύνοντες κάνουν εσπευσμένες κινήσεις να τον επανεντάξουν στο δυναμικό του σταθμού. Ο Guardian έχει τίτλο: «Τα αφεντικά του BBC αγωνίζονται να τερματίσουν τη σύγκρουση με τον Λίνεκερ για να αποφύγουν την εξέγερση του προσωπικού». Οι υπεύθυνοι του δημόσιου καναλιού σπεύδουν να τελειώσουν την υπόθεση που άνοιξε την προηγούμενη εβδομάδα. Στον Independent διαβάζουμε: «Αποκάλυψη: Η απάτη της μαθητείας του £1δισ». Η εφημερίδα στηλιτεύει το κόστος που πληρώνουν οι πολίτες για να στέλνονται τα υψηλόβαθμα στελέχη σε σεμινάρια αντί για τους μαθητευόμενους που μπαίνουν στην αγορά εργασίας. Τέλος, η Daily Telegraph: «Ο Λίνεκερ έτοιμος να γυρίσει στο BBC καθώς οι ιθύνοντες υποχωρούν». Η επιχείρηση θα αντιμετωπίσει ερωτήσεις για τη χρηματοδότησή της μετά τη συμφωνία με τον παρουσιαστή.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Κούτρο, οι κανόνες της ντροπής». Το έγγραφο που κάνει κατανοητό γιατί έγινε το ναυάγιο στο Κροτόνε. Το πρωτόκολλο του Βιμινάλε για τις μεθόδους διάσωσης αναφέρει την παρακολούθηση των σκαφών, χωρίς να γίνει διάσωση. Έτσι το Λιμενικό δεν επενέβη. Νέο ναυάγιο στα λιβυκά ύδατα: 30 νεκροί. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Μετανάστες, άλλη μια σφαγή». Ο Πιαντεντόζι και ο Σαλβίνι σιωπούν. Το Λιμενικό Σώμα λέει ότι δεν ήταν αυτή η ζώνη για επέμβαση και διάσωση, την οποία τελικά έκαναν τρία εμπορικά πλοία. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Μακελειό με τους μετανάστες. Διαμάχη για τη διάσωση». Στα νερά της Τρίπολης 30 νεκροί. Οι ΜΚΟ στρέφονται κατά της Ιταλίας. Τέλος, η Corriere della Sera: «Μετανάστες, σφαγή στη Λιβύη». Τριάντα θύματα, 17 σώθηκαν. Κριτική από την αντιπολίτευση, η οποία κατηγορείται από την κυβερνητική πλειοψηφία ότι κάνει σπέκουλα με τους νεκρούς. ΜΚΟ: Η ιταλική βοήθεια καθυστερεί. Λιμενικό: είμαστε οι μόνοι που κινούμαστε.

 Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Ισραήλ-Παλαιστίνη: Στο χείλος μιας νέας Ιντιφάντα». Η παλαιστινιακή νεολαία, που ζει κάθε μέρα την κόλαση της ισραηλινής κατοχής, εξεγείρεται στην πρόθεση της ισραηλινής κυβέρνησης να προσαρτήσει τη Δυτική Όχθη. Στη Libération διαβάζουμε: «Πυρηνική ενέργεια: Το άτομο που κόστιζε 52 δισεκατομμύρια». Τεράστιες χρηματοδοτήσεις, και μια σειρά από παθογένειες, κάνουν το νομοσχέδιο που εξετάζεται από την Εθνοσυνέλευση να μοιάζει λίγο ρεαλιστικό. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Ευθανασία: Ο διάλογος περί ηθικής διχάζει τους νοσοκομειακούς». Η πολιτική συνέλευση για το θέμα θα αρχίσει τις εργασίες της στις 2 Απριλίου. Η ενεργή βοήθεια στον τερματισμό μιας ζωής εμπίπτει στα καθήκοντα ενός νοσοκομειακού, κάνοντας πολλούς να αντιδρούν στην ιδέα, καθώς πιστεύουν ότι η διαδικασία είναι αντίθετη με το επάγγελμα που έχει στον πυρήνα τη φροντίδα του ανθρώπου. Τέλος, η Le Figaro: «Η πυρηνική ενέργεια επανέρχεται στην καρδιά της ενεργειακής στρατηγικής». Καθώς η Γαλλία πλήττεται από την αύξηση των τιμών ενέργειας, το νομοσχέδιο της επανόδου της πυρηνικής ενέργειας, η οποία έπεσε σε ανυποληψία επί θητείας Φρανσουά Ολάντ, έρχεται στη Συνέλευση αυτή τη Δευτέρα.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Οι Βρυξέλλες βλέπουν περιθώρια για τις εταιρείες να αυξήσουν τους μισθούς». Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαιώνει σε έγγραφό της τη δύναμη των εταιρικών κερδών έναντι της συγκράτησης των μισθών. Και η El Mundo: «Ο Σι Τζινπίνγκ έχει μια πιστή ομάδα και έναν στρατό ικανό να αμφισβητήσει τις ΗΠΑ». Η εφημερίδα σχολιάζει τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης της Κίνας, καθώς ο κινέζος πρόεδρος ξεκινά την τρίτη θητεία του, πράγμα που δεν έχει ξανασυμβεί.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter