Διόδια: Προ των πυλών αυξήσεις στις τιμές με τον Σταϊκούρα να δηλώνει… έκπληκτος

Διόδια: Προ των πυλών αυξήσεις στις τιμές με τον Σταϊκούρα να δηλώνει… έκπληκτος

Οι παραχωρησιούχοι αποφάσισαν να αυξήσουν τις τιμές των διοδίων από τον Σεπτέμβριο, επικαλούμενοι το υψηλό κόστος λειτουργίας και συντήρησης. Την ίδια ώρα, το υπουργείο Μεταφορών δηλώνει «έκπληκτο» για τις μονομερείς ενέργειες των εταιρειών, δίνοντας υποσχέσεις για «φρένο» στη νέα άνοδο των τιμών.

«Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι οι παραχωρησιούχοι, με επιστολή τους στις 28 Ιουλίου 2023, απευθυνόμενοι και πάλι στον Γενικό Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Υποδομών, επικαλούμενοι τις συναντήσεις που τους «παραχώρησε» ο Γενικός Διευθυντής, που όμως δεν συμμετείχε σε αυτές, και χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε ενημέρωση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αποφάσισαν, επιδεικνύοντας αναξιοπιστία, να προβούν σε σημαντική αύξηση των διοδίων από τον επόμενο μήνα. Προχώρησαν δε, μεταγενέστερα, σε δημοσιοποίηση της σχετικής πρόθεσης. Το Δημόσιο θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα που έχει για να επιτύχει την αναστολή των μονομερών ενεργειών των Εταιρειών», σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Μεταφορών.

Θέλοντας να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά την κατάσταση, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δηλώνει… έκπληκτη για τις κινήσεις των παραχωρησιούχων, με τους οποίους είχε συμφωνήσει το προηγούμενο διάστημα να μην υπάρξουν ανατιμήσεις εντός του 2023, πριν τις εκλογές. Ωστόσο οι παραχωρησιούχοι επανήλθαν και επέβαλαν τις αυξήσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, αναμένονται αυξήσεις που θα ξεπερνούν το 10%, με χαρακτηριστικά τα παραδείγματα των διοδίων της Ελευσίνας, που η τιμή θα φτάσει τα 2,40 ευρώ και του Μακρυχωρίου στη Λάρισα, με την τιμή να φτάνει στα 2,90 ευρώ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter