Δίκη Φιλιππίδη: «Ήθελαν να ξαναμοιράσουν την πίτα στο θέατρο και ο Πέτρος ήταν περιττός», κατέθεσε η Ελπίδα Νίνου

Δίκη Φιλιππίδη: «Ήθελαν να ξαναμοιράσουν την πίτα στο θέατρο και ο Πέτρος ήταν περιττός», κατέθεσε η Ελπίδα Νίνου

Σε ένα οργανωμένο σχέδιο προκειμένου να «να ξαναμοιραστεί η πίτα στο θέατρο» απέδωσε τις καταγγελίες σε βάρος του συζύγου της, Πέτρου Φιλιππίδη που κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, Ελπίδα Νίνου. Παράλληλα εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη που έχει στο πρόσωπο του κατηγορούμενου.

«Οι καταγγελίες οργανώθηκαν ένα χρόνο πριν από συγκεκριμένα κέντρα στο πλαίσιο του metoo. Κάτω από αυτήν την ομπρέλα μαζεύτηκαν άνθρωποι. Η πίτα στο θέατρο έχει ξανά μοιραστεί. Δείτε ποιοι κάνουν σίριαλ αυτή τη στιγμή. Είναι προσωπική μου άποψη αυτή. Θεωρώ ότι άλλαξε το σκηνικό. Δείτε ποιος δουλεύει τώρα. Από πού οργανώθηκε το metoo; Τι είναι το metoo; Ήταν περιττός πολύ ο Πέτρος. Οι καταγγελίες άρχισαν από τρεις γυναίκες που πήγαιναν σε εκπομπές και ήθελαν να καταγγείλουν κάποιους ανθρώπους. Και το νομικό τμήμα των καναλιών έψαχνε αν μπορούσαν να το κάνουν. Έγιναν συναντήσεις πολλές, παρθήκαν πολλά τηλέφωνα. Θα αποκαλυφθούν στη δίκη»

Πολιτική Αγωγή: Από ποιον οργανώθηκαν;

Μάρτυρας: Θα αποδειχθεί. Η εκδίκηση στο θέατρο γίνεται ακόμα και για μια ατάκα. Μια λέξη.

Η Ελπίδα Νίνου, υποστήριξε πως εμπιστεύεται με τυφλά μάτια τον κατηγορούμενο, ο οποίος όπως είπε δεν θα μπορούσε να της έχει πει ψέματα, αναφορικά με τις τρεις καταγγέλλουσες, λόγω των συνθηκών και της ταπείνωσης που έχουν υποστεί συνολικά ως οικογένεια.

«Οι συνθήκες είναι τέτοιες που έχουμε ταπεινωθεί πολύ. Έχουμε φτάσει πάτο. Ο Πέτρος ήταν στη φυλακή ένα χρόνο. Έχετε πάει μια μέρα φυλακή; Εγώ ως επισκέπτης πήγαινα και έκανα πέντε μέρες να συνέλθω. Έχουμε φτάσει στον πάτο και θεωρώ ότι πλέον ο Πέτρος δεν μπορεί να μου πει ψέματα. Η φυλακή ταπεινώνει τον άνθρωπο. Έχει τιμωρηθεί πολύ αυστηρά. Τι θέλετε; Να πεθάνουμε; Να πεθάνουμε…», κατέθεσε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο απαντώντας σε βροχή ερωτήσεων από την πλευρά της Πολιτικής Αγωγής σχετικά με το αν ο κατηγορούμενος της είχε πει ψέματα κατά το παρελθόν στο πλαίσιο των κρίσεων του γάμου τους, η μάρτυρας απάντησε θετικά με τον συνήγορο υπεράσπισης της τρίτης καταγγέλλουσας να εξάγει το συμπέρασμα, ότι ο Π. Φιλιππίδης αφού το έχει κάνει ήδη στο παρελθόν, μπορεί και τώρα να ψεύδεται για τις τρεις καταγγελλόμενες περιπτώσεις.

Αυτό έρχεται σε απόλυτη συνάρτηση με τα όσα υποστήριξε η ίδια η μάρτυρας στην αρχή της κατάθεσής της, με τη σκέψη της να κινείται στο ίδιο μοτίβο, ισχυριζόμενη ότι η πρώτη καταγγέλλουσα, λέει ψέματα επειδή στο παρελθόν είχε προφασιστεί συγγενική σχέση με κάποιον προκειμένου να πάρει έναν ρόλο. Ειδικότερα είχε πει ότι αφού η καταγγέλλουσα είπε ψέματα μία φορά, γιατί να μην λέει και τώρα. Έτσι, βασιζόμενος στο παραπάνω σημείο της κατάθεσής της, ο συνήγορος της τρίτης καταγγέλλουσας τη ρώτησε πως μπορεί να είναι σίγουρη ότι ο κατηγορούμενος της λέει αλήθεια, αφού όπως η ίδια παραδέχτηκε, της έχει πει ψέματα αρκετές φορές στο παρελθόν.

«Ο Πέτρος φυλακίστηκε ένα χρόνο. Καταστράφηκε η ζωή μας», υποστήριξε η μάρτυρας και συνέχισε σε κλίμα συναισθηματικής φόρτισης: «Ξεκινήσαμε από το μηδέν και είμαστε ξανά στο μηδέν. Φυλακίστηκε ένα χρόνο, εξαφανίστηκε από τη δουλειά του, κάποιοι θέλουν να τον εξαφανίσουν και από τη μνήμη των ανθρώπων. Είμαι άνθρωπος που όταν κάποιος άλλος βρίσκεται κάτω του δίνω το χέρι να σηκωθεί, αν βρέχει και είναι μούσκεμα του ανοίγω την ομπρέλα. Δεν με ενδιαφέρουν τα σπίτια, τα αυτοκίνητα, τα λεφτά… Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο στεκόμουν, έτσι στέκομαι και τώρα. Είμαι από πάρα πολύ φτωχή οικογένεια. Έμαθα να ζω με τα πολλά, ξέρω και στα λίγα και ξεκινάω πάλι από το μηδέν. Δεν έμεινα μαζί του από συμφέρον και από κανένα οικονομικό κίνητρο. Έχω πολύ βαθιά συναισθήματα για αυτούς που αγαπώ, έτσι έμαθα από τη μητέρα μου και τη γιαγιά μου από τον Πειραιά και την Κέρκυρα. Αυτό που ακολουθώ στη ζωή μου είναι η αγάπη και η συγχώρεση. Έχω ενσυναίσθηση»

Η μάρτυρας μάλιστα, κάνοντας τη δικής της ερμηνεία σε σχέση με τον βιασμό, χωρίς να έχει προσωπική εμπειρία, προσβάλλοντας ίσως άθελά της εκατομμύρια θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, υποστήριξε ότι ο βιασμός είναι μία τόσο τραυματική εμπειρία, την οποία το θύμα θέλει να τη μοιραστεί με τους κοντινούς του ανθρώπους και εκείνη την ώρα όχι μετά από χρόνια. «Η άποψή μου είναι ότι εάν έχεις υποστεί βιασμό δεν σε κρατάει τίποτα να το καταγγείλεις. Γυναίκες της καθημερινότητας, ακόμα και παιδιά 8-10-12 ετών πηγαίνουν και το καταγγέλλουν. Είμαι υπέρ των κακοποιημένων ανθρώπων, έχω βοηθήσει πάρα πολλές γυναίκες που έχουν χτυπηθεί. Πιστεύω ότι ο άνθρωπος που έχει υποστεί βίαιη πράξη πηγαίνει και το καταγγέλλει εκείνη τη στιγμή».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter