Διεθνής Τύπος: Κίνα και Ρωσία ενισχύουν τις διπλωματικές σχέσεις – Φόβοι ΗΠΑ για κινεζικά όπλα στη Μόσχα

Διεθνής Τύπος: Κίνα και Ρωσία ενισχύουν τις διπλωματικές σχέσεις – Φόβοι ΗΠΑ για κινεζικά όπλα στη Μόσχα

Στη Γερμανία, η Süddeutsche Zeitung γράφει : «Το Πεκίνο ενισχύει την πλευρά της Μόσχας». Όταν ο κορυφαίος διπλωμάτης Γουάνγκ Γι επισκέπτεται τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, γίνεται σαφές ότι η Κίνα δύσκολα θα μπορούσε να παίξει ουδέτερο ρόλο στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, εκτιμά η εφημερίδα. Στη Frankfurter Allgemeine Zeitung διαβάζουμε: «Η Γερμανία απελαύνει Ιρανούς διπλωμάτες». Αντίδραση στη θανατική ποινή κατά Γερμανο-Ιρανού πολίτη, με τον καγκελάριο Σολτς να καταδικάζει την απόφαση. Τέλος, η Die Welt: «Μόσχα και Πεκίνο πλησιάζουν πιο κοντά». Κορυφαίος Kινέζος διπλωμάτης συναντά το αφεντικό του Κρεμλίνου. Το ΝΑΤΟ θέλει να επιβάλει όρια στον Πούτιν.

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφουν: «Οι ΗΠΑ θέλουν να καταγράψουν λεπτομερώς τις δυνατότητες του Πεκίνου για στρατιωτική βοήθεια στη Ρωσία». Τα δυτικά κράτη έχουν πληροφορίες ότι η Κίνα μπορεί να σταματήσει τον αυτο-περιορισμό στην εξαγωγή όπλων. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Ο Μπάιντεν ενισχύει τις συμμαχίες του ΝΑΤΟ στην ανατολική πτέρυγα». Ο αμερικανός πρόεδρος μετέβη στη Βαρσοβία, ενώ ο Πούτιν “φλερτάρει” την Κίνα. Τα διαμορφωμένα μπλοκ φέρουν ομοιότητες με την εποχή του Ψυχρού πολέμου, σχολιάζει η εφημερίδα. Στους Financial Times διαβάζουμε: «H Philp Morris δε βλέπει ελπίδα να πουλήσει τα περιουσιακά της στοιχεία στη Ρωσία». Οι όροι του Κρεμλίνου εμποδίζουν την καπνοβιομηχανία, καθώς ο φόρος στους μετόχους θα αυξήσει τη χρηματιστηριακή αξία.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Σχέδιο για το άσυλο θα επιτρέψει σε χιλιάδες να εισέλθουν χωρίς συνεντεύξεις ελέγχου». Χιλιάδες άνθρωποι θα πάρουν το καθεστώς πρόσφυγα χωρίς συνεντεύξεις για να ξεκολλήσει το σύστημα χορήγησης ασύλου, είπε ο Ρίσι Σούνακ. Ο Guardian έχει τίτλο: «Συναγερμός για την πλημμυρίδα των τοξικών ‘παντοτινών’ χημικών». Μολυσματικά στοιχεία που συγκεντρώνονται στον οργανισμό και δεν διαλύονται στο περιβάλλον έχουν ανακαλυφθεί σε πολλά μέρη της Βρετανίας. Στον Independent διαβάζουμε: «Η μέρα που η Βρετανία μετατράπηκε στο (άδειο) καλάθι της Ευρώπης». Τα άδεια ράφια στα σούπερμάρκετ της Βρετανίας κάνουν τη χώρα το αστείο της Ευρώπης, ενώ φρούτα και λαχανικά διανέμονται με δελτίο. Φταίει το Brexit ή ο κακός καιρός της Βρετανίας, αναρωτιέται η εφημερίδα. Τέλος, η Daily Telegraph: «Προειδοποίηση στον Χαντ για τον οικονομικό γκρεμό». Οι Βρετανικές Τηλεπικοινωνίες λένε στον υπουργό Οικονομικών ότι οι σχεδιασμένες αυξήσεις στον εταιρικό φόρο αποτελούν απειλή για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Η Μόσχα υπερασπίζεται τον Μπερλουσκόνι». Η εκπρόσωπος Τύπου του Λαβρόφ επικρίνει τις φράσεις του Ζελένσκι για τον πρώην πρωθυπουργό. Παράλληλα, ρωσική επίθεση χάκερ σε ιταλικά σάιτ μετά το ταξίδι της Μελόνι στο Κίεβο. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Λέγκα και Φόρτσα Ιτάλια: Κανένα τζετ στην Ουκρανία». Επίσης, το Κρεμλίνο υπερασπίζεται τον Μπερλουσκόνι, ενώ χάκερ επιτίθενται σε κυβερνητικά σάιτ. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Λειψυδρία, ο ενεργειακός συναγερμός». Οι λίμνες είναι κοντά στο να ξεραθούν τελείως, ενώ οι υδροηλεκτρικοί σταθμοί κινδυνεύουν να σταματήσουν να δουλεύουν. Τέλος, η Corriere della Sera: «Η επίθεση χάκερ στην Ιταλία». Ψηφιακοί πειρατές κοντά στη Μόσχα χτυπούν υπουργεία και εταιρείες.

 Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Η πολιτική, ένα άθλημα πολεμικής». Η κοινοβουλευτική διαδικασία για τις συντάξεις επανεκκίνησε τη συζήτηση για το πόσο “βίαιη” μπορεί να είναι η πολιτική ρητορική και πόσο συγκρουσιακή η δημόσια σκηνή. Στη Libération διαβάζουμε: «Nupes: Ο σαρωτικός κύριος Μελανσόν». Τρομοκρατημένοι εταίροι, εξοργισμένα συνδικάτα και διχασμένο κόμμα: ο πρώην προεδρικός υποψήφιος συνεχίζει να παίζει το χαρτί του σοκ και δέους, φεύγει για να διαλύσει την ενότητα της Αριστεράς που συνέπηξε. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Ουκρανία: Μπάιντεν και Πούτιν σε μετωπική σύγκρουση». Στη Βαρσοβία, ο Μπάιντεν υποσχέθηκε να υπερασπίσει τον ελεύθερο κόσμο και διαβεβαίωσε το Κίεβο για τη στήριξή του ενάντια στον «αποφασισμένο δικτάτορα» Πούτιν. Τέλος, η Le Figaro: «Όλο και πιο απομονωμένος από τα αριστερά ο Ζαν Λουκ Μελανσόν». Επιλέγοντας τη στρατηγική της κωλυσιεργίας και της υπερβολής για την αντιμετώπιση της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, ο αρχηγός της Ανυπότακτης Γαλλίας έχει αποξενώσει τα συνδικάτα και τα συμμαχικά κόμματα της Αριστερής Συμμαχίας, Nupes.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «H κυβέρνηση υπόσχεται στις Βρυξέλλες μια αύξηση των ποσοστώσεων των τοπικών κοινοτήτων». Τα δημόσια χρήματα θα φτάσουν τα 6,5 δις το χρόνο, με αυξητική τάση μέχρι το 2032. Και η El Mundo: «O Νεγρέιρα ζητούσε από τη Μπάρτσα λεφτά για ‘πολλά χρόνια, σχετικά με χάρες’». Το ‘νούμερο δύο’ της ομοσπονδίας διαιτησίας ζήτησε από την ποδοσφαιρική ομάδα της Μπαρτσελόνα 267.047 ευρώ, ενώ ισχυρίστηκε ότι έκανε συνεννοήσεις με τους προέδρους Λαπόρτα, Ροσέλ και Μπαρτομέου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter