Δημήτρης Λιγνάδης: Ακόμα μία αναβολή στη δίκη για τους βιασμούς δύο αγοριών

Δημήτρης Λιγνάδης: Ακόμα μία αναβολή στη δίκη για τους βιασμούς δύο αγοριών

Ενώπιον του Εφετείου βρέθηκε την Παρασκευή ο άλλοτε επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, για τις υποθέσεις βιασμών δύο ανηλίκων.

Η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου αναβλήθηκε λόγω της αποχής των δικηγόρων για τις 9 Σεπτεμβρίου του 2024. Θα διεξαχθεί με κατηγορητήριο που θα περιλαμβάνει όχι μόνο τις δύο υποθέσεις για τις οποίες καταδικάστηκε αλλά και τη μία από τις δύο αθωωτικές αποφάσεις μετά από έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας Εφετών.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την έκδοση της πρωτόδικης απόφασης, η Εισαγγελία Εφετών έκρινε πως η υπόθεση του 16χρονου πρέπει να επανεξεταστεί αλλά και ότι το ΜΟΕ θα πρέπει να κρίνει και αν η ποινή που επιβλήθηκε στον καλλιτέχνη για τις δύο υποθέσεις του 2015 είναι χαμηλή, όπως θεώρησε η εισαγγελέας Εφετών που άσκησε την έφεση.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης, μετά από 17 μήνες προσωρινής κράτησης, καταδικάστηκε τον Ιούλιο του 2022, καθώς κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία (4 προς 3) για τους βιασμούς δύο 17χρονων, στην Αθήνα και την Επίδαυρο, το 2015.

Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα αθώο τον καλλιτέχνη για τον βιασμό ενηλίκου το 2018 και κατά πλειοψηφία (5 προς 2) και για τον βιασμό 16χρονου ανηλίκου το 2011.

Διαβάστε επίσης: Δίκη Λιγνάδη στο Εφετείο: Αναβολή λόγω της καθολικής αποχής των δικηγόρων

Λιγνάδηδες και Φιλιππίδηδες στο σπίτι τους

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter