Δύο μέτρα και δύο σταθμά από Μαξίμου για την πολιτική διάσωση του Μητσοτάκη

Δύο μέτρα και δύο σταθμά από Μαξίμου για την πολιτική διάσωση του Μητσοτάκη

Μία απάντηση ενδεικτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών του Μεγάρου Μαξίμου και της Νέας Δημοκρατίας στο όνομα της πολιτικής διάσωσης του Κυριάκου Μητσοτάκη επιφύλασσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο ερώτημα του documentonews.gr για το debate του απερχόμενου με τον νυν δήμαρχο Αθηναίων, με τον Παύλο Μαρινάκη να καταφεύγει ακόμα και στην… κριτική του ερωτήματός μας για να αποφύγει τη σύγκριση με την άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αντιπαρατεθεί με τον Αλέξη Τσίπρα στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.

«Θεωρώ πως τον τιμά» και πως «κανείς δεν έχασε από τον διάλογο» ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου σε ερώτημα που δέχθηκε για την απόφαση του Κώστα Μπακογιάννη να πάει σε debate με τον Χάρη Δούκα μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου, αδειάζοντας παράλληλα και τις αιτιάσεις του Άδωνη Γεωργιάδη πως αυτό ήταν λάθος του Κώστα Μπακογιάννη.

Όμως η απάντησή του στο εύλογο ερώτημα του documentonews.gr για την αποφυγή της ίδιας διαδικασίας από τον Κυρ. Μητσοτάκη το περασμένο καλοκαίρι απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα, ήταν αποκαλυπτική του τρόπου με τον οποίο το πρωθυπουργικό επιτελείο περιβάλλει τον πρωθυπουργό από τις κακοτοπιές.

«Είπατε πως τον κ. Μπακογιάννη τον τιμά η απόφασή του να πάει σε debate με τον αντίπαλό του στον δεύτερο γύρο, τον κ. Δούκα. Πριν λίγους μήνες, στις εθνικές εκλογές, ενώ είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να πάει σε debate με τον Αλέξη Τσίπρα, στο τέλος το απέρριψε. Ποιος τιμάται τελικά και ποιος όχι από μία τέτοια επιλογή;» ρωτήσαμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, με την απάντησή του να κινείται για μία ακόμα φορά στην κριτική της ίδιας της ερώτησης που δέχθηκε.

Αντί απάντησης για τα δύο μέτρα και δύο σταθμά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέλεξε να… περιγράψει τις διαφορές βουλευτικών και αυτοδιοικητικών εκλογών, για να καταλήξει πως η σύγκριση «είναι ατυχής».

«Συγκρίνετε ανόμοια πράγματα μεταξύ τους. Άλλο βουλευτικές εκλογές, άλλο αυτοδιοικητικές. Στις βουλευτικές είχε γίνει debate όταν είχαμε τις εκλογές του Μαΐου με όλους τους υποψήφιους. Στις βουλευτικές δεν πήγαμε σε δεύτερο γύρο, δεν είναι ότι επειδή πήρε η ΝΔ στις πρώτες 40,7% και ο ΣΥΡΙΖΑ 20% πήγανε η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ σε δεύτερο γύρο» ανέφερε ο Π. Μαρινάκης, υποστηρίζοντας πως «υπήρξε ένας εκτενέστατος διάλογος, μία ανάλυση των προγραμμάτων από όλα τα κόμμματα».

«Αποτυπώθηκαν οι πολιτικοί συσχετισμοί και επαναποτυπώθηκαν μετά από έναν μήνα. Δεν είχαμε όμως έναν δεύτερο γύρο. Δεν είχαμε μία απόφαση των πολιτών όπου οι δύο πρώτοι όπως στις δημοτικές ή περιφερειακές πήγαν στον δεύτερο γύρο, όπου δεν εξελέγησαν από τον πρώτο γύρο. Οπότε νομίζω είναι σύγκριση δύο ανόμοιων πραγμάτων. Στην Αθήνα δεν έγινε debate στον πρώτο γύρο, έγινε στον δεύτερο γύρο» πρόσθεσε ακόμα στην προσπάθεια να αποφύγει την σύγκριση των πρακτικών μεταξύ θείου και ανιψιού, για να καταλήξει στο… αρχισυντακτικό του χόμπι, της κρίσης της ερώτησης που δέχθηκε.

«Δηλαδή, δεν υπάρχει κανένα σημείο μεταξύ των δύο περιπτώσεων και νομίζω ότι είναι ατυχής η σύγκριση» κατέληξε ο Π. Μαρινάκης, δίχως τελικά να απαντήσει για την διαφορά «κουλτούρας διαλόγου», την οποία άλλωστε νωρίτερα είχε αναγνωρίσει στον Κ. Μπακογιάννη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter