Δίκη Χρυσής Αυγής: Η Λεπενιώτη «άδειασε» επί έδρας την Οικονόμου – Αμφισβητεί την ορθότητα της εισαγγελικής πρότασης – Την Τετάρτη θα συνεχιστεί η διαδικασία

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η Λεπενιώτη «άδειασε» επί έδρας την Οικονόμου – Αμφισβητεί την ορθότητα της εισαγγελικής πρότασης – Την Τετάρτη θα συνεχιστεί η διαδικασία

Με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης επρόκειτο σήμερα Τρίτη να συνεχιστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής, μετά την προκλητική εισαγγελική πρόταση από την Α. Οικονόμου για αναστολή των ποινών όλων των κατηγορουμένων, πλην του Γιώργου Ρουπακιά. 

Η Δανάη Κισκήρα – Μπαρτσώκα και ο Αντώνης Ρηγόπουλος από το Εφετείο και η υπόλοιπη δημοσιογραφική ομάδα του documentonews.gr από την αίθουσα σύνταξης σας ενημερώνουν για όλες τις εξελίξεις.

14:04 Όταν ο Μιχαλολιάκος παραδεχόταν ότι «αν χρειαστεί γινόμαστε και φυγόδικοι»

14:02 «Ήσσονος απαξίας αδίκημα» η ρατσιστική δολοφονία Λουκμάν κατά την εισαγγελέα Οικονόμου;

11:50 Ανάρτηση Καμπαγιάννη:

«Η χτεσινή συνεδρίαση έληξε με κραυγές της υπεράσπισης που προσκόμισε δηλώσεις της πολιτικής αγωγής στο δικαστήριο στις οποίες είπαμε ότι η εισαγγελέας ψεύδεται όταν λέει ότι ο Λαγός δεν έχει παραβιάσει τους όρους. Οι δικηγόροι της υπεράσπισης μίλησαν για “συκοφαντική δυσφήμηση” και για πειθαρχικά.

Το δικαστήριο ανέβηκε σήμερα και η πρόεδρός του κυρία Μαρία Λεπενιώτη είπε: Από την επισκόπηση των ποινικών μητρώων προκύπτει ότι πολλοί κατηγορούμενοι έχουν καταδικαστεί με πολυετείς καθείρξεις. Η Πρόεδρος ζήτησε από την εισαγγελέα να συμπληρώσει την πρότασή της. Η εισαγγελέας είπε ότι αναφερόμενη σε “λευκά ποινικά μητρώα” των κατηγορουμένων “δεν εννοούσε όλους”. Και ότι σε κάθε περίπτωση, ζητά την αναστολή για όλους.

Στη συνέχεια η Πρόεδρος ζήτησε, επιμελεία εισαγγελίας, να αναζητηθεί αν υπάρχει Βούλευμα με το οποίο να κρίνεται ότι ο Λαγός παραβίασε περιορισμούς διαμονής. Η εισαγγελέας σιώπησε, αν και υπάρχει τέτοιο Βούλευμα του 2015 με πρόταση μάλιστα του αναπληρωτή εισαγγελέα κυρίου Κωσταρέλλου. Το δικαστήριο διέκοψε για αύριο.»

11:28 Η Ένωση Εισαγγελέων στηρίζει την εισαγγελέα της δίκης της Χρυσής Αυγής

11:27  «Άδειασμα» επί έδρας από τη Λεπενιώτη στην Οικονόμου – Στο μικροσκόπιο η ορθότητα της εισαγγελικής πρότασης

11:26 Επικό άδειασμα της προέδρου της έδρας κυρίας Λεπενιώτη στην εισαγγελέα Οικονόμου καθώς την «έπιασε» επιεικώς αδιάβαστη. Όπως επεσήμανε με την παρέμβασή της η κυρία Λεπενιώτη για 11 από τους καταδικασθέντες υπάρχουν και άλλες καταδικαστικές αποφάσεις ενώ για τον Γιάννη Λαγό της… υπενθύμισε αυτό που είχε αναφέρει σε δημοσίευμά του και το documentonews.gr ότι το 2015 παραβίασε περιοριστικούς όρους με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

11:25 Διακοπή της διαδικασίας της δίκης για την Τετάρτη στις 11 το πρωί

10:37 Στις 11.00 θα ξεκινήσει τελικά η διαδικασία – Με ανακοίνωσή του ο γραμματέας της έδρας Γιώργος Ντέρζης, ανακοίνωσε ότι τελικά η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 11.00, αντί για τις 10.00 όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

10:15 Αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο – Για αυτή την ώρα είναι προγραμματισμένη αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο, στη Λ. Αλεξάνδρας

10:01 Σήμερα η απόφαση; – Με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής, μετά την χθεσινή προκλητική εισαγγελική πρόταση από την Α. Οικονόμου, που πρότεινε την αναστολή των ποινών όλων των κατηγορουμένων, πλην του Γιώργου Ρουπακιά. Μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων αναμένεται η διάσκεψη του δικαστηρίου και η ανακοίνωση της απόφασής του επί των αναστολών, χωρίς να είναι γνωστό ακόμα αν η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σήμερα ή θα χρειαστεί και νέα διαδικασία

10:00 Η πρόταση της εισαγγελέα

Η Α. Οικονόμου στην εισαγγελική της πρόταση τόνισε ότι οι καταδικασθέντες για τη δράση τους εντός της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή έχουν τηρήσει απαρέγκλιτα τους περιοριστικούς όρους που τους έχουν επιβληθεί, ενώ δεν έχουν δείξει ούτε ότι είναι ύποπτοι φυγής, ούτε ότι υπάρχει κίνδυνος να τελέσουν και πάλι τις ίδιες πράξεις.

Τι κι αν αυτό δεν ισχύει, από τη στιγμή που ο Γ. Λαγός – του οποίου προτάθηκε να του χορηγηθεί αναστολή ενώ δεν την είχε αιτηθεί καν – είχε παραβιάσει τους περιοριστικούς του όρους τρεις φορές κατά το παρελθόν και ο Ν. Μιχαλολιάκος είχε δηλώσει δημόσια ότι αν χρειαστεί θα γίνουν φυγόδικοι και θα τους ψάχνουν;

Σε ό,τι αφορά τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά, η εισαγγελέας δήλωσε εξ αρχής ότι δεν δικαιούται αναστολής καθώς τού έχει επιβληθεί ποινή ισοβίων, ενώ για τους καταδικασθέντες σε ποινή κάτω των τριών ετών, ανασταλτική δύναμη στην έφεση χορηγείται αυτοδικαίως.

Η Α. Οικονόμου υιοθέτησε μάλιστα πλήρως την επιχειρηματολογία της υπεράσπισης και συγκεκριμένα του Νίκου Μιχαλολιάκου, υποστηρίζοντας ότι η έλλειψη κινδύνου τέλεσης των ίδιων αδικημάτων και η ανεπανόρθωτη βλάβη, προκύπτει και από το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή έχει κλείσει σχεδόν όλες τις τοπικές της οργάνώσεις, ενώ έκλεισε και η εφημερίδα της οργάνωσης, γεγονός που ανακοινώθηκε από τον Μιχαλολιάκο μόλις την περασμένη Πεμπτη.

09:45 Δίκη Χρυσής Αυγής: Εν αναμονή της απόφασης για την αναστολή – Συνεχίζονται οι αγορεύσεις της υπεράσπισης

09:30 Είναι η Αδαμαντία Οικονόμου πιο πιστή «πολεμίστρια» του Αρχηγού;

09:25 Στο Ευρωκοινοβούλιο αίτημα για άρση ασυλίας του Γιάννη Λαγού

09:23 Πρόταση-σοκ από την εισαγγελέα Οικονόμου – Αναστολή σε όλους εκτός Ρουπακιά

09:20 «Εισαγγελέας υπερασπιστής της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης», λέει η Πολιτική Αγωγή

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter