Δολοφονία Χρήστου Μιχαλόπουλου: Δεν υπάρχει DNA του 17χρονου θύματος στο όπλο

Δολοφονία Χρήστου Μιχαλόπουλου: Δεν υπάρχει DNA του 17χρονου θύματος στο όπλο

Ανυπόστατος καθίσταται ο ισχυρισμός του άνδρα της ΟΠΚΕ, πως ο ανήλικος Χρήστος Μιχαλόπουλος προσπάθησε να τον αφοπλίσει. Ο 17χρονος σκοτώθηκε μετά από πυροβολισμό του όπλου του αστυνομικού στη Βοιωτία.

Δείτε επίσης: Δολοφονία 17χρονου στη Βοιωτία: Ελεύθερος ο αστυνομικός που κατηγορείται για τον πυροβολισμό

Σύμφωνα με το Mega, «από την εξέταση της πυρίτιδας προκύπτει ότι το χέρι του νεαρού ήταν σε απόσταση από 0-20 εκατοστά από την κάνη του όπλου και εκεί δέχτηκε τον πυροβολισμό. Ο αστυνομικός είχε βάλει το δάχτυλό του στη σκανδάλη. Θα μπορούσε να το έχει εκτός σκανδάλης, στο μεταλλικό σημείο του όπλου. Επιχειρεί με το δεξί του χέρι, ενώ με το αριστερό χέρι ανοίγει την πόρτα. Εκεί φαίνεται να υπάρχει μία προστριβή και να προσπαθήσει να τραβήξει έξω τον νεαρό. Ο ίδιος αντιδρά και τον πυροβολεί στο αριστερό του χέρι, το χέρι που είναι στην πλευρά του παραθύρου». Αυτό φαίνεται να οδήγησε στο τράβηγμα της σκανδάλης από τον αστυνομικό.

Επίσης, αναφέρει ότι με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα «αποκλείεται πλήρως η περίπτωση ο 17χρονος να έχει προσπαθήσει να αφοπλίσει τον αστυνομικό καθώς δεν έχει βρεθεί DNA του θύματος στο όπλο».

Δείτε επίσης: Βοιωτία: «Είχε στοιχεία επικινδυνότητας» – Η απολογία του αστυνομικού για τον πυροβολισμό του 17χρονου

Παραβίασε τους κανόνες εμπλοκής ο αστυνομικός

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ φαίνεται πως ο αστυνομικός υπέπεσε και σε σωρεία λαθών παραβιάζοντας τους κανόνες εμπλοκής. Ο αστυνομικός δεν στάθηκε σε απόσταση ασφαλείας με προτεταμένο το όπλο εφόσον υπήρχε έλεγχο και αντί να ζητήσει από τον οδηγό από το αυτοκίνητο, προσπάθησε να τον βγάλει ο ίδιος. Οι κανόνες εμπλοκής λένε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις δεν προσπαθείς να ανοίξεις την πόρτα και εφόσον το όχημα είναι ακινητοποιημένο «καλείς ενισχύσεις για να περικυκλωθεί το όχημα».

Ήταν μια καθαρή περίπτωση ανθρωποκτονίας με δόλο

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Χρήστου Μιχαλόπουλου δήλωσε ότι αποδεικνύεται ότι ήταν ξεκάθαρη ανθρωποκτονία. «Είμαι πραγματικά απογοητευμένος. Δεν ξέρω πως δεν έκριναν την επικινδυνότητα του δράστη. Αποδεικνύεται ότι ήταν μια καθαρή περίπτωση ανθρωποκτονίας με δόλο. Χτυπήθηκε στην εξωτερική πλευρα. Δεν γινεται να προσπαθήσεις να αρπάξεις το όπλο με την εξωτερική πλευρά του χεριού.

Οι μέρες είναι δύσκολες. Αύριο είναι δύσκολη ημέρα. Θα πω σε όλους ότι ο δρόμος της Δικαιοσύνης είναι πολύ μακρύς. Να υπάρξει ηρεμία, να μη γίνει το παραμικρό και να κριθούν όλα από τη Δικαιοσύνη. Είμαι ενάντια στο ότι ο δράστης αφέθηκε ελεύθερος» είπε στο Mega.

Αξίζει να υπενθυμιστεί, μάλιστα, η καταγγελία-φωτιά που έδωσε στο documentonews.gr, ο δικηγόρος της οικογένειας του ανήλικου Χρήστου, Ιωάννης Μπαρκαγιάννης. Όπως είχε τονίσει, ο χώρος όπου πυροβολήθηκε ο 17χρονος, «πλύθηκε» πριν ακόμη έρθει η Σήμανση με αποτέλεσμα να αλλοιωθούν κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία. Στο σημείο εκείνο βεβαία παρόντες εκείνη την ώρα ήταν μόνο αστυνομικοί. Επίσης, οι αστυνομικοί μετέφεραν στο νοσοκομείο τη σορό του 17χρονου με το αυτοκίνητο που οδηγούσε. Πρόκειται για ιδιαίτερα σοβαρή καταγγελία η οποία θα πρέπει να ερευνηθεί άμεσα από τη Δικαιοσύνη.

Δείτε επίσης: Στοιχεία φωτιά από τον δικηγόρο του 17χρονου: Έπλυναν τον χώρο πριν έρθει η Σήμανση, αλλοίωσαν αποδεικτικά

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter