Διεθνής Τύπος: Συμφωνία 130 χωρών για τον παγκόσμιο εταιρικό φόρο – Σκέψεις για υποχρεωτικό εμβολιασμό σε υγειονομικούς στη Γαλλία

Διεθνής Τύπος: Συμφωνία 130 χωρών για τον παγκόσμιο εταιρικό φόρο – Σκέψεις για υποχρεωτικό εμβολιασμό σε υγειονομικούς στη Γαλλία

Στις ΗΠΑ,  η Wall Street Journal γράφει για τη συμφωνία για τον φόρο στις πολυεθνικές: «Οι ΗΠΑ κερδίζουν υποστήριξη για τον παγκόσμιο εταιρικό φόρο». Αξιωματούχοι από 130 χώρες του ΟΟΣΑ συμφώνησαν την Πέμπτη στην επιβολή ενός φόρου στις πολυεθνικές εταιρείες. Και οι Financial Times για το ίδιο θέμα: «Οι μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου συμφωνούν σε έναν ελάχιστο εταιρικό φόρο». Οι εταιρείες θα πληρώνουν τουλάχιστον 15% φόρο επί των κερδών τους. Οι κανόνες θα τεθούν σε ισχύ από το 2023. Ιρλανδία και Ουγγαρία ανάμεσα στους επιφυλακτικούς.

Στη Washington Post διαβάζουμε: «Οι εισαγγελείς κατηγορούν εταιρεία του Τραμπ για απάτη». Η εταιρεία κατηγορείται για ένα σχέδιο πληρωμών με σκοπό να κρύψει φορολογητέα ύλη. Ο γενικός οικονομικός διευθυντής Άλεν Γουάιζενμπεργκ για κλοπή και φοροδιαφυγή. Τέλος, οι New York Times: «Το Ανώτατο Δικαστήριο ενδυναμώνει την προσπάθεια των ρεπουμπλικάνικων πολιτειών για περιορισμό της ψηφοφορίας». Την Πέμπτη, οι δικαστές με ψήφους 6-3 στην υπόθεση της Αριζόνα δίνει νέες δυνατότητες στις πολιτείες να περιορίσουν την ψηφοφορία στις μειονότητες.

Στη Γαλλία, οι κυβέρνηση κάνει σκέψεις για υποχρεωτικό εμβολιασμό σε εργαζόμενους στην Υγεία. Η Le Monde γράφει σχετικά: «Φροντιστές: ο υποχρεωτικός εμβολιασμός έρχεται». Ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν συμβουλευτικές συνομιλίες για την πιθανότητα του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους εργαζόμενους στην Υγεία. Σύμφωνα με το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, μόνο το 57% του προσωπικού στα γηροκομεία και το 67% στα υπόλοιπα ιδρύματα έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση. Η Le Figaro έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Η κομμουνιστική Κίνα προσβλέπει στην παγκόσμια κυριαρχία». Γιορτάζοντας τα εκατό χρόνια του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ εξήρε την ανάδειξη της χώρας σε υπερδύναμη ενώ προειδοποίησε ότι όποιος προσπαθήσει να την εμποδίσει είναι καταδικασμένος να αποτύχει.

Στη Libération διαβάζουμε: «Οι υποψήφιοι της Αριστεράς αφθονούν». Πιολ και Ζαντό που ανακοίνωσαν την υποψηφιότητά τους, η Ινταλγκό που επιταχύνει, ο Μελανσόν που ριζώνει, ο Ρουσέλ κι ο Ρουσσώ που περιμένουν στη γωνία… Μετά τις περιφερειακές εκλογές, ο καθένας παίρνει θέση για να καταστήσει τον εαυτό του αναπόφευκτο από το φθινόπωρο. Και η Humanité: «Μετάλλαξη Δέλτα: η απειλή επικρέμαται πάνω από την Ευρώπη». Περισσότερο μεταδοτική και μολυσματική, ο ιός μεταδίδεται χάριν της υγειονομικής χαλάρωσης.

Στη Βρετανία,  οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την κλιματική αλλαγή. Ο Guardian γράφει χαρακτηριστικά: «Πουθενά δεν είσαι ασφαλής: προειδοποίηση για την κλιμακούμενη κλιματική αλλαγή». Ένας ακραίος καύσωνας κόστισε εκατοντάδες ζωές στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Οι ειδικοί λένε ότι ο χρόνος για να δράσουμε λιγοστεύει όλο και περισσότερο. Στην Daily Telegraph διαβάζουμε: «Ο πρωθυπουργός ζητά υπομονή καθώς η κρίση στα σχολεία μεγαλώνει». Οι Τόρυδες απειλούν να επαναστατήσουν ενάντια στο σύστημα κοινωνικών φυσαλίδων, ενώ ο Τζόνσον λέει ότι το σχέδιο για τα τεστ δεν είναι έτοιμο. Οι Times κυκλοφορούν σήμερα με τίτλο: «Πετρέλαιο και έξοδα για το αυτοκίνητο θα αυξηθούν υπό την πράσινη επανάσταση». Το σχέδιο για εξάλειψη των ρύπων αναμένεται να αυξήσει τα κόστη κατά εκατοντάδες λίρες. Τέλος, ο Independent: «Οι πρίγκιπες επανενώνονται στη μνήμη της Νταϊάνα». Οι δούκες του Κέιμπριτζ και του Σάσεξ έβαλαν στην άκρη τις διαφορές τους και αποκάλυψαν το άγαλμα της μητέρας τους.

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Η δεύτερη δόση του εμβολίου συνιστάται μόνο με mRNA ως δραστικό συστατικό». Η διαρκής επιτροπή εμβολιασμών της Γερμανίας λέει ότι η ανοσολογική απόκριση είναι ξεκάθαρα ανώτερη. Στην Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Περισσότεροι έλεγχοι σε όσους επιστρέφουν». Κατά τη διάρκεια των διακοπών, οι αρχές θα αυξήσουν τον έλεγχο με καραντίνες και τεστ. Παράλληλα, ο Σπαν πιστεύει ότι η μετάλλαξη Δέλτα θα επικρατήσει τον Ιούλιο. Τέλος η Die Welt φιλοξενεί δηλώσεις του υπουργού Υγείας Γενς Σπαν: «Είναι στο χέρι μας αν η μετάλλαξη Δέλτα έχει τύχη». Μία στις δύο περιπτώσεις κορονοϊού στη Γερμανία αποδίδεται στην συγκεκριμένη μετάλλαξη. Η ανησυχία στους πολίτες μεγαλώνει, ενώ οι πολιτικοί προωθούν περισσότερους εμβολιασμούς.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Η Ντίαθ συγκρούεται με τους εργοδότες για τις εργατικές ρυθμίσεις». Η Ένωση Εργοδοτών απορρίπτει το σχέδιο της υπουργού Εργασίας, Γιολάντα Ντίαθ, που εμποδίζει τις απολύσεις, αποκαλώντας το μαρξιστικό. Η υπουργός θέλει να αντικαταστήσει τις προσωρινές συμβάσεις με μόνιμες. Επίσης το προσχέδιο νόμου προβλέπει τον περιορισμό της μονομερούς αλλαγής των εργασιακών σχέσεων. Και η El Mundo: «Ο Σάντσεθ δίνει το περίγραμμα ενός συμβουλευτικού δημοψηφίσματος στην Καταλωνία». Η κυβέρνηση υποστηρίζει μια ψηφοφορία για την αυτό-κυβέρνηση και την χρηματοδότηση της Καταλωνίας, αλλά όχι για την αυτοδιάθεση. Το Λαϊκό κόμμα κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι είπε ψέματα στο Κογκρέσο.

Στην Ιταλία, οι βιαιοπραγίες στην φυλακή του Καμπάνο απασχολούν το πρωτοσέλιδο της La Repubblica: «Ο ξυλοδαρμός που κουκουλώθηκε από τους επικεφαλής». Οι κεφαλές στην ιεραρχία των φυλακών κατηγορούνται ότι γνώριζαν για τους ξυλοδαρμούς και προσπαθούσαν να υπεκφύγουν. Ο Ντράγκι συναντάται με τον επικεφαλής της φυλακής. Η La Stampa γράφει: «Λογαριασμοί, 200 ευρώ παραπάνω για τις οικογένειες». Οι λογαριασμοί του ρεύματος θα αυξηθούν κατά 9,9% από αυτό το μήνα, ενώ τα καύσιμα κατά 15,3%. Συναγερμός στους καταναλωτές. Η Il Messaggero έχει σήμερα τίτλο: «Η Ρώμη είναι κλειστή και οι οπαδοί μπλοκαρισμένοι». Το υπουργείο Εσωτερικών και η UEFA ακυρώνουν τα εισιτήρια των Βρετανών εν όψει του αγώνα της Αγγλίας με την Ουκρανία. Η μετάλλαξη Δέλτα αποτελεί το 25% των κρουσμάτων στην χώρα. Συναγερμός από τον ΠΟΥ: «Η Ευρώπη κινδυνεύει με τέταρτο κύμα». Και η Corriere de la Sera: «Λίγοι οι εμβολιασμένοι στην Ευρώπη». Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο ΠΟΥ για το μικρό ποσοστό εμβολιασμένων στην Ευρώπη. Στην Ιταλία, το ποσοστό κάλυψης είναι 10 μονάδες πάνω από το μέσο όρο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter