Δικηγόρος οκτώ Τούρκων: Πρόκληση η επικήρυξη τους- Εξετάζεται η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Δικηγόρος οκτώ Τούρκων: Πρόκληση η επικήρυξη τους- Εξετάζεται η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Ως «πρόκληση» τόσο για τη διεθνή νομιμότητα όσο και για την ελληνική κυριαρχική εξουσία χαρακτηρίζει την επικήρυξη των 8 Τούρκων στρατιωτικών από την Άγκυρα, ο δικηγόρος τους, Χρήστος Μυλωνόπουλος.

«Η Τουρκία ζητεί από τον Έλληνα πρωθυπουργό να παραβιάσει θεμελιώδεις αρχές του ελληνικού πολιτεύματος και να παρακάμψει τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου… (Η επικήρυξη) θυμίζει φετφά του αγιατολάχ κατά του συγγραφέα των σατανικών στίχων Σαλμάν Ρούσντι» σχολίασε στον ΣΚΑΙ, προσθέτοντας ότι η Αγκυρα ζητά να περιφρονηθεί πλέον η νομιμότητα και να επιδιωχθεί η περιέλευση των «8» με άλλο τρόπο.

Παράλληλα, δήλωσε ότι η υπεράσπιση εξετάζει την άσκηση ασφαλιστικών μέτρων στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την απαγόρευση της επαναπροώθησης των οχτώ Τούρκων αξιωματικών στη γείτονα σε περίπτωση που η κυβέρνηση υποκύψει στις πιέσεις της Αγκυρας.

Ο κ. Μυλωνόπουλος μίλησε για «πολιτιστικό αταβισμό και παλινόρθωση σε εποχές βίας και αυθαιρεσίας» και μεταξύ άλλων ανέφερε πως αποτελεί «διακαή επιδίωξη και θέμα γοήτρου να δικάσει τους οχτώ η Τουρκία, το ίδιο έκανε και με τον Οτσαλάν». 

«Η ΕΛΑΣ εφόσον επιτελεί τα καθήκοντα της δεν θα υπάρξει άσχημη εξέλιξη» τόνισε.

«Βλέπω  πραγματικά απίθανο αυτό το ενδεχόμενο της παραβίασης της απόφασης του Αρείου Πάγου», υπογράμμισε.

Μυστικά & Documento

29/01/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter