Δημοσιογραφική αλητεία από τον Πορτοσάλτε (video)

Δημοσιογραφική αλητεία από τον Πορτοσάλτε  (video)

Ακόμα και στην περίπτωση του Άρη Πορτοσάλτε η δημοσιογραφική «αλητεία» οφείλει να έχει όρια. 

Σήμερα, το πρωί από τον σταθμό του ΣΚΑΪ ο Πορτοσάλτε ζήτησε συγνώμη για όσα είχε πει σχετικά με τον νόμο Παρασκευόπουλου και πως τον είχε συνδέσει με την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Αυτό που είχε υποστηρίξει στις 14 Ιουλίου είναι πως ο πρωτόδικα καταδικασμένος για δύο βιασμού ανηλίκων Δημήτρης Λιγνάδης βρίσκεται έξω χάρη στον Νόμο 4322/2015, γνωστός και ως Νόμος Παρασκευόπουλου που είχε κατατεθεί από τον τότε Υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, τον Απρίλιο του 2015 και υπερψηφίστηκε με στόχο την αποσυμφόρηση των φυλακών. Ο νόμος αφορούσε κρατούμενους και ήταν σε ισχύ μέχρι τις 28 Αυγούστου 2019. Με λίγα λόγια σε ουδεμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με την επονείδιστη αποφυλάκιση του Λιγνάδη.

Στην προσπάθεια του ο δημοσιογράφος να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη δημιουργώντας εντυπώσεις και συσχετισμούς που θα ενέπλεκαν τον ΣΥΡΙΖΑ με τον Λιγνάδη και επιδιώκοντας να βγάλει από το πολιτικό κάδρο την Λίνα Μενδώνη και τον ρόλο της σε αυτή την υπόθεση -που ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει- είπε ψέματα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η δημοσιογραφική δεοντολογία συνθλίβεται μπροστά στις επιταγές των συμφερόντων και της λασπολογίας και πολύ φοβάμαι πως δεν θα είναι ούτε η τελευταία. Μόνο που αυτή τη φορά ο Άρης Πορτοσάλτε δεν έτυχε της ίδια ασυλίας που απολαμβάνει όλα αυτά τα χρόνια. Τα εξώδικα που έφτασαν στον ΣΚΑΙ, προφανώς, χάλασαν τα σχέδια του «συκοφάντη» με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να ζητήσει συγνώμη.

Δεκτή η συγνώμη αλλά πιο ευχάριστη θα ήταν η παραίτηση του, αν του έχει μείνει λίγο φιλότιμό, που πολύ αμφιβάλλω.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter