Διεθνής Τύπος: Τραγωδία σε Τουρκία και Συρία – Η μεγάλη εβδομάδα των συντάξεων στη Γαλλία

Διεθνής Τύπος: Τραγωδία σε Τουρκία και Συρία – Η μεγάλη εβδομάδα των συντάξεων στη Γαλλία

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφουν: «Ο απολογισμός των νεκρών απογειώνεται». Ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά τους 4.000 καθώς οι διασώστες σε Τουρκία και Συρία ψάχνουν για επιζήσαντες εγκλωβισμένους σε κτίρια που έχουν καταρρεύσει. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Μια πληγωμένη περιοχή σκάβει για επιζήσαντες». Ένας σεισμός μεγέθους 7,8 ρίχτερ σφυροκοπά την Τουρκία και τη Συρία, αφήνοντας χιλιάδες νεκρούς. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Χιλιάδες νεκροί μετά το μεγαλύτερο σεισμό εδώ και 84 χρόνια σε Τουρκία και Συρία». Δύο σεισμοί χτυπούν την περιοχή, οι οποίοι έγιναν αισθητοί μέχρι την Αίγυπτο. Αγώνας δρόμου για να σωθούν όσοι έχουν παγιδευτεί, ενώ ο απολογισμός των νεκρών ολοένα και μεγαλώνει. Τέλος η Washington Post: «Ο σεισμός καταστρέφει Τουρκία, Συρία». Χιλιάδες νεκροί εν μέσω καταστροφής που προκάλεσε ο μεγαλύτερος σεισμός εδώ και σχεδόν έναν αιώνα.

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Χιλιάδες νεκροί από τους σεισμούς στην Τουρκία και τη Συρία». Δεν υπάρχουν αρκετά συνεργεία διάσωσης στη Συρία. Πολλά κράτη υπόσχονται βοήθεια. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Χιλιάδες νεκροί μετά από ισχυρούς σεισμούς». Την επομένη της φυσικής καταστροφής στην Τουρκία και τη Συρία, ο καιρός και οι θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν δυσκόλεψαν το έργο διάσωσης. Πολλές χώρες προσφέρουν βοήθεια. Τέλος, η Die Welt: «Οι ελλείψεις προσωπικού επιβραδύνουν την οικονομία περισσότερο». Η έλλειψη ειδικευμένων εργαζομένων είναι περισσότερο βλαβερή από την ενεργειακή κρίση. Ο αριθμός των «εταιρειών ζόμπι» αυξάνεται, αναφέρει η εφημερίδα.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Ένας τεράστιος σεισμός σκοτώνει χιλιάδες στον ύπνο τους». Οι σεισμοί σε Συρία και Τουρκία προκαλούν χιλιάδες θανάτους, ενώ ο απολογισμός των νεκρών αναμένεται να ανέβει. Ο Guardian έχει τίτλο: «Καταστροφή: χιλιάδες νεκροί καθώς σεισμός καταστρέφει την Τουρκία και τη Συρία». Οι πιο δυνατοί σεισμοί στην περιοχή εδώ και πολλές δεκαετίες ισοπεδώνουν ολόκληρες πόλεις. Στον Independent διαβάζουμε: «Έξω από τα συντρίμμια». Η εφημερίδα δημοσιεύει μια φωτογραφία ενός νέου κοριτσιού που σώθηκε από το πεσμένο κτίριο στο οποίο είχε εγκλωβιστεί, ενώ 2.600 ζωές χάθηκαν μετά το σεισμό στην Τουρκία. Τέλος, η Daily Telegraph: «Χιλιάδες σκοτώθηκαν στον πιο ισχυρό στην Τουρκία εδώ και έναν αιώνα». Οι αγωνιώδεις προσπάθειες απεγκλωβισμού συνεχίζονται μέσα στα συντρίμμια που άφησαν πίσω τους οι ισχυρές σεισμικές δονήσεις.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Ο σεισμός και η αποκάλυψη». Ένας βίαιος σεισμός έπληξε την Τουρκία και τη Συρία. Στους 3.700 οι νεκροί, χιλιάδες οι τραυματίες και οι αγνοούμενοι. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Αποκάλυψη στην Τουρκία». Σεισμός στα σύνορά της με τη Συρία μεγέθους 7,8 ρίχτερ αφήνει χιλιάδες νεκρούς πίσω. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Υπάρχει ακόμα ζωή κάτω από τα ερείπια». Σεισμός κατέστρεψε την Τουρκία και τη Συρία, αφήνοντας πίσω χιλιάδες θύματα και εγκλωβισμένους στα ερείπια. Τέλος, η Corriere della Sera: «Πρώτα οι σεισμοί κι έπειτα η αποκάλυψη». Καταστροφικός σεισμός στην Τουρκία και τη Συρία, με χιλιάδες νεκρούς. Η Ανατολία έχει μετακινηθεί κατά 5-6 μέτρα.

Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Το πολύ ειδικό καθεστώς των μεγάλων αφεντικών». Οι επικουρικές συντάξεις αγγίζουν τα εκατομμύρια ευρώ για τους διευθυντές των μεγάλων εταιρειών, οι οποίοι δεν έχουν να ανησυχούν ούτε για την ηλικία συνταξιοδότησης ούτε για μειωμένη σύνταξη. Στη Libération διαβάζουμε: «Σεισμός στη Συρία και την Τουρκία: Τραγωδία». Δυο σεισμικές δονήσεις μεγέθους 7,8 και 7,5 ρίχτερ έπληξαν τις δύο χώρες τη Δευτέρα αφήνοντας πίσω πολλά θύματα. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Αποφασιστική εβδομάδα για τη μεταρρύθμιση των συντάξεων». Οι βουλευτές εξετάζουν από τη Δευτέρα, και για δέκα μέρες, το σχέδιο νόμου που έχει γίνει κεντρικό ζήτημα για τη δεύτερη θητεία του Μακρόν, ενώ ετοιμάζονται νέες απεργίες και διαδηλώσεις. Τέλος, η Le Figaro: «Οι παραχωρήσεις της Μπορν δεν καλμάρουν την Εθνοσυνέλευση». Η πρωθυπουργός θέλει να πείσει τους Ρεπουμπλικανούς βουλευτές να ψηφίσουν την μεταρρύθμιση των συντάξεων, αλλά η πλειοψηφία που προσπαθεί να συμπήξει πρέπει να περάσει από τις συμπληγάδες πέτρες μιας πολύ φορτισμένης συζήτησης.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Καταστροφή στην Τουρκία και τη Συρία». Δύο δυνατοί σεισμοί προκάλεσαν τουλάχιστον 3.700 θανάτους. Οι δυο δονήσεις 7,8 και 7,5 ρίχτερ κατέστρεψαν χιλιάδες κτίρια ενώ οι αναζητήσεις εγκλωβισμένων στα συντρίμμια συνεχίζεται. Η Άγκυρα κάνει επείγουσα έκκληση στη διεθνή κοινότητα, στην οποία έχουν απαντήσει η ΕΕ και οι ΗΠΑ. Και η El Mundo: «Δύο σεισμοί κατέστρεψαν το σημείο μηδέν της συριακής εξόδου». Εκατοντάδες άτομα είναι εγκλωβισμένα κάτω από τα συντρίμμια. Η καταστροφή είναι τεράστια με μια περιοχή που πλήττεται από τον πόλεμο, την κατάρρευση της οικονομίας και την πείνα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter